Image
Nainen pyörällä kampuksella

Tavoitteena tutkinto

Onko tavoitteenasi yliopistotutkinto?

Avoimessa yliopistossa opiskelu on yksi tie yliopistoon. Vaasan yliopistossa voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta suoritettuasi tietyn määrän opintoja avoimessa yliopistossa. Avoimen väylän ajantasaiset hakukriteerit löydät alla olevasta linkistä sekä kunkin hakukohteen Opintopolku-sivustolta.

Mikä on avoimen yliopiston väylä?

Avoimen yliopiston väylä on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla ei ole aikaisempaa yliopistotutkintoa tai varsinaisen opiskelijan opinto-oikeutta yliopistossa. Avoimen yliopiston väylässä voivat hakea sellaiset hakijat, jotka ovat suorittaneet vaaditun määrän haetun kandidaattiohjelman opintoja avoimessa yliopistossa. Hakukriteerit vaihtelevat opintosuunnittain.

Tarkista hakumenettely, hakuohjeet ja hakemukseen vaadittavat liitteet vuosittain kunkin opintosuunnan osalta. Avoimen yliopiston opintojen perusteella hakevia otetaan tutkinto-opiskelijaksi harkinnan perusteella. Opinto-oikeutta myönnettäessä otetaan huomioon käytettävissä olevat opetusresurssit. Mikäli karsintaa joudutaan suorittamaan, valintaperusteena on opintomenestys ja opintojen laajuus sekä opintojen rakenne ja sopivuus haetun pääaineen mukaiseen ohjelmaan.

Niiden avoimen väylässä vaadittavien opintojen kohdalla, joita avoin yliopisto ei tarjoa, opiskelija voi hakea Vaasan yliopistolta erilliset opinnot -oikeutta.

Hakuaika

Avoimen väylän hakuaika on vuosittain korkeakoulujen kevään 2. yhteishaun kanssa samaan aikaan.

Ns. perinteisen avoimen yliopiston väylän lisäksi sinulla on mahdollista hakeutua opiskelemaan myös muihin väyliin,  jotka tähtäävät tutkinnon suorittamiseen. Näihin vaihtoehtoihin voit tutustua alla näkyvistä linkeistä. Väyläopiskelijat ovat kuitenkin avoimen yliopiston opiskelijoita, joten he eivät ole oikeutettuja tutkinto-opiskelijoiden etuihin kuten opiskelijakorttiin ja opintotukeen.

Lisätietoja ja ohjausta avoimen väylän kautta hakemiseen

Kuva
Kristiina Pulakka

Kristiina Pulakka

Opintopäällikkö
Levón-instituutti, Avoin yliopisto
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
Puhelin
+358294498457
Toimisto
Konttori K211
Avaa profiilisivu
Kuva
Tiia Ahonen

Tiia Ahonen

Asiantuntija, avoin yliopisto
Levón-instituutti, Avoin yliopisto
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
Puhelin
+358294498456
Toimisto
Konttori K211
Avaa profiilisivu