Taloustieteen maisteriohjelma, KTM
Miksi valita Vaasan yliopiston kauppatieteet
Työelämään valmis talousmaailman asiantuntija
Taloustieteen maisteriopinnot tarjoavat näkemystä ja valmiuksia kokonaistaloudellista osaamista vaativiin tehtäviin. Taloustieteen asiantuntijoita kutsutaan ekonomisteiksi.
Kauppatieteiden maisterin tutkinto taloustieteen koulutusohjelmassa luo valmiudet ekonomistina toimimiseen. Ekonomistin osaamista on perinteisesti tarvittu talouden seurantaan ja tutkimukseen. Globalisoituva talous vaatii myös asiantuntija- ja johtotehtävissä toimivilta syvää talouden toiminnan ymmärrystä ja analysointikykyä.
Taloustiede auttaa muodostamaan kokonaiskuvan taloudesta ja ympäristöstä, jossa yritykset toimivat. Taloustieteen maisteriohjelman ytimen muodostavat kansantalouden makrotaloudellinen tuntemus, yritysten mikroteoria sekä rahoitusmarkkinoiden ja pankkitoiminnan tuntemus. Kauppatieteelliseen alaan soveltuvia taloustieteen opetuksen osa-alueita ovat myös kansainvälinen talous, julkinen talous sekä energiatalous.
Taloustiede luo osaamista seuraavilla alueilla:
- Ekonomistin monialainen tieto ja taito
- Kokonaistaloudellisten mittarien tuntemus ja kyky kokonaistaloudelliseen analyysiin
- Yritysmaailman, erityisesti rahoitussektorin tuntemus
- Kansainvälisen talouden ja integraation lainalaisuuksien tuntemus
- Julkisen sektorin rooli ja yksityistämisen vaikutukset
- Energiatalous maailmantalouden kasvun veturina ja kasvun rajat
- Aineeton pääoma ja siihen liittyvä henkilöstön palkkaus, työn organisointi ja yritysten tutkimus kehitystoiminta
- Tulonjako ja hyvinvoinnin mittaaminen
Hae ohjelmaan
Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.