Käyttäjäkysely
Hei!
Tule mukaan kehittämään Vaasan yliopiston ulkoista verkkosivustoa – vastaa kyselyyn 31.1. mennessä:
CoDoc – Collaborative Doctoral Partnership Model on Vaasan yliopiston yhteistyömalli, joka mahdollistaa väitöskirjatutkijan ja yrityksen tai muun yhteisön välisen yhteistyön väitöskirjatutkimuksessa. CoDoc-mallissa tuotettavien väitöskirjojen tutkimusaiheet nousevat erityisesti alueen yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn haasteista, innovaatiotoiminnan vauhdittamisesta sekä tutkimus- ja kehittämisintresseistä. Tutkimusaiheen räätälöinti yhdessä väitöskirjatutkijan kanssa varmistaa myös kilpailukyvyn kannalta merkittävän tutkimusdatan tuotannon, johon yritys saa varhaisen pääsyn. CoDoc-toiminta perustuu yhteisrahoitusmalliin, jossa yhteistyökumppani rahoittaa väitöskirjatutkimuksen yhdessä Vaasan yliopiston kanssa. Väitöskirjatutkija puolestaan sitoutuu neljän vuoden valmistumistavoitteeseen.
Lisätietoja CoDoc-yhteistyömallista löydät myös alla olevasta leafletista sekä CoDoc-yhteistyömallin hankekortista.
CoDoc-yhteistyömallin perusta
Tuoretta tietoa ja kilpailukykyä
CoDoc-yhteistyömalli tarjoaa väitöskirjatutkijoille mahdollisuuden tarttua kestävään liiketoimintaan, energiaan ja yhteiskuntaan liittyviin konkreettisiin haasteisiin. Ulkopuolisen, yhteiset intressit jakavan kumppaniorganisaation tuki, resurssit ja data tekevät sen mahdolliseksi. Tutkimushankkeet pohjautuvat aina kumppanin konkreettisiin tarpeisiin, ja luovat uutta tieteellistä tietoa tuoden mukanaan kilpailukykyä ja tuoreita tulevaisuuden ratkaisuja.
Yhteistä tutkimus- ja kehitystyötä
Yhteistyömalli tuo yhteen kunnianhimoiset ja innovatiiviset väitöskirjatutkijat ja yhteistyöorganisaatiot. Malli tarjoaa mahdollisuuden päästä uusimman huippututkimustiedon lähteille, saada varhaisen pääsyn tuloksiin sekä yhdistää oma tutkimus- ja kehitystyö validoituun riippumattomaan tieteelliseen tutkimukseen. Samalla syntyy tiivis yhteys tohtoritason erikoisosaajaan tulevaisuuden rekrytointointeihin.
CoDoc-yhteistyömalli nivoutuu maakunnan yritysten tarpeisiin, ja luo näin yhteistyökumppaneille erinomaisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan oman alansa huippututkimustuloksiin. Yrityksiltä nousevien tutkimushankkeiden räätälöinti yhdessä Vaasan yliopiston väitöskirjatutkijan kanssa varmistaa merkittävien tutkimustulosten tuottamisen. Yrityksen osallisuus väitöskirjaprosessissa puolestaan takaa väitöskirjatutkijalle vahvan tukiverkoston ja tutkimusalan asiantuntijan, joka voi toimia yhtenä väitöskirjan ohjaajista.
Mahdollisia CoDoc-yhteistyökumppaneita ovat yksityiseltä sektorilta yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt. Julkisen sektorin yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi kaupungit, kunnat ja yhteisöt. Yhteistyöyritys osallistuu väitöskirjatutkimuksen rahoitukseen yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa.
CoDoc-yhteistyömalli tuo yhteen maakunnan yritykset sekä motivoituneet ja innovatiiviset Vaasan yliopiston väitöskirjatutkijat vastuullisen tutkimuksen tuottamiseksi. Yhteistyössä tuotettu tutkimus voi myös tarjota yhteistyökumppanille ainutlaatuisen mahdollisuuden yliopiston laboratorioiden sekä muiden tutkimusympäristöjen hyödyntämiseen väitöskirjatutkimusprosessin aikana.
Mitä odottaa yhteistyöltä
CoDoc-yhteistyömalli tarjoaa väitöskirjatutkijalle mahdollisuuden yhdistää tutkimusprosessinsa todellisiin ja konkreettisiin yritysmaailman aiheisiin, jotka ovat yhteydessä muun muassa kestävään liiketoimintaan, energiaan sekä yhteiskuntaan. Yhteistyössä toteutettu väitöskirjatutkimus avaa houkuttelevan mahdollisuuden pitkäjänteiseen yritysyhteistyöhön sekä lopulta urapolun vaativiin tutkimus- ja asiantuntijatehtäviin.
CoDoc-yhteistyömallissa väitöskirjatutkija sitoutuu neljän vuoden valmistumistavoitteeseen. Koska väitöskirjatutkimus toteutetaan yhteistyössä yrityksen kanssa, on sen tarpeiden sekä pyyntöjen huomioiminen prosessissa erityisen tärkeää. Valmiissa väitöskirjassa yhdistyvät sekä akateemiset että kaupalliset intressit.
Mikäli kiinnostuit yhteistyöstä, keskustelethan mahdollisuudesta väitöskirjasi ohjaajan kanssa.
Säännöllinen ohjaaminen on olennainen osa CoDoc-yhteistyömallia. Väitöskirjatutkijalle nimetään hyväksymispäätöksen yhteydessä kaksi ohjaajaa, jotka ovat palvelussuhteessa Vaasan yliopistoon. Yhden ohjaajista tulee kuitenkin olla professori tai professorin pätevyyden omaava tutkija. Vastuullisena ohjaajana toimii professori, professorin pätevyyden omaava henkilö, dosentti tai apulaisprofessori (associate professor). Toisena ohjaajana voi toimia väitellyt, alaan perehtynyt tutkija.
Väitöskirjatutkijalle voidaan nimetä myös kolmas ohjaaja, joka CoDoc-yhteistyömallissa voi tulla yrityksestä. Säännöllisen ohjauksen järjestäminen on olennainen osa yhteistyömallia.
Lisätietoja väitöskirjan ohjaamisesta löydät täältä.