Vaasan yliopisto

Erikoistunut, tehokas ja kansainvälinen

Huomisen asialla Kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin

Vaasan yliopisto on vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut yliopisto. Toimintamme ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen.
Yhdistämme vahvan tieteenalakohtaisen osaamisemme globaaleihin muutostrendeihin
monitieteisissä tutkimusalustoissamme.

Toimimme keskellä Pohjois-Euroopan suurinta energia- ja ympäristöalan osaamiskeskittymää. Pidämme tärkeänä tehtävänämme vaikuttaa energiasektorin uudistamiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

5251
Opiskelijaa
468
Henkilökuntaa
10000000
Investointeja tutkimukseen
10000
Valmistunutta ympäri maailmaa

"Vaatii uskallusta olla aktiivinen toimija ajassa, jossa muutos on nopeaa.

Vaasan yliopistossa on käynnissä sen historian merkittävin muutosprosessi. Synnymme uudelleen tutkimuksen ja opetuksen laatuun panostavana, aikamme haasteisiin tarttuvana ja entistä avoimempana yhteisönä. Yliopistomme organisaatio murtaa tieteenalojen siilot sekä tukee vahvuusalojamme ja niiden menestystä kansainvälisellä huipputasolla. Vahvuuksiamme ovat yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen."

Rehtori Jari Kuusisto

Jari Kuusisto

Suomen kaunein kampus kutsuu

Vaasan yliopisto sijaitsee meren rannalla aivan keskustan lähellä Palosaarella – joka on koti myös monelle muulle korkeakoululle. Meillä opiskellaan ja työskennellään ainutlaatuisessa miljöössä: samassa pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen vanha puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia. 

Vuonna 2019 käynnistyi mittava kampusalueen uudistus, jonka tavoitteena on tehdä alueesta entistä viihtyisämpi, vireämpi ja vetovoimaisempi.

Suomen kaunein kampus

Kansainvälinen yhteisö

Meillä kansainvälisyys näkyy ja kuuluu

Olemme panostaneet kansainvälisiin rekrytointeihin vahvasti. Opetus- ja tutkimushenkilöstöstämme 30 % on ulkomaalaisia. Panostamme henkilöstömme opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksiin ulkomailla. Tutkimusryhmämme tekevät tiivistä yhteistyötä kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa. Kannustamme myös opiskelijoitamme lähtemään vaihtoon ja ulkomaisiin yrityksiin kesäharjoitteluun. Teemme yhteistyötä yli 200 yliopiston kanssa yli 40 maassa.

Vaasan seudulla ulkomaalaisten osuus on maan suurimpia – Vaasa onkin Helsingin jälkeen Suomen kansainvälisin kaupunki. Asukkaat edustavat yli 100 eri kansalaisuutta ja ovat aktiivisesti mukana seudun elinkeinoelämässä tai valmistautuvat tulevaisuuteen alueen korkeakouluissa.

Yhteisöllisyys on vahvuutemme

Yliopistossamme on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri. Pieni koko on suuruutemme: olemme tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Työn, työolojen ja yhteisöllisyyden kehittäminen on meille tärkeää.

Miten voimme auttaa?

Ota meihin yhteyttä

 

Puhelinvaihde

029 449 8000

Käyntiosoite

Wolffintie 34,
65200 Vaasa

Sähköpostiosoitteet

etunimi.sukunimi@uwasa.fi

Henkilöhaku