Inka Wirman

Senior Account Manager
Inka Wirman opiskeli yliopistossamme markkinointia. Nykyisin hän työskentelee Splay Onella, jossa hän suunnittelee brändeille tubesisältöjä ja -kampanjoita.
Inka Wirman

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa?

Opiskelin yliopistossa markkinointia. Kandivaiheessa tein sivuaineen johtamisesta ja maisterivaiheessa sivuaineeni muodostui kielistä, esimerkiksi venäjän ja ruotsin syventävistä opinnoista. Olen kotoisin Helsingistä, mutta minulla oli vaasalaisia kavereita jo ennen kuin muutin Vaasaan. Verkostoiduin opiskelujen aikana paikallisten kanssa lisää ja sain elinikäisiä kavereita.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskeluaikoina sain tosi paljon kavereita. Lisäksi huomasin, kun muuttaa kauas pois kotikaupungista tulee kasvettua henkisesti ja oppii paljon itsestään. Vaasassa on myös aivan loistavat harrastusmahdollisuudet, ja kampuksen vieressä oleva kuntosali muodostui opiskeluaikoina yhdeksi lempipaikakseni. Urheilukärpänen puri Vaasassa ollessa niinkin kovaa, että opiskelin siellä myös yliopiston ohessa personal traineriksi.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Työskentelen vaikuttajamarkkinoinnin parissa Helsingissä. Olen Senior Account Managerina Pohjoismaiden suurimassa vaikuttajaverkostossa Splay Onella. Vastaan yhdessä tiimini kanssa sisältöyhteistöistä ja vaikuttajakampanjoista eri brändien kanssa sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa.

Millaista työsi on?

Vaikka työskentelen myynnin parissa, työni on hyvin luovaa ja vaihtelevaa. Saan työskennellä eturivin pohjoismaisten vaikuttajien kanssa, jotka ovat huikeita persoonia ja uskomattoman lahjakkaita nuoria. Työssäni yhdistyvät luova suunnittelu, asiakaspalvelu sekä median ja ilmiöiden seuraaminen.

Mikä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Parasta on ehdottomasti se, että ala kehittyy jatkuvasti. Koulutan itseäni säännöllisesti ja pyrin oppimaan uutta eri somealustoista, medioista sekä teknologiasta niiden ympärillä. On hienoa, että voi osaamistaan voi kehittää työelämässäkin. Nautin myös meidän kansainvälisestä työilmapiiristä ja eri maalaisista kollegoista. Ikävää on, että joudun näkemään läheltä somen negatiivisetkin puolet ja kuinka hyvin nuoret ja suositut henkilöt saavat inhottavaa keskustelua osakseen. Onneksi ammattilaisten tukemana näistäkin vaikeista tilanteista on selvitty.

Huippukohtia työuran aikana?

Huippukohtia ovat hienot yhteistyöt, joissa on ylitetty sekä asiakkaan että vaikuttajan odotukset.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Mielestäni yliopisto kehittää analyyttista ajattelua ja antaa hyvän yleissivistyksen. Etenkin kauppatieteelliset opinnot valmistavat todella laajasti useisiin eri urapolkuihin. Muutamat kurssit ja niiden inspiroivat opettajat ovat olleet mieleenpainuvia. Graduprojekti oli antoisa, koska tein sen toimeksiantona Kotipizzalle. Aiheeni oli mielestäni kiinnostava ja erityisen motivoiva.

Inka Wirman

Opinnot: Kauppatieteiden maisteri 2017, markkinointi
Työ: Senior Account Manager, Splay One