Nelli Eerikäinen

Projektikoordinaattori, Jyväskylän kaupunki
Hallintotieteiden maisteri 2019, aluetiede
Nelli Eerikäinen

Mikä toi sinut Vaasaan?

Halusin opiskella yhteiskuntatieteitä, joista hallintotieteet kuulostivat mielenkiintoiselta ja monipuoliselta uramahdollisuuksineen. Aloitin Vaasan yliopistolla hallintotieteiden opinnot 2013 ja valmistuin vuonna 2019. Pääaineena opiskelin aluetiedettä.

Muutin Etelä-Savosta Pohjanmaalle opiskelemaan heti lukion jälkeen. Muistaakseni hetken puntaroin muuttoa länsirannikolle mutta Vaasan yliopiston materiaalit ja opiskelijatarinat vakuuttivat. Loppujen lopuksi Vaasassa vietetyt opiskeluvuodet ovat olleet kyllä parasta aikaa elämässä!

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Hyvällä muistan tietenkin omat ihanat opiskelukaverit, ja Vaasan yliopiston kampus on kaunis ja viihtyisä. 

Aluetieteen yksikkö oli pieni ja yhteisöllinen, mistä itse pidin paljon. Eri pääaineiden ja tiedekuntien opintojen yhdistäminen tutkintoon oli mahdollista. Aluetieteiden ja kauppatieteiden opinnot ovat olleet itselle hyödyllinen yhdistelmä ainakin nykyisessä työssäni. 

Opintojen aikana myös työt ja muu elämä oli hyvin sovitettavissa arkeen. Osa-aikaisten töiden lisäksi tein kaksi tutkintoon liittyvää harjoittelua, joista toisen hieman pidemmän harjoittelujakson tein ulkomailla. Tein myös vaihto-opinnot kandivaiheessa mutta silti valmistuin aikataulussa.

Mitä teet työksesi?

Toimin projektikoordinaattorina Jyväskylän kaupungin elinkeinopalveluiden vetämässä innovaatioekosysteemityössä. Työ perustuu TEM:in ja kuudentoista kaupunkiseudun välisiin innovaatioekosysteemisopimuksiin. 

Sopimuksen alaisilla kehittämishankkeilla vahvistetaan alueiden liiketoiminta- ja innovaatioekosysteemejä ominaispiirteisiin ja kärkialoihin perustuen. Päätavoitteena on vauhdittaa erityisesti yritysten tekemiä TKI-investointeja, jotka tukevat kestävää kehitystä ja kasvua.

Työ tapahtuu pitkälti eri verkostojen ja toimijoiden välisenä yhteistyönä. Omaan tehtävänkuvaan kuuluu paljon erilaista sidosryhmätyötä, hanketta tukevien ohjelmien ja tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä, viestintää ja markkinointia sekä erilaisia hankehallinnon tehtäviä hankinnoista hankeraportointiin. 

Työ on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Hanketyö on aina kehittämistyötä, joka on innostavaa kaikista hankehallinnon kiemuroista huolimatta. Antoisinta ovat kohtaamiset muiden ihmisten kanssa sekä ihan konkreettisten toimenpiteiden jalkautus yritysten kasvun ja TKI-tavoitteen edistämiseksi.

Mitä työssäsi on parasta? Entä ikävintä? 

Työssäni parasta on monipuolisuus, joustavuus ja eri taustoista tulevat työkaverit. Olen oppinut rutkasti kaupunkiorganisaation toiminnasta. Ja vaikka on kliseistä sanoa, niin työssäni olen näköalapaikalla alueen ja eri toimialojen kehitykseen. 

Ikävintä on ehkä työn “amebamaisuus”, välillä tekemiseen ja esiin nouseviin aiheisiin on haastava tarttua tai saada otetta.

Huippukohtia työuran aikana? 

Huippukohtia toivottavasti tulee vielä! On huippua tietenkin nähdä oman osaamisen kehitys ja olen päässyt mukaan moniin mielenkiintoisiin projekteihin. Harjoittelu ulkomailla oli myös upea kokemus, jota suosittelen lämpimästi kaikille vielä opintojaan tekeville tai pian valmistuville.

Tärkein oivalluksesi tai oppisi yliopistossa?

Kannattaa vastata mahdollisuuksiin kyllä, koska aina voi oppia ja saada kokemusta! Opiskelu aika oli ainakin itselle hyvää aikaa pohdiskella erilaisia vaihtoehtoja, sillä urasuunnitelma ei ole ollut kirkkaana mielessä vielä opiskellessa. Toki opintojen aikana kehittyivät esimerkiksi itsensä johtamisen taidot, joita tarvitsee työelämässä. 


Mitä sanoisit itsellesi, jos olisit nyt aloittamassa opinnot? 

Opiskeluajasta kannattaa nauttia, se menee nopeasti! Myöskään esimerkiksi erilaisista tiedolla johtamisen taidoista ei ole ikinä haittaa työelämässä, jos jaksaa ottaa sivuopintoja siihen liittyen. Ja vinkkaisin, että kannattaa mennä omien kiinnostusten kohteiden pohjalta eteenpäin, silloin varmasti päätyy itselle ihan mielekkäisiin hommiin!

Kuva: Tero Takalo-Eskola