Henkilöstöjohtaminen, KTM
Miksi valita Vaasan yliopiston kauppatieteet
Työelämään valmis henkilöstötyön asiantuntija
Henkilöstöjohtamisen vastuualueita ovat strateginen henkilöstöjohtaminen, muutoksen johtaminen, henkilöstötoiminnot ja työntekijöiden ohjaus. Perinteiset henkilöstötyön osa-alueet, kuten henkilöstön hankinta, suorituksen johtaminen, kehittäminen, palkitseminen sekä työhyvinvoinnista huolehtiminen, ovat maisteriohjelmassa erityisen tarkastelun kohteena.
Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmassa saat vankan teoreettisen perustan henkilöstöjohtamisen kohteena olevista ilmiöistä, prosesseista ja roolista liiketoiminnan kokonaisuudessa. Ohjelman opinnot kehittävät taitoa ymmärtää, analysoida, soveltaa ja kehittää henkilöstötyötä yrityksessä tai organisaatiossa ja tarjoavat akateemiset valmiudet henkilöstöjohtamisen tieteelliseen tutkimukseen.
Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmassa on kaksi keskeistä ydinoppimisprosessia: henkilöstöjohtaminen ja organisaation kehittäminen.
Henkilöstöjohtaminen (HRM) sisältää peruselementit, joiden avulla voidaan ymmärtää, analysoida ja kehittää päivittäistä ja strategista henkilöstötyötä ja –käytänteitä. Strateginen henkilöstöjohtaminen on erillinen osa henkilöstöjohtamista, jossa korostuu mm. HR –prosessien integrointi (esim. suorituksen johtaminen ja palkitseminen) ja henkilöstöjohtamisen ja tuloksellisuuden välinen yhteys. Lisäksi ymmärrys osaamisen kehittämisestä ja esimiestyön kehittämisestä korostuu.
Organisaation kehittäminen on suunnitelmallista toimintaa, jossa käytetään käyttäytymistieteellisiä tietoja ja taitoja organisaation toiminnan kehittämiseen. Opiskelijat hahmottavat mm. työhyvinvointiin vaikuttavia asioita esimerkiksi esimiestyön ja organisaatiokäyttäytymisen näkökulmista. Opiskelijat ymmärtävät HR:n roolin muutosjohtamisessa ja osaamisen kehittämisessä. Projektiosaaminen auttavaa opiskelijoita organisaation kehittämispyrkimyksissä.
Hae ohjelmaan
Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.