Image
Kaksi ihmistä portaikossa

Kansainvälisesti vaikuttava tutkimusyliopisto

Kestävä liiketoiminta, energia ja yhteiskunta

Me Vaasan yliopistossa opiskelemme ja teemme tutkimusta nykymaailman ja tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Keskitymme kestävään liiketoimintaan, energiaan ja yhteiskuntaan. Opiskelijoillamme on taidot ja asenne tehdä toisin ja vaikuttaa huomiseen. Ihmiskeskeinen yliopistomme luo inspiroivan ympäristön tehdä merkityksellistä tutkimusta.

Yliopisto sijaitsee modernilla, kauniilla merenrantakampuksella, joka tavoittelee hiilineutraaliutta ja mahdollistaa tiiviin yhteistyön koulutus- ja tutkimustoiminnassa. Sijaintimme Pohjois-Euroopan suurimman energia- ja ympäristöteknologian keskittymän ytimessä näkyy päämääränämme toimia erityisesti kestävän kehityksen kärjessä.

Suomen kaunein kampus kutsuu

Vaasan yliopisto sijaitsee meren rannalla aivan keskustan lähellä Palosaarella – joka on koti myös monelle muulle korkeakoululle. Meillä opiskellaan ja työskennellään ainutlaatuisessa miljöössä: samassa pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen vanha puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia. 

Vuonna 2019 käynnistyi mittava kampusalueen uudistus, jonka tavoitteena on tehdä alueesta entistä viihtyisämpi, vireämpi ja vetovoimaisempi.

Suomen kaunein kampus
Kansainvälinen yhteisö

Meillä kansainvälisyys näkyy ja kuuluu

Olemme panostaneet kansainvälisiin rekrytointeihin vahvasti. Opetus- ja tutkimushenkilöstöstämme 30 % on ulkomaalaisia. Panostamme henkilöstömme opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksiin ulkomailla. Tutkimusryhmämme tekevät tiivistä yhteistyötä kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa. Kannustamme myös opiskelijoitamme lähtemään vaihtoon ja ulkomaisiin yrityksiin kesäharjoitteluun. Teemme yhteistyötä yli 200 yliopiston kanssa yli 40 maassa.

Vaasan seudulla ulkomaalaisten osuus on maan suurimpia – Vaasa onkin Helsingin jälkeen Suomen kansainvälisin kaupunki. Asukkaat edustavat yli 100 eri kansalaisuutta ja ovat aktiivisesti mukana seudun elinkeinoelämässä tai valmistautuvat tulevaisuuteen alueen korkeakouluissa.

Yhteisöllisyys on vahvuutemme

Yliopistossamme on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri. Pieni koko on suuruutemme: olemme tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Työn, työolojen ja yhteisöllisyyden kehittäminen on meille tärkeää.