Ilona Hautamäki

Luottoriskiasiantuntija, Oma Säästöpankki
Hallintotieteiden maisteri 2022, julkisjohtaminen
Ilona Hautamäki

Miksi Vaasan yliopisto? Mistä tulit tänne opiskelemaan? 

Yhteiskunnalliset asiat ja ilmiöt ovat aina kiinnostaneet minua. Jos viisi vuotta opiskelee jotain, pitää sen olla itselle mielekästä. Vaasan yliopisto oli maantieteellisesti minua lähimpänä oleva yliopisto, jossa pystyi opiskella yhteiskunta-alaa, joten siksi halusin sinne. Hallintotieteissä minua kiinnosti erityisesti johtamisen opinnot. Siitä valikoitui minulle myös pääaine. Minulle oli tärkeää opiskella tutkinto, joka antaa hyvän ja monipuolisen pohjan monelle eri urasuunnalle ja hallintotiede vastasi tähän. 

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Muistelen opiskeluaikaani kokonaisvaltaisena oppimismatkana, mitä väritti kaikki muukin eletty elämä; ihmiset, työt, kulttuuri, harrastukset ja pieni suuri opiskelijakaupunki Vaasa. Olin paljon mukana kaikessa mihin vain ennätin. Opiskeluaika opetti paljon itsensä johtamisen taitoja, oli vapautta ja vastuuta hoitaa kurssit ja lopputyöt maaliin.

Hyvät muistot ovat jääneet opetuksesta, oli monipuolisuutta, käytännönläheisyyttä ja sai kehittää ongelmanratkaisutaitojaan. Kampuksella oli hyvät puitteet opiskella, ikkunasta näkyi meri ja alueella huokui historia yhdistyen nykypäivään.

Erityisen lämpimästi muistan hetket Vaasan eteläpohjalaisessa osakunnassa Puukkoossa, jossa olin mukana koko opiskeluajan. Sieltä ja muista yhteyksistä on jäänyt monia tärkeitä ihmisiä mukaan elämääni.

Työurasi: mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi? 

Työskentelen tällä hetkellä valtakunnallisessa tehtävässä luottoriskiasiantuntijana OmaSp:ssä. Oma Säästöpankissa palvelemme henkilö- ja yritysasiakkaitamme toimipisteissämme ympäri Suomen ja meillä on töissä laaja joukko erilaisia pankkialan asiantuntijoita. Kasvavassa pankissa saan vastuuta ja ainutlaatuinen yrityskulttuurimme mahdollistaa sen, että voin omalla tekemiselläni vaikuttaa yhtiön menestykseen.

Työssäni koordinoin, valvon ja toteutan erilaisia sisäiseen valvontaan ja riskienhallintaan liittyviä toimenpiteitä organisaatiossa. Työhön kuuluu kiinteästi myös ohjaus- ja kehittämistyö näiden kokonaisuuksien ympärillä. Työssäni käsitellään ja koostetaan paljon tietoa. Asioita tulee omaksua jatkuvasti lisää organisaation kehittymisen ja sääntelyn edellyttämien toimintatapojen myötä. Työni on vaihtelevaa ja pääsen tekemään laajasti eri kokonaisuuksien parissa töitä.

Työssäni parasta on, että saan olla tekemissä eri rooleissa ja yksiköissä työskentelevien henkilöiden kanssa. Ihmisten työn tukeminen ja asioiden eteenpäin vieminen tuovat minulle onnistumisen kokemuksia työssä.