Image
Woman standing with hand up showing thumbs up

Opiskelijaksi

Meillä voit opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä sekä viestintätieteitä. Voit suorittaa kandidaatin, maisterin, diplomi-insinöörin tai tohtorin tutkinnon. Tarjoamme useita kokonaan englanninkielisiä maisteriohjelmia. Voit myös opiskella avoimessa yliopistossamme tai jo työelämässä ollessasi hankkia täydennyskoulutusta.

Kandidaattiohjelmat

Maisteriohjelmat

Tohtorikoulutus

Avoin yliopisto

Nuori henkilö pitelee kädessään kylttiä, jossa lukee maisteriksi vai dippainssiksi

Haetko ensimmäistä kertaa yliopistoon?

Tutustu hakuohjeisiimme. Eri oppiaineisiin ja yliopisto-opiskeluun pääset tutustumaan verkossa järjestettävillä tutustumiskursseillamme.

5 293
Opiskelijaa
3 671
Avoimen yliopiston opiskelijaa
257
Kansainvälistä opiskelijaa
13 000
Opiskelijaa Vaasassa

Hyviä syitä valita Vaasan yliopisto

Työnantajat arvostavat

Työelämäyhteytemme ovat tiiviit, ja monimuotoiset opintomme vastaavat modernin työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Meiltä valmistuneet työllistyvät erinomaisesti, ja työnantajat arvostavat Vaasan yliopistosta saatua tutkintoa. Tarjoamme kaikille opiskelijoille liiketoimintaosaamisen opintoja; bisnesäly on kilpailuetu alasta riippumatta.

Hello maailma!

Me emme mene maailmalle, olemme jo siellä. Voit opiskella englanniksi, lähteä vaihtoon tai hakea kesätöihin kansainvälisiin yrityksiin. Vuosittain reilut 250 opiskelijaamme lähtee ulkomaille opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun. Meille myös saapuu joka vuosi satoja vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa.


Palkittu opetus

Olemme maailman 500 parhaan yliopiston joukossa THE World University Rankings 2024 -listalla. Meillä on Suomen yksi palkituimmista yliopistotason koulutuksista kauppatieteissä, ja olemme Suomen suurimpia kauppatieteellisen alan toimijoita. Saat asiantuntevaa ja laadukasta opetusta ja ohjausta. Kandidaatin tutkintoihin sisältyvät useita oppiaineita yhdistävät opintokokonaisuudet lisäävät vaihtoehtoja rakentaa yksilöllisiä, omannäköisiä opintopolkuja ja parantavat menestymistä työelämässä.

Meillä olet yksilö

Opiskelijoidemme hyvinvointi on meille sydämen asia. Satsaamme monipuoliseen opiskelijaliikuntaan. Opintopsykologimme tukee motivaatioon, ajanhallintaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Omaohjaaja kulkee rinnallasi koko opintojen ajan. Häneen voit olla yhteydessä kaikissa opiskeluun ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Kaveria ei jätetä

Yliopistomme on tiivis yhteisö, joka on tukenasi koko opiskelujesi ajan. Pääset opettajien ja professorien juttusille ilman pitkiä jonoja, ja saat yksilöllistä ohjausta opintoihisi. Opiskeluajan kaveripiiri on tukiverkkosi myös myöhemmin työelämässä, ja voit saada elinikäisiä ystäviä. Jokainen opiskelijamme kuuluu Vaasan yliopiston ylioppilaskuntaan. Tee opiskeluajastasi unohtumaton ja tule mukaan VYY:n ja sen piirissä toimivien järjestöjen toimintaan.

Onnellisten ihmisten kaupunkiin

Opiskelet meren rannalla aivan keskustan lähellä. Vaasasta löytyy Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä, rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakoulua sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä.

Uraseurantakysely 2022 Viisi vuotta valmistumisensa jälkeen alumneistamme

97 %
on työsuhteessa, itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina
80 %
on vakituisessa kokopäivätyössä
59 %
ei ole ollut työttömänä

Kuuntele hakijoille suunnattua podcastsarjaamme

Vaasan yliopisto sosiaalisessa mediassa