Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus verkkopalveluissa tarkoittaa, että verkkosivut ja mobiilisovellukset ovat sellaisia, että niitä voi käyttää teknisten apuvälineiden avulla ja niiden sisältö on selkeää ja ymmärrettävää. Saavutettavuus tulee ottaa huomioon kaikessa verkkosisältöjen ja -palveluiden suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa.

Vaasan yliopiston uwasa.fi -sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Sivuston saavutettavuustilanne

Haluamme kehittää uwasa.fi -sivuston saavutettavuutta ja ymmärrettävyyttä, jotta voimme palvella kaikkia palveluitamme käyttäviä mahdollisimman hyvin ja tasavertaisesti. Käytämme sivuston ja sen sisältöjen saavutettavuuteen liittyvien epäkohtien havaitsemiseen tähän tarkoitukseen suunniteltuja saavutettavuustyökaluja, itsearviointia sekä jatkossa myös mahdollisia ulkopuolisia asiantuntija-arviointeja.

Havaittuja kehityskohteita

  • kontrastit ja värit
  • tekstivastineet, erityisesti vanhoilla uutis- ja tapahtumasivuilla 
  • navigoinnin toimivuus näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmilla
  • liitetiedostojen käytettävyys
  • vanhempien upotettujen videotiedostojen tekstitykset

Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia Vaasan yliopiston verkkosivustoihin ja niiden saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen www-tuki@uwasa.fi.

Saavutettavuusongelmien raportointi ja ei-saavutettavien sisältöjen toimituspyynnöt saavutettavassa muodossa

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta osoitteeseen www-tuki@uwasa.fi. Saman osoitteen kautta voit myös pyytää tällä hetkellä sivustolla ei-saavutettavassa muodossa olevien sisältöjen toimittamista vaihtoehtoisessa muodossa. Meidän tulee vastata palautteeseesi 14 päivän sisällä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tätä selostetta on viimeksi päivitetty 7.6.2024.