

Oletko kiinnostunut yhteiskunnan toimintojen kehittämisestä sekä hallinnon järjestelmistä ja niiden johtamisesta? Vaasan yliopiston hallintotieteet antavat työkaluja siihen, miten voidaan ratkaista monimutkaisia yhteiskunnallisia ongelmia ottamalla huomioon yhteiskunnan alueelliset, oikeudelliset, taloudelliset ja hyvinvoinnin vaikutukset. Vaasan hallintotieteiden maisterit työllistyvät hyvin valtiolle, kuntiin, järjestöihin sekä yksityiselle sektorille esimerkiksi yleishallinto-, tutkimus-, suunnittelu-, henkilöstöhallinto- ja kehittämistehtäviin.
Hallintotieteiden kandidaatin tutkinto koostuu vuoden yhteisten opintojen lisäksi valitsemasi opintosuunnan opinnoista, joihin syvennyt kaksi vuotta. Tämän jälkeen siirryt maisterivaiheen opintoihin.
Opintosuunta julkisen toiminnan johtaminen tai julkisoikeus valitaan kandidaattiopintojen aikana:
Julkisen toiminnan johtamisen opintosuunnassa tarkastellaan julkisen toiminnan muutosta ja sen johtamista kompleksisessa toimintaympäristössä. Aluetieteen, sosiaali- ja terveyshallintotieteen ja julkisjohtamisen oppiaineet osallistuvat opintosuunnan opetukseen tarjoamalla monipuolisia opintojaksoja ja toisiaan täydentäviä näkökulmia julkisen toiminnan johtamiseen kolmen teeman kautta:
Kandidaatin tutkinnon suorittamisen jälkeen siirrytään hallintotieteiden maisteriohjelmaan, jossa voi valita opintosuunnaksi aluetieteen, julkisjohtamisen tai sosiaali- ja terveyshallintotieteen.
Julkisoikeuden opintosuunnassa analysoidaan ja tutkitaan julkisen sektorin toimintaa oikeudellisesta näkökulmasta. Opetuksen perustana on hallinto-oikeus ja valtiosääntöoikeus, erityisesti perus- ja ihmisoikeudet sekä oikeustieteen menetelmät. Ohjelman ydinaineksia ovat hallinnolliselle päätöksenteolle asetettavat hallinnon menettelyä ja harkintavallan käyttöä koskevat oikeudelliset vaatimukset sekä päätöksentekijän vastuu.
Kandidaatin tutkinnon suorittamisen jälkeen siirrytään hallintotieteiden maisteriohjelmaan opintosuunnassa julkisoikeus.
Eri hakuväylien tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.