Kandidaattiohjelmat

Become an Agent of change

Tietoa hakemisesta Näin haet kandidaattiohjelmiin

Näin haet -sivulta löydät tietoa mm. hakuajoista, kandidaattiohjelmien hakukelpoisuudesta ja todistusvalinnasta. Sivuilla on myös tietoa ja ohjeita kesän 2021 valintakokeita varten. Olemme lisäksi koonneet vastauksia yleisimpiin hakijoiden kysymyksiin.

Tutustu ja kysy lisää!

Uudella tavalla ajattelevia Suunnannäyttäjiä

Vaasan yliopistossa ajattelemme ennakkoluulottomasti rakentaaksemme kestävän tulevaisuuden.

Korkeakoulujen yhteishaussa haet alempaan korkeakoulututkintoon eli kandidaatin tutkintoon. Kandidaattiohjelmiin valitut opiskelijat saavat automaattisen oikeuden jatkaa opintojaan suoraan ylempään korkeakoulututkintoon eli maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoon.

Kandidaattiohjelmissa valitset opintosuuntasi hakuvaiheessa, ensimmäisen vuoden aikana tai sen jälkeen. Tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, ja voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa.

6 hyvää syytä valita Vaasan yliopisto

Työnantajat arvostavat

Meiltä valmistuneet työllistyvät erinomaisesti ja työnantajat arvostavat Vaasan yliopistosta saatua tutkintoa. Tarjoamme kaikille opiskelijoille liiketoimintaosaamisen perusopinnot; bisnesäly on kilpailuetu alasta riippumatta!

Hello world!

Me emme mene maailmalle, olemme jo siellä. Voit tutustua ulkomaalaisiin opiskelijoihimme, opiskella englanniksi, lähteä vaihtoon tai hakea kesätöihin kansainvälisiin yrityksiin.

Opit ja onnistut

Opintosi etenevät ilon kautta kauniilla kampuksellamme. Lupaamme hyviä opettajia, korkeatasoista opetusta ja monipuolisia opetusmenetelmiä. Pakettiin kuuluvat myös uudet kaverit, aktiiviset kerhot ja ainejärjestöt sekä vaasalainen elämisen helppous.

Meillä olet yksilö

Pääset opettajien ja professorien juttusille ilman pitkiä jonoja. Yliopistoyhteisö on tukenasi koko opiskelusi ajan, ja saat yksilöllistä ohjausta opintoihisi. Luomme pohjan menestyksekkäälle huomisellesi.

Kaveria ei jätetä

Yliopistomme on tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Meillä on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri. Opiskelualan kaveripiiri on tukiverkkosi myös myöhemmin työelämässä ja voit saada elinikäisiä ystäviä.

Energinen Vaasa

Opiskelet meren rannalla aivan keskustan lähellä. Vaasasta löytyy Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä, rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakoulua sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä.

Kandidaattiohjelmat

Millaista on opiskelu Vaasan yliopistossa?

Mitä Vaasan yliopistossa voi opiskella? Haluatko tutustua tarkemmin koulutusohjelmiemme opintoihin ja uramahdollisuuksiin? Järjestämme Hakijan päivä -webinaarin jälleen syksyllä, 12.10.2021. Olehan kuulolla, kenties löydät oman alasi meiltä!

Hakijan opas

Vaasan yliopiston hakijanopas

Kevään yhteishaussa mukana olevat kandidaattiohjelmat löydät hakijan oppaasta. Voit lukea oppaan sähköisesti ISSUU:ssa.

Voit myös tilata oppaan maksutta postitse. Tilaa opas täältä.

Lue valmistuneiden tarinat

profiilikuva Ville Kumlanderista
Tekniikka
Ville Kumlander
Testi-insinööri

Ville Kumlander oppii jatkuvasti uutta vaihtelevissa työtehtävissään testi-insinöörinä Wärtsilän tuotekehityksessä. Nykyinen työ painottuu testattavien moottoreiden ja apulaitteiden automaatio- ja ohjausjärjestelmiin. Opiskeluajoista Villelle ovat…

Risto Mäkinen
Kauppatieteet
Risto Mäkinen
KHT-tilintarkastaja

Risto Mäkinen arvostaa erityisesti Vaasan yliopiston käytännönläheistä opetusta. Niistä opeista on ollut paljon hyötyä työelämässä. Opiskelijaporukasta löytyi myös joukko elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa yhteyttä pidetään edelleen.

Kukka Lehtimäki
Kauppatieteet
Kukka Lehtimäki
Business Controller

Kukka Lehtimäki valitsi tilintarkastuksen opintosuunnakseen peruskurssilla heränneen mielenkiinnon perusteella. Valinta antoi kimmokkeen antoisalle viiden vuoden matkalle tilintarkastustyöhön sekä nykyiseen tehtävään business controllerina.

Mira Holmroos-Kolari
Tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede
Mira Holmroos-Kolari
Kehitys- ja tietohallintojohtaja

Mira Holmroos-Kolari haluaa ja saa työltään merkityksellisyyttä, vaikuttavuutta ja sopivaa vaihtuvuutta. Digi- ja väestötietoviraston kehitys- ja tietohallintojohtajana hän on mukana kehittämässä ja varmistamassa yhteiskunnalle kriittisten…