Image
Students in lecture room

Maisteriohjelmat

Opiskele oman alasi Huippuosaajaksi

Maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto. Suoritettuasi kandidaatin tutkinnon voit jatkaa opintojasi maisteriohjelmassa. Myös muualla kuin Vaasan yliopistossa alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea yliopistomme maisteriohjelmiin. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä. Voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kahdessa vuodessa.

Tietoa hakemisesta Näin haet maisteriohjelmiin

Haku suomenkielisiin maisteriohjelmiin on keväällä 2024, korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Hakuaika on 13.3. - 27.3.2024. Hakuaika päättyy klo 15.00.

Kansainvälisiin, englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2024 1. yhteishaussa. Kansainvälisten ohjelmien hakuaika on 3.1. - 17.1.2024. Hakuaika päättyy klo 15.00 Suomen aikaa.

Näin haet -sivuilta löydät tietoa hakuajoista sekä suomenkielisten maisteriohjelmien hakukelpoisuudesta, aikaisempien opintojen soveltuvuudesta sekä hakemuksen valmistelusta. Olemme koonneet myös vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Hallintotieteet

Kauppatieteet

Tekniikka

Sähkö- ja energiatekniikan maisteriohjelma

Sähkö- ja energiatekniikan maisteriohjelmasta valmistuu diplomi-insinöörejä neljästä eri opintosuunnasta, joista kaksi, Smart Grids ja Robotics, ovat englanninkielisiä. Robotics järjestetään Porissa ja Vaasassa. Olemme mukana myös Smart Cities and Communities -yhteistutkinto-ohjelmassa, jossa pääset opiskelemaan kolmessa eri maassa.

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma

Maisteriohjelmamme tietojenkäsittelytieteissä kouluttaa diplomi-insinöörejä ja kauppatieteiden maistereita. Ohjelman opintosuunnista kolme on tarjolla suomeksi ja yksi englanniksi. Englanninkielinen opintosuunta, Sustainable and Autonomous Systems, järjestetään yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa hyödyntäen molempien yliopistojen vahvuuksia kestävissä energiajärjestelmissä ja älykkäissä, autonomisissa järjestelmissä.

Tuotantotalouden maisteriohjelma

Tuotantotalouden maisteriohjelmassa yhdistyvät innovatiivisesti insinööritieteet ja liiketalous. Voit opiskella tutkintosi kokonaan englanniksi ja hakeutua kesätöihin Vaasan seudun energiakeskittymän kansainvälisiin yrityksiin. Valmistut diplomi-insinööriksi valitessasi opintosuunnistamme Industrial Systems Analyticsin tai Strategic Project Managementin, kun taas Industrial Management -opintosuunnasta valmistut kauppatieteiden maisteriksi.

Viestintätieteet

Kysy lisää!

Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Puhelin

029 449 8005