Emilia Piitulainen

Aluekehitysasiantuntija, Pohjanmaan liitto
Hallintotieteiden maisteri 2021, julkisjohtaminen
Emilia Piitulainen

Miksi valitsin Vaasan yliopiston, mistä tulit tänne opiskelemaan?

Valitsin Vaasan yliopiston, koska olin kiinnostunut yhteiskunnallisista opinnoista ja hallintotieteet sekä erityisesti julkisjohtaminen vaikuttivat ”omalta alalta ja pääaineelta”. Lisäksi Vaasa kaupunkina viehätti. Muutin Pohjanmaalle Varsinais-Suomesta.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Muistan hyvällä opinnoista monipuoliset kurssit ja luennot. Tietenkin muistan lämmöllä eläväisen opiskelijayhteisömme ja minulla on monia ihania muistoja erilaisista tapahtumista sekä osallistujana, että järjestäjänä. Opiskeluaikana toimin ainejärjestössä sekä tutorina.

Työurasi: mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi? 

Toimin aluekehitysasiantuntijana Pohjanmaan liitossa ja työssäni toimin rahoittajana erilaisille kehittämishankkeille. Lisäksi työnkuvaani kuuluu muun muassa viestintää. Olen toiminut aiemminkin hankerahoitukseen liittyvissä esittelytehtävissä; tässä työssä kiinnostavaa on minulle uusi substanssi, joka liittyy esimerkiksi uudenlaisiin energiatehokkuuden kehittämiseen liittyviin ratkaisuihin.

Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Huippukohtia uran aikana on ollut huomata oman asiantuntijuuden kehittyminen, ja se miten erilaiset työkokemukset rakentavat monipuolista osaamista. Lisäksi olen iloinen kaikista kokemuksista ja kiinnostavista asioista sekä työtehtävistä, joita olen päässyt tekemään. Ja tietenkin ihmisistä, joita olen saanut kohdata!

Tärkein oivallus yliopistossa?

Tärkeimmät eväät ja opit olivat pitkäjänteisyys ja valmiudet, joita esimerkiksi gradun kirjoittaminen antoi ja vaati. Erityisesti alan substanssiin liittyvät opinnot antoivat hyvän pohjan työuralleni. Myös verkostoituminen on hyödyllistä jo opintojen aikana. On mukava huomata, kuinka monista opiskelutovereista on tullut kollegoja eri työpaikoissa.

Terveiset uudelle opiskelijalle

Vinkkinä uutena opintojaan aloittavalle sanoisin, että kannattaa rohkeasti sanoa uusille mahdollisuuksille kyllä ja nauttia joka hetkestä. Opinnot ovat hienoa aikaa ja yliopistoelämä tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia vaihtoehtoja opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon!