Tavoitteena tutkinto

Onko tavoitteenasi yliopistotutkinto?

Avoimessa yliopistossa opiskelu on yksi tie yliopistoon. Vaasan yliopistossa voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta suoritettuasi tietyn määrän opintoja avoimessa yliopistossa. Avoimen väylän ajantasaiset hakukriteerit löydät näiltä sivuilta sekä kunkin hakukohteen Opintopolku-sivustolta.

Mikä on avoimen yliopiston väylä?

Avoimen yliopiston väylä on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla ei ole aikaisempaa yliopistotutkintoa tai varsinaisen opiskelijan opinto-oikeutta yliopistossa. Avoimen yliopiston väylässä voivat hakea sellaiset hakijat, jotka ovat suorittaneet vaaditun määrän haetun kandidaattiohjelman opintoja avoimessa yliopistossa. Hakukriteerit vaihtelevat pääaineittain.

Tarkista hakumenettely, hakuohjeet ja hakemukseen vaadittavat liitteet vuosittain kunkin pääaineen osalta. Avoimen yliopiston opintojen perusteella hakevia otetaan tutkinto-opiskelijaksi harkinnan perusteella. Opinto-oikeutta myönnettäessä otetaan huomioon käytettävissä olevat opetusresurssit. Mikäli karsintaa joudutaan suorittamaan, valintaperusteena on opintomenestys ja opintojen laajuus sekä opintojen rakenne ja sopivuus haetun pääaineen mukaiseen ohjelmaan.

Niiden avoimen väylässä vaadittavien opintojen kohdalla, joita avoin yliopisto ei tarjoa, opiskelija voi hakea Vaasan yliopistolta erilliset opinnot -oikeutta.

Hakuaika

Kevään 2022 avoimen väylän hakuaika vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja ja ohjausta avoimen väylän kautta hakemiseen

Kristiina Pulakka
Kristiina Pulakka
Opintopäällikkö

Levón-instituutti, Avoin yliopisto

  • etunimi.sukunimi@uwasa.fi
  • 029 449 8457
  • Konttori K106
Tiia Ahonen
Tiia Ahonen
Asiantuntija, avoin yliopisto

Levón-instituutti, Avoin yliopisto

  • etunimi.sukunimi@uwasa.fi
  • 029 449 8456
  • Konttori K106