Image
Kaksi ihmistä portaikossa

Kansainvälisesti vaikuttava tiedeyliopisto

Polkuja menestykseen

Vaasan yliopisto on vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut yliopisto. Toimintamme ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen. Yhdistämme vahvan tieteenalakohtaisen osaamisemme globaaleihin muutostrendeihin monitieteisissä tutkimusalustoissamme.

Toimimme keskellä Pohjois-Euroopan suurinta energia- ja ympäristöalan osaamiskeskittymää. Pidämme tärkeänä tehtävänämme vaikuttaa energiasektorin uudistamiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

5 251
Opiskelijaa
468
Henkilökuntaa
10 000 000
Investointeja tutkimukseen
10 000
Valmistunutta ympäri maailmaa

Suomen kaunein kampus kutsuu

Vaasan yliopisto sijaitsee meren rannalla aivan keskustan lähellä Palosaarella – joka on koti myös monelle muulle korkeakoululle. Meillä opiskellaan ja työskennellään ainutlaatuisessa miljöössä: samassa pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen vanha puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia. 

Vuonna 2019 käynnistyi mittava kampusalueen uudistus, jonka tavoitteena on tehdä alueesta entistä viihtyisämpi, vireämpi ja vetovoimaisempi.

Suomen kaunein kampus
Kansainvälinen yhteisö

Meillä kansainvälisyys näkyy ja kuuluu

Olemme panostaneet kansainvälisiin rekrytointeihin vahvasti. Opetus- ja tutkimushenkilöstöstämme 30 % on ulkomaalaisia. Panostamme henkilöstömme opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksiin ulkomailla. Tutkimusryhmämme tekevät tiivistä yhteistyötä kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa. Kannustamme myös opiskelijoitamme lähtemään vaihtoon ja ulkomaisiin yrityksiin kesäharjoitteluun. Teemme yhteistyötä yli 200 yliopiston kanssa yli 40 maassa.

Vaasan seudulla ulkomaalaisten osuus on maan suurimpia – Vaasa onkin Helsingin jälkeen Suomen kansainvälisin kaupunki. Asukkaat edustavat yli 100 eri kansalaisuutta ja ovat aktiivisesti mukana seudun elinkeinoelämässä tai valmistautuvat tulevaisuuteen alueen korkeakouluissa.

Yhteisöllisyys on vahvuutemme

Yliopistossamme on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri. Pieni koko on suuruutemme: olemme tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Työn, työolojen ja yhteisöllisyyden kehittäminen on meille tärkeää.

Univaasa - Agents of Change
Katso video