Marjo Keturi

Health, Safety, Environment Manager, ABB
Kauppatieteiden maisteri 2018, International Business
Marjo Keturi

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Vaasan yliopisto oli luonnollinen valinta, koska olin aiemmin opiskellut tradenomitutkinnon International Business -ohjelmassa. Olin haaveillut ylemmästä korkeakoulututkinnosta ja hain maisteriohjelmaan. Työskentelin koko ajan ABB:llä täysipäiväisesti.

Ryhmätyöt olivat hauskoja. Koska olin lähes aina vanhin ja kokenein, oli kiva työskennellä nuorempien kanssa ja vaikuttua kaikesta osaamisesta ja ajattelun tasosta. Lähes kaikki oli minulle tosi mieluista, kun pystyin yhdistämään käytännön elämään paljon oppimaani.

Millaista työsi on? 

Työskentelen ABB:llä Health, Safety, Environment Manager -nimikkeellä. Vastuualueeni on Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka ja Etelä-Amerikka. Saan tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, jotka ovat minulle tärkeitä: terveys ja hyvinvointi sekä kestävä kehitys. Työni on erittäin itsenäistä. Matkustan jonkun verran vastuualueeni tehtailla ja autan paikallisia kehittämään turvallisuuskulttuuria. Työni sisältää paljon yhteistyötä, uusien asioiden käsittelyä ja viemistä käytäntöön sekä tutkimista.

Nykyisen tehtäväni saaminen on ehdottomasti yksi urani huippukohdista. Ylenin aika nopeasti, kun olin päättänyt vaihtaa alaa. Aloitin siis terveys-, turvallisuus- ja ympäristöasioiden parissa seitsemän vuotta sitten ihan ummikkona ja päätökseni siirtyä arvojeni mukaiseen työhön on tuottanut hedelmää.

Tärkein oppisi yliopistossa?

Ehdottomasti akateemisen osaamisen lisääminen. Käytän nykyään paljon erilaisia lähteitä työssäni, kun haen tietoa, ja osaan myös suhtautua niihin kriittisesti.

Nykyopiskelijalle antaisin vinkiksi, että parempi hoitaa ”ikävät” asiat pois alta. Itselläni gradun teko olisi voinut olla hieman nopeampaa, sitä kun mielellään aina lykkäsi eteenpäin. Sen takia valmistuminenkin siirtyi jonkun verran.