Monitieteinen tutkimus- ja innovaatioalusta

VEBIC on Vaasan yliopiston monitieteinen energian ja kestävän kehityksen tutkimus- ja innovaatioalusta. Se vastaa tehokkaan energialiiketoiminnan paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin sekä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. VEBIC kokoaa yhteen huippututkijat, monipuolisen tutkimusinfrastruktuurin, liike-elämän ymmärryksen, kansainväliset verkostot ja julkishallinnon tuen. Tutkimusalusta yhdistää voimansa yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa, jotta sillä olisi mahdollisimman laaja yhteiskunnallinen ja yritysvaikuttavuus.

VEBICissä on kaksi toisiinsa kytkeytyvää tutkimusohjelmaa, kolme tutkimuslaboratoriota ja yksi koulutuslaboratorio.

Teemme yhteistyötä paikallisen energiaekosysteemin kanssa

Toimimme yhdessä sidosryhmien kanssa vahvistaen verkostoja ja yhteistyötä Vaasassa, Suomessa ja EU-alueella.

Tuemme, koordinoimme ja toteutamme monitieteisiä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita.

Tutkimus tuo muutoksen sekä tietoa päätöksenteon perustaksi.

Meidän on keskityttävä koko järjestelmän muutokseen sen sijaan, että toisimme vain yksittäisiä vaihtoehtoisia teknologoita nykyisten rinnalle. Tutkimushankkeemme ovat monitieteisiä ja ne ulottuvat kaikkiin yliopistomme akateemiin yksiköihin. Laboratoriomme edistävät energiamurrokseen ja kestävään kehitykseen liittyvää osaamista. Sijaitsemme Pohjoismaiden energiaklusterin sydämessä. Meissä yhdistyvät kansainvälinen ja samalla alueellinen yliopisto, laboratoriot, living labit sekä yritysverkostot vaikuttaviksi TKI-toimenpiteiksi.

Suvi Karirinne
VEBICin johtaja
Suvi Karirinne
Uutinen
07.04.2021 - Tutkimus

Puhtaampia ratkaisuja merikuljetuksiin ja työkoneisiin

Vaasan yliopiston johtama Clean Propulsion Technologies -hankekonsortio pyrkii kehittämään täysin uusia ratkaisuja puhtaisiin ja tehokkaisiin merikuljetuksiin ja työkoneisiin. Tällä vastataan päästölainsäädännön…

Käyntiosoite

Yliopistonranta 10, 65200 Vaasa (Fabriikki)

VEBIC LinkedIn

VEBIC Twitter