Image
Students working together

Tietojenkäsittelytieteet

Tietojenkäsittelytieteiden maisteriohjelma

Olitpa innostunut uusimmasta teknologiasta, autonomisten järjestelmien ymmärtämisestä, tietojärjestelmien suunnittelusta ja soveltamisesta tai taitojesi parantamisesta teknisessä viestinnässä, meillä on sinulle täydellinen opintopolku. Riippumatta valinnastasi, aloitat matkan akateemisen huippuosaamisen ja käytännön tiedon pariin, joka ohjaa sinut kohti palkitsevaa ja menestyksekästä uraa.

Automaatio ja tietotekniikka tuovat energiajärjestelmien laitteisiin ja järjestelmiin älyä, jotta ne toimivat taloudellisesti, luotettavasti ja mahdollisimman itsenäisesti. Tietoliikenteen avulla laitteet kommunikoivat keskenään. Tietoliikenteen avulla mahdollistetaan myös järjestelmien etähallinta. Opintosuunnan teemoja ovat ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikka, sovelluskohtaiset digitaaliset laskentapiirit, tietokonemallinnus sekä tekoälymenetelmät.

Lue lisää automaation ja tietotekniikan opinnoista

Älykkäiden järjestelmien kehittäjäksi

Oletko utelias oppimaan kestävästä elämäntavasta ja autonomisista järjestelmistä? Haluatko oppia rakentamaan robotisoituja ratkaisuja eri teollisuuden aloille, kuten tuotanto, energia, kuljetus ja logistiikka? Haluatko laajentaa osaamistasi reaaliaikaisissa sulautetuissa järjestelmissä, langattomassa viestinnässä, tietokonenäössä, ympäristön havainnoinnissa, sijaintitietoisuudessa ja kestävässä kehityksessä, erityisesti energiankeruuseen, älykkäisiin kaupunkeihin, tekoälyn ja koneoppimisen käsitteisiin sekä järjestelmien tietoturvaan liittyen?

Vaasan yliopisto ja Oulun yliopisto tarjoavat yhdessä Sustainable and Autonomous Systems -opinnot, joissa yhdistyvät kahden yliopiston erityisosaaminen kestävissä energiajärjestelmissä ja älykkäissä ja autonomisissa järjestelmissä.

Lue lisää opinnoista: Sustainable and Autonomous Systems

Osaamista tietojenkäsittelystä ja kauppatieteistä

Tietojärjestelmäalan ammattilainen kytkee digitalisaation palvelemaan liiketoiminnan tavoitteita. Liiketoimintaosaamisen merkitys on kasvanut digitalisaatio-osaamisen rinnalla. Tietojärjestelmätieteen opintosuunnan opinnot yhdistettynä kauppatieteiden opintoihin antavat hyvät valmiudet toimia liiketoiminnan kehittäjänä eri toimialoilla.

Lue lisää tietojärjestelmätieteen opinnoista

Teknisen viestinnän (KTM) -hakukohde on 11.3.2024 päätetty sulauttaa osaksi Tietojärjestelmätiede (KTM) -opintosuuntaa. Teknisen viestinnän (KTM) hakukohteeseen ei siis voi aikaisemmista tiedoista poiketen hakea kevään toisessa yhteishaussa.

Osaamista tekniikasta, viestinnästä ja kauppatieteistä

Tietojärjestelmätieteen ja viestintätieteiden yhteinen teknisen viestinnän maisteriohjelma on innovatiivinen kokonaisuus, joka tarjoaa teknisen viestinnän alalla tarvittavia tietoja ja taitoja monipuolisesti. Maisteriohjelmasta valmistuu tietojärjestelmätieteen ja viestinnän ammattilaisia, jotka ylittävät tekniikan ja humanistisen alan raja-aitoja ja tuovat monitieteistä näkemystä tulevaisuuden viestintäteknologian kehittämiseen ja käyttöön.

Lue lisää teknisen viestinnän opinnoista

Valintaperusteet ja hakuohjeet

Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.

Yhteystiedot

Hakijapalveluista voit kysyä muun muassa hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyviä kysymyksiä.

Suomenkieliset opintosuunnat:
Puhelin: 029 449 8005
Sähköposti: hakijapalvelut(at)uwasa.fi

Englanninkielinen opintosuunta:
Puhelin: 029 449 8006
Sähköposti: admissions(at)uwasa.fi