Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma, KTM
Miksi valita Vaasan yliopiston kauppatieteet
Lue valmistuneiden tarinat
Työelämään valmis talousmaailman asiantuntija
Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelmassa voit syventää liiketoimintaosaamistasi laskentatoimen ja tilintarkastuksen keskeisissä kysymyksissä ja vahvistaa työelämässä tarvittavia valmiuksia. Alan työtehtävät ovat yhä enemmän kansainvälisiä, ja tähän haasteeseen opinnot on suunniteltu vastaamaan.
Opintojen jälkeen voit toimia taloushallinnon suunnitteluun, toteutukseen ja valvontaan sekä tilintarkastukseen liittyvissä johtamis-, analysointi- ja suunnittelutehtävissä, joissa tarvitaan syvällistä ymmärrystä yrityksen rahavirroista.
Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelman keskeisiä osaamisalueita ovat:
- yrityksen taloushallinnon sisäinen ja ulkoinen tarkastus
- taloushallintoon liittyvät rekisteröinti-, suunnittelu- ja valvontalaskelmat
- raportit ja tietokonejärjestelmät sekä
- kirjanpito, tuloslaskenta ja niihin perustuva tilinpäätös ja sen analysointi
Opinnot antavat erinomaiset valmiudet liiketoimintaosaamisen soveltamiseen ja talousjohtamiseen liittyvien tietojärjestelmien hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä. Voit profiloida vahvaa liiketoimintaosaamistasi myös sivuainevalinnoilla.
Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma on mukana CIMA-kumppanuusohjelmassa (Chartered Institute of Management Accountants). Kumppanuusohjelma tarjoaa laskentatoimen ja tilintarkastuksen opiskelijoille mahdollisuuden edetä uran kannalta tärkeässä CIMA-tutkinnossa jo opiskeluaikana CIMA Master's Gateway Route -opintokokonaisuuden kautta. Maisteriohjelman opiskelijat voivat laskea 11 kurssia osaksi CIMA:n tutkintoa.
Lue lisää CIMA-kumppanuudesta englanniksi.

Hae ohjelmaan
Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.