Image
Seaside campus

Tervetuloa

Suomen kauneimmalle kampukselle

Lämpimästi tervetuloa!

Vaasan yliopiston merellinen ja viihtyisä kampus sijaitsee Palosaarella, lähellä Vaasan keskustaa. Meillä opiskellaan ja työskennellään ainutlaatuisessa miljöössä: samassa pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen vanha puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia.

Vanhin osa, Fabriikki, rakennettiin kun kauppaneuvos A.A. Levón perusti vuonna 1856 paikalle maailman pohjoisimman puuvillatehtaan. Historiaa huokuvat myös Konttori, jossa toimii Avoin yliopisto sekä sympaattiset Puuvillatalot, joiden asunnoista osa on opiskelijoiden käytössä. Uudisrakennukset Tervahovi ja Luotsi valmistuivat vuonna 1994 Käpy ja Simo Paavilaisen suunnittelemina. Kampuksen uuteen osaan kuuluvat myös toimistorakennus Ankkuri (ent. tiedekirjasto Tritonia), ylioppilastalo Domus Bothnica sekä vuonna 2016 valmistunut EnergyLab-rakennus.

Puuvillatalot

Saapuminen kampukselle

Vaasan yliopiston käyntiosoite on Wolffintie 32, 65200 Vaasa.

Kävely: kävely keskustasta yliopistolle kestää noin 15 minuuttia.
Linja-auto: Vaasan reittiopas (digitransit.fi) linja-autoilla nro. 1, 2 tai 4. 
Auto: lisätietoa ja pysäköintikartta alla
Taksi Vaasa
Vaasan kartta

Liikkuminen kampuksella

Kampusalueella kaikki yliopiston rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan. Löydät ne helposti alueelle pystytettyjen opasteiden avulla. 

Yliopiston infopisteet sijaitsevat Ankkuri-rakennuksen (Yliopistonranta 7) sekä Fabriikki-rakennuksen (Yliopistonranta 10) aulassa.

Aukioloajat

  • Tervahovi suljettu remontin vuoksi
  • Fabriikki arkisin klo 7.45 – 21.00, lauantaisin klo 8.00 – 16.00, su suljettu
    • Poikkeuksena tenttiajat ja pyhäpäivät
  • Ankkuri arkisin klo 8.00 – 16.00, vklp suljettu
  • Tritonia ks. aukioloajat
Liikkuminen kampuksella

Pysäköinti kampuksella

Kehitämme kampuksestamme ainutlaatuista kohtaamispaikkaa. Tutustuthan kampusalueen karttaan.

Pysäköintialueet on osoitettu P-merkein. Opiskelijoille ja vieraille on pysäköintialueet Tervahovin, Technobothnian ja Fabriikin luona. Henkilökunnan pysäköintipaikat on merkitty erikseen. Sisäänkäyntien läheisyydessä on esteettömiä pysäköintipaikkoja, jotka on merkitty karttaan logolla.

Kiinteiden pyöräparkkien lisäksi kaikkien rakennusten läheisyydessä on irtonaisia pyörätelineitä, joiden sijainti voi vaihdella tilanteen mukaan.

Ankkurin ja Tervahovin välissä on aidattu työmaa-alue. Lisätietoa kampuskehityksen verkkosivuilta.

Yliopiston pysäköintialueille pysäköintiin tarvitset luvan. Vierailijat voivat hakea väliaikaisen pysäköintiluvan rakennusten infopisteistä. Opiskelijat voivat noutaa yhden, määräajan voimassa olevan pysäköintitarran rakennusten infopisteistä näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta todistusta, jolla osoitetaan opiskeluoikeus Vaasan yliopistossa.

Yleisiä ohjeita kampusalueella pysäköintiin

  • Pidä pelastustiet sekä logistiikkaväylät ja -alueet vapaina. Älä myöskään pysäköi autoasi esteettömälle paikalle (merkitty karttaan logolla), ellei sinulla ole siihen oikeuttavaa lupaa.
  • Ohjeiden sekä merkkien vastaisesta pysäköinnistä seuraa kaupungin pysäköinninvalvojien määräämä pysäköintivirhemaksu, josta vastaa ensisijaisesti ajoneuvon omistajaksi merkitty henkilö.
  • Kampusalueella on myös muita pysäköintipaikkoja, jotka eivät ole yliopiston hallinnoimia. Voit pysäköidä näille paikoille liikenneopasteiden mukaisesti. Yliopisto ei vastaa näiden pysäköintialueiden käytöstä.
Kuva
Vaasan yliopiston kampuskartta

Pidä kokous kampuksella!

Suomen kauneimmalta kampukselta löydät tyylikkäät kokous-, seminaari-, koulutus- ja edustustilat keskustan kyljessä. Kampusalueella yhdistyvät rantapuisto, moderni arkkitehtuuri ja vanha tehdasmiljöö ainutlaatuisella tavalla. Meillä on kolme erikokoista auditoriota 90–311 hengelle. Muiden tilojen koko vaihtelee ryhmätyöskentelyyn soveltuvista luokkahuoneista aina 120 hengen luentosaleihin. Päivän päätteeksi voi rentoutua yliopiston saunatiloissa. Kampuksella toimii laadukas ravintolapalvelu ja osaava alan henkilökunta. 

Tutustu tiloihimme ja kysy lisää: puh. 029 449 8630 / tilat(a)uwasa.fi