Kauppatieteiden kandidaattiohjelma

Vie yritysmaailman huipulle

Opiskele kauppatieteilijäksi

Talouselämä tarvitsee jatkuvasti asiantuntijoita, joilla on laadukas koulutus ja tuoreita ideoita. Koulutamme kauppatieteellisen alan asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä työskentelemään nopeasti muuttuvan ja kansainvälistyvän yritys- ja elinkeinoelämän haastavissa tehtävissä.

Kauppatieteiden opintoihin voit tutustua avoimen yliopiston järjestämällä maksuttomalla tutustumiskurssilla.

3 hyvää syytä valita Vaasan kauppatieteet

Menestyväksi bisnesosaajaksi

Liiketoimintaosaamiselle on yhteiskunnassa alati kasvava kysyntä. Koulutusohjelmaamme on kehitetty yrityselämän asiantuntijoiden kanssa vahvasti liike-elämän tarpeita vastaavaksi.

Lähde maailmalle!

Meillä kohtaat opiskelijoita ja opettajia eri puolilta maailmaa. Voit lähteä maailmalle ja jopa opiskella tuplatutkinnon ulkomaisessa yliopistossa.

Palkittua opetusta

Meillä on Suomen palkituin yliopistotason koulutus kauppatieteissä ja olemme yksi Suomen suurimmista kauppatieteellisen alan toimijoista. Saat asiantuntevaa ja laadukasta opetusta ja ohjausta.

Opintojen eteneminen

Image
Kauppatieteiden opintosuunnat

Kauppatieteen opinnot ovat sinua varten, jos olet innostunut

 • yrityksen liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä
 • matematiikasta ja laskelmien tuottamisesta yrityksen taloussuunnittelun tueksi
 • luovasta ja ihmisläheisestä työstä brändien, viestinnän ja markkinoinnin parissa
 • tutkimaan, mikä saa kuluttajan hankkimaan tietyn tuotteen tai palvelun
 • oikeudellisen asiantuntemuksen yhdistämisestä kauppatieteisiin
 • kansainvälisestä liiketoimintaympäristöstä ja kansainvälisyydestä
 • koti- ja ulkomaisista kansantalouksista ja niiden toiminnan selittämisestä

Meiltä valmistuvat tunnetaan maailmalla kansainvälisinä ja työelämään valmiina liike-elämän asiantuntijoina. Saat valmiudet toimia nopeasti muuttuvan ja kansainvälistyvän yritys- ja elinkeinoelämän haastavissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Toimivat työelämäyhteydet tarjoavat mahdollisuuden hyödyntää opetuksessa todellisia talouselämän tilanteita. Tuemme opiskelijoitamme heidän tavoittessaan, esimerkiksi startup-yrittäjyydessä.

Lisätietoja ohjelmasta, valintaperusteet, pisteytyksen ja valintakoekirjallisuuden näet Opintopolusta.

kauppatieteiden opiskelijat

Sinusta voi tulla esimerkiksi:

♥ toimitusjohtaja ♥ talousjohtaja ♥ sijoitusasiantuntija ♥ brändijohtaja ♥ markkinointipäällikkö ♥ rahoituspäällikkö ♥ tilintarkastaja ♥ sisäinen tarkastaja ♥ henkilöstöpäällikkö ♥ markkina-analyytikko ♥ osakemeklari ♥ myynti-insinööri ♥ suunnittelija ♥ projektipäällikkö ♥ controller ♥ kehitysjohtaja ♥ tuotekehysinsinööri ♥ laatupäällikkö ♥ tutkija ♥ network designer ♥ sourcing manager ♥

Lue valmistuneiden tarinat

Risto Mäkinen
Kauppatieteet
Risto Mäkinen
KHT-tilintarkastaja

Risto Mäkinen arvostaa erityisesti Vaasan yliopiston käytännönläheistä opetusta. Niistä opeista on ollut paljon hyötyä työelämässä. Opiskelijaporukasta löytyi myös joukko elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa yhteyttä pidetään edelleen.

Kukka Lehtimäki
Kauppatieteet
Kukka Lehtimäki
Business Controller

Kukka Lehtimäki valitsi tilintarkastuksen opintosuunnakseen peruskurssilla heränneen mielenkiinnon perusteella. Valinta antoi kimmokkeen antoisalle viiden vuoden matkalle tilintarkastustyöhön sekä nykyiseen tehtävään business controllerina.

Klaus Koskela
Kauppatieteet
Klaus Koskela
Accountant

Klaus Koskelan työpaikalla Wärtsilässä puhutaan päivittäin liki kolmeakymmentä eri kieltä. Monipuoliset työtehtävät taloushallinnon parissa sekä kansainvälinen työympäristö innostavat oppimaan töissä joka päivä jotain uutta. Yliopisto on antanut…

Samuli Manninen
Kauppatieteet
Samuli Manninen
Co-founder

Vaasan yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi valmistunut ja vuoden alumniksi 2018 valittu Samuli Manninen luo uraa pakkausten internetiin keskittyvällä Magic Add -yrityksellään.

Jonnamaista-blogin kirjoittaja Jonna Leppänen

Jonnamaista-lifestyleblogia kirjoittava Jonna Leppänen opiskeli Vaasan yliopistossa kauppatieteitä.

- Olen Helsingistä kotoisin, mutta yksi parhaista päätöksistäni on ollut lähteä muualle opiskelemaan. Vuodet Vaasassa ovat antaneet hirveästi! Päädyin hakemaan Vaasaan kuultuani kaupungista ja yliopistosta paljon hyvää tutuiltani. Voin todeta, että kaikki kuulemani pitivät paikkansa! Muistan Vaasa-vuosia hymy huulilla varmasti vielä kiikkustuolissakin!

- Yrittäjänä pidän opiskeluja suuressa arvossa – ikinä ei tiedä minne tie tulevaisuudessa vie, joten tutkinto tuo minulle samalla tietynlaista turvaa. Olen myös useasti kuullut, kuinka monet työnantajat arvostavat Vaasan yliopistosta saatua tutkintoa – Vaasasta tulee kuulemma hyvää porukkaa.

Lue lisää blogista

Hae ohjelmaan

Eri hakuväylien tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.

Valintaperusteet lyhyesti

Alta näet valintaperusteiden pääkohdat lyhyesti. Kokonaisuudessaan valintaperusteet esitellään Opintopolussa sekä kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilla, www.kauppatieteet.fi.

Vaasan yliopisto on mukana kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa. 

Sisäänotto

270 (ensikertalaisia 70%)

Valintajonot

 1. Todistusvalinta
  162 aloituspaikkaa (vain ensikertalaisille)
 2. Valintakoevalinta:
  108 aloituspaikkaa (ensikertalaisille 27 paikkaa)

Pisteytys

Todistusvalinnan pisteytys

Todistusvalinnan pisteet lasketaan kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilla olevan pisteytystaulukon mukaan.

Voidakseen tulla valituksi todistusvalinnassa, hakijan on saatava vähintään 77 todistuspistettä (maksimipistemäärä on 154 pistettä). Hakija on mukana todistusvalinnassa, jos hän on suorittanut matematiikan (joko pitkä tai lyhyt) kokeen hyväksytysti (ns. kynnysehto).

Hakija voi saada pisteitä viidestä aineesta:

 • Äidinkieli
 • Matematiikka (pitkä tai lyhyt)
 • Hakijalle parhaat pisteet tuottava kieli
 • Kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta

Jos hakijalta puuttuu jokin edellä mainituista aineista, ei hän saa siitä pisteitä. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehto täyttyy. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Esimerkiksi matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä.

Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB), International Baccalaureate-tutkinto (IB) sekä Suomessa suoritetut Reifeprüfung (RP) -tutkinto ja Deutsche Internationale Abitur (DIA) -tutkinto pisteytetään todistusvalinnassa suomalaisen ylioppilastutkinnon tapaan. Lisätietoa löytyy kauppatieteet.fi -sivuilta.

Valintakokeen pisteytys

Voidakseen tulla hyväksytyksi valintakoevalinnassa, hakijan on osallistuttava valintakokeeseen. Valintakoe arvostellaan samalla tavalla kaikkien yhteisvalinnan hakukohteiden valintoja varten. Valintajärjestys määräytyy valintakoepisteiden perusteella.
 

Valintakokeet

Valintakoe pidetään tiistaina 8.6.2021 klo 12:00-15:00.

Kokeen pituus on kolme tuntia ja koe suoritetaan yhtäjaksoisesti.

Valintakokeen avulla pyritään mittaamaan talouselämään liittyvän tiedon omaksumiskykyä ja taitoa soveltaa sitä.

Valintakoe perustuu seuraaviin lukion opetussuunnitelman mukaisiin oppimääriin (opetushallituksen määräys 60/011/2015):

 • Taloustieto (YH2)
 • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1)
 • Tilastot ja todennäköisyys (MAB5) tai todennäköisyys ja tilastot (MAA10) Valintakokeeseen riittää jompikumpi matematiikan oppimäärä.

sekä kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. 

Hakija voi valita, millä koepaikkakunnalla osallistuu valintakokeeseen. Hakija ilmoittaa sitovasti koepaikkansa hakulomakkeella Opintopolussa.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Kysy lisää!

Hakijapalveluista voit kysyä muun muassa hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyviä kysymyksiä.

Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut
sähköposti: hakijapalvelut(at)univaasa.fi
p. 029 449 8005

Luotsi 1.krs,
PL 700, 65101 Vaasa

Opiskelun ja opetuksen palveluiden henkilökunnalta saat neuvoja opiskelijavalintaan, tutkinnon sisältöihin ja esimerkiksi aikaisempien opintojen hyväksilukemiseen liittyvissä asioissa. Heihin voit olla yhteydessä koulutusohjelman toiminnan suunnitteluun, opetusjärjestelyihin ja ohjelman kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Koordinaattori
p. 029 449 8162

sähköposti: neuvonta.kauppatieteet(at)univaasa.fi