Image
opiskelija kampuksella

Sähkö- ja energiatekniikka

Sähkö- ja energiatekniikan maisteriohjelma

Haluatko muuttaa energiasektoria, oppia innovatiivisista sähköteknologioista tai syventyä älykkäiden sähköverkkojen tai robotiikan maailmaan? Meiltä löytyy juuri sinulle sopiva koulutus. Riippumatta valinnastasi, aloitat matkan akateemisen huippuosaamisen ja käytännön tiedon pariin, joka ohjaa sinut kohti palkitsevaa ja menestyksekästä uraa.

Energiatekniikka kouluttaa asiantuntijoita varmistamaan, että taloudellisesti tuotettua energiaa on luotettavasti ja edullisesti saatavilla. Energiaa on tuotettava ja käytettävä ympäristöhaitat minimoiden. Energiatekniikan syventymiskohteita ovat polttomoottorit ja niihin perustuva energiantuotanto, pako- ja savukaasujen puhdistustekniikat sekä uusiutuvat polttoaineet ja energialähteet.

Lue lisää energiatekniikan opinnoista

Sähkötekniikan opinnot painottuvat älykkäisiin sähköverkkoihin, jotka mahdollistavat uusiutuvan sähköntuotannon hyödyntämisen kehittyneitä tietoteknisiä järjestelmä ja nopeita tietoliikenneyhteyksiä soveltaen. Opinnoissa syvennytään myös tehoelektroniikkaan ja sen eri sovelluksiin, joita löytyy sekä sähkön tuotantoon että sähkön käyttöön liittyen.

Lue lisää sähkötekniikan opinnoista

Älykkäiden energiaratkaisujen kehittäjäksi

Oletko kiinnostunut älykkäistä energiaratkaisuista sekä uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien yhdistämisestä? Haluatko suunnitella innovatiivisia ja kestäviä tulevaisuuden energiaratkaisuja?

Siirtymä perinteisistä sähkö- ja energiajärjestelmistä älykkäämpiin ja joustavampiin, uusiutuviin energiajärjestelmiin vaatii uudenlaista osaamista. Uuden sukupolven diplomi-insinöörien tulee ymmärtää yhä enemmän erilaisia vuorovaikutuksia uusista teknologioista asiakastarpeisiin ja energiapolitiikkaan.

Englanniksi opetettavissa Smart Grids -opinnoissa saat viimeisimmän tiedon vihreästä energiamurroksesta sekä erinomaiset valmiudet uudistaa alaa ja luoda kestäviä ja älykkäitä energiajärjestelmiä.

Lue lisää opinnoista: Smart Grids

Oletko kiinnostunut älykkäistä teknologioista tulevaisuuden kestävissä energiajärjestelmissä? 

Opiskele robotiikkaa ja opit luomaan älykkäitä robotisoituja ratkaisuja hyödyntäen uusia tieto- ja viestintätekniikoita sekä automaatioteknologioita älykkäitä energiaratkaisuja, kestävää akkutuotantoa ja kierrätystä varten. Syvennä osaamistasi tekoälyssä, koneoppimisessa, tietokonenäössä, sulautetuissa järjestelmissä, langattomassa viestinnässä ja energian varastoinnissa.

Saat viimeisimmän tiedon käynnissä olevasta energiamurroksesta ja erinomaiset valmiudet uudistaa alaa ja luoda kestäviä ja älykkäitä energiajärjestelmiä. 

Nämä englanninkieliset opinnot järjestetään kahdessa kaupungissa: Vaasassa ja Porissa, missä Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa tilat opetukseen ja itseopiskeluun.

Lue lisää opinnoista: Robotics

Haluatko syventää kaupunkirakentamisen osaamistasi? Opiskele johtavissa eurooppalaisissa yliopistoissa ja suorita yhteistutkinto

Smart Cities and Communities on englanninkielinen Erasmus Mundus -yhteistutkinto-ohjelma, joka keskittyy kestävän kaupunkikehityksen peruspilareihin, kuten energiaan, liikenteeseen, rakennuksiin, kaupunkisuunnitteluun sekä tieto- ja viestintäteknologiaan keskeisinä mahdollistajina kestävien ratkaisujen toteuttamisessa.

Vaasan yliopisto tarjoaa yhteisohjelmassa monitieteisen Smart Grid Solutions -opintomoduulin, joka on arvoltaan 30 opintopistettä ja käsittelee älykkäitä energiaratkaisuja sekä uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien yhdistämistä.

EU-rahoitteinen maisteriohjelma kestää kaksi vuotta ja sisältää neljä lukukautta kolmessa eri maassa. Muut yliopistot ovat:

  • University of Mons Belgiassa
  • International Hellenic University Kreikassa
  • University of the Basque Country Espanjassa

Lue lisää opinnoista: Smart Cities and Communities

Valintaperusteet ja hakuohjeet

Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.

Yhteystiedot

Hakijapalveluista voit kysyä muun muassa hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyviä kysymyksiä.

Puhelin: 029 449 8006
Sähköposti: hakijapalvelut(at)uwasa.fi tai admissions(at)uwasa.fi