Heidi Lind

Technical Business Developer, EDRMedeso
Diplomi-insinööri 2020, sähkötekniikka
Heidi Lind

Miksi Vaasan yliopisto? Mistä tulit tänne opiskelemaan? 

Muutin Pedersörestä Vaasaan opiskelemaan. Olen kaksikielinen (suomi ja ruotsi), ja päätin hakea suomenkieliseen yliopistoon, koska opiskelumahdollisuuksia on enemmän verrattuna ruotsinkielisiin koulutuksiin Suomessa. Kävin aikoinaan lukiosta tutustumassa Vaasan korkeakouluihin ja bongasin silloin Vaasan yliopiston esitteen ja tekniikan alan. Energia- ja informaatiotekniikan ala kuulosti tulevaisuudelta ja herätti kiinnostukseni.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Tutustuin opiskeluaikana samanhenkisiin ihmisiin, joista monen kanssa ystävyys on jatkunut valmistumisen jälkeenkin. Teekkaripiiri on Vaasassa hyvin tiivis. Vaihto-opiskelujakso Saksassa oli myös erittäin hyvä mahdollisuus ja kokemus.

Pienten ryhmäkokojen vuoksi kursseilla sai hyvin tukea opettajilta. Esimerkiksi sähkötekniikan syventävillä kursseilla saattoi olla vain parisenkymmentä opiskelijaa. 

Muistan Takuuteekkari-hankkeen, jonka avulla sain jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeisenä kesänä kesätyöpaikan teollisuudesta ABB:ltä Vaasassa. Oli mukava jäädä opiskelukaupunkiin myös kesän ajaksi. Vietin ABB:llä opiskeluaikani kaikki kesät töissä ja tein myös tuntisopimuksella töitä opintojen ohella viimeisimpinä opiskeluvuosina niiltä osin, kun opinnot sen sallivat. Sain ABB:ltä myös kandidaatintyön aiheen.

Yliopisto kannusti myös tekemään diplomityön yritykselle, ja sen toteutettuani jäin kyseiseen yritykseen töihin.

Työurasi: mikä on nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi? 

Työskentelen Technical Business Developer -roolissa EDRMedesolla. Tehtävääni kuuluu ymmärtää asiakkaan tuotekehitystyötä ja löytää potentiaalisia kohteita, joissa simulointiteknologiaa voidaan hyödyntää. Olen keskittynyt erityisesti sähkömagnetiikan simulointeihin, ja asiakkaat, joiden kanssa työskentelen, tekevät töitä sähköistymisen eteen. Minulla on myös teknisen asiakkuusvastaavan rooli.

Konsultin roolissa saan tutustua monen yrityksen tuotekehitystyöhön. Parasta työssäni ovat työkaverit ja asiakkaat. Pidän myös siitä, että tässä työpaikassa ollaan itseohjautuvia ja omia ideoita saa lähteä vapaasti toteuttamaan.

Tärkein oivallus yliopistossa?

Oppiminen yliopistossa oli tosi itsenäistä ja vastuu oli itsellä. Opiskelussa auttoivat opiskelukaverit, joiden kanssa laskuharjoitusten ratkominen oli mukavampaa verrattuna itsenäiseen työskentelyyn. 

Jos nyt olisin aloittamassa opinnot, kehottaisin itseäni nauttimaan tästä ajasta sekä keskittymään ja panostamaan opiskeluun. Olen kiitollinen siitä, että minulla oli mahdollisuus tehdä töitä opiskelujen ohella, ja työnteko toki tuki opiskeluja, mutta ehkä se vähän myös haittasi. Töitä ehtii tehdä myös opiskelujen jälkeen.