Inka Wirman

Boozt, Suomen maajohtaja
Kauppatieteiden maisteri 2017, markkinointi.
Inka Wirman

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

No ehdottomasti kivat opiskelukaverit ja lämpimän kulttuurin yliopistolla sekä inspiroivat opettajat.

Olen Helsingistä kotoisin ja olin kuullut paljon Vaasan yliopistosta muilta pääkaupunkiseudulta Vaasaan muuttaneilta. Ennen Vaasaan muuttoa en ollut asunut kuin Helsingissä, joten koin että muutto muualle olisi myös opettavaista ja avartaisi mieltä.

Viihdyin Vaasassa erinomaisesti. Sain paljon ystäviä ja myös ruotsin kieleni parani huomattavasti opiskeluaikana.

Mitä teet työksesi?

Työskentelen verkkokauppa Booztin Suomen maajohtajana. Vastuullani on Suomen lokaalin liiketoiminnan optimoiminen ja kehittäminen yhä enemmän suomalaisia asiakkaita miellyttäväksi. Suurin fokus on kaupallisen yksikön sisällä olevien osa-alueiden kehittämisessä eli lähinnä markkinointia koskevissa seikoissa kuten online- ja offline- markkinoinnissa sekä CRM:ssä.

Roolini on todella laaja ja teen yhteistyötä läpi organisaation eri tiimien kanssa niin markkinoinnista sisäänostajiin ja logistiikasta IT:hen. Minulla on kollegoja noin 40 eri maasta. Kansainvälinen työympäristö on ehdottomasti työni parhaita puolia.

Millaista työsi on?

Työni on todella monipuolista ja haastavaa, sillä verkkokauppaliiketoiminta on monimutkaista. Voikin todeta, että kun liiketoiminnassa yhdistyvät sekä vähittäiskauppa että teknologia on opittavaa ja perehdyttävää melkein kahden eri liiketoiminnan verran. Olemme myös teknologian suhteen hyvin niin sanotusti omavaraisia ja omistamme suurimman osan teknologiastamme.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Uskoisin, että tämän oivalluksen olen saanut vasta opintojen jälkeen, mutta yliopisto on kehittänyt minulla erityisesti ajattelukykyä, tapaa hahmottaa kokonaisuuksia ja ymmärtää syy-seuraus suhteita.

Yllättävien aineiden opiskelusta voi myöhemmin työuralla huomata olevan hyötyä; esimerkiksi en erityisemmin nauttinut laskentatoimesta tai kirjanpidosta, mutta budjetointi sekä kaikki numeroihin liittyvä on lempihommaani nykyään. Kaikkien aineiden opiskelu ei tarkoita, että niiden ympärille pitäisi kirjaimellisesti rakentaa oma ura, mutta niiden hallitsemisesta voi olla hyötyä.

Mitä sanoisit itsellesi, jos olisit nyt aloittamassa opinnot?

Ole rohkea ja utelias sekä anna itsellesi aikaa etsiä omia kiinnostuksen kohteita. Opiskellessa saattaa syntyä kovia paineita tulevaisuudesta ja urapolusta, mutta on oikein tervettä hakea omia kiinnostuksen kohteita ilman että sen “oman jutun” pitäisi löytyä heti.