

Energiatekniikka, DI
Työnantajien arvostama Energiatekniikka, diplomi-insinöörin tutkinto
Energiatekniikan opintosuunnan tavoitteena on energia-alan diplomi-insinöörin pätevyys. Opinnot suuntautuvat soveltavaan termodynamiikkaan, polttomoottoritekniikkaan ja uusiutuviin energialähteisiin. DI-tutkinnon suoritettuasi osaat arvioida ja verrata energiantuotantotapoja teknisesti ja talouden näkökulmasta, punnita energiantuotannon vaihtoehtoja, laskea energiataseita ja päästömääriä sekä suunnitella, tutkia ja mallintaa energiatekniikan laitteita, prosesseja ja järjestelmiä, mukaan lukien polttoaineet ja päästöjenvähentämisjärjestelmät. Tunnet myös alan liiketoiminnan perusteet ja toimijat. Osaat kriittisesti soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä ja tieteellistä ajattelua sekä kehittää osaamistasi alalla.
Meiltä valmistuneiden diplomi-insinöörien työllisyysnäkymät ovat maamme huippua. Koulutustamme tukevat monipuoliset opetusmenetelmät, mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, seminaarit, simulointi ja laboratoriodemonstraatiot sekä pienryhmätyöskentely. Moderni opetuslaboratorio Technobothnia ja kansainvälisesti tunnettu VEBIC-tutkimuslaboratorio sekä vahvat siteet teollisuuteen ja tutkimushankkeisiin luovat poikkeuksellisen opiskeluympäristön tekniikan opiskeluun.
Energiatekniikan opintosuunta on osa sähkö- ja energiatekniikan maisteriohjelmaa. Lisätietoja opinnoista opinto-oppaassa.

Koulutusohjelmalla on ASIIN- ja EUR-ACE-laatuleimat, jotka varmistavat, että ohjelma täyttää korkeat laatustandardit, koulutus on sisällöltään laadukasta ja tarjoaa onnistuneen oppimisprosessin.
Valintaperusteet ja hakuohjeet
Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.
Miksi valita Vaasan yliopiston tekniikka
Lue valmistuneiden tarinat
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.