Luukas Kuusrainen

Projektipäällikkö, Pinja Oy
Diplomi-insinööri 2023, Industrial Systems Analytics
Luukas Kuusrainen

Mikä toi sinut Vaasaan?

Olin opiskellut automaatioinsinööriksi Seinäjoella, ja kun puoliso aloitti opinnot Vaasassa, oli luonnollista muuttaa hänen perässään Vaasaan. Vaasan yliopistosta löysin itselleni sopivan alan, ja saatoin jatkaa opintojani suoraan maisteriohjelmassa.

Yläasteella ajattelin, että käyn ammattiopiston ja sen jälkeen menen tekemään töitä. En kokenut olevani erityisen hyvä koulussa. Ammattiopiston jälkeen hain kuitenkin ammattikorkeakouluun ja amk-tutkinnon kanssa siis vielä yliopistoon.

Opiskelu yliopistossa on ollut todella mielenkiintoista, ei tietoakaan mistään pakkopullasta! Meillä oli paljon hyviä opettajia ja sain uusia ystäviä, kaupunkina Vaasa on erittäin viihtyisä, yhteisöllinen ja sopivan kokoinen. Samaan aikaan kun aloitin opinnot, aloitin myös uudessa työpaikassa, mutta sain joustavasti yhdistettyä opinnot ja työn.

Millaista työsi on?

Tällä hetkellä olen projektipäällikkönä Pinja Oy:llä, joka on suomalainen ohjelmistoyritys. Vedän analytiikka- ja tekoälyprojekteja valmistavaan teollisuuteen.

Työni on erittäin mielenkiintoista, sillä saan olla tekemisissä tosi isojen yritysten kanssa ja tehdä töitä toisten ihmisten kanssa. Työni on myös palkitsevaa, sillä tuotannon optimoinnilla saavutamme todella isoja euromääräisiä hyötyjä. Projektityön luonteeseen toki kuuluu, että välillä meno on melko hektistä.

Tärkein oivallus yliopistossa?

Yksityiskohtiin ei kannata jäädä liiaksi näpertämään, sillä lopulta ne eivät ratkaise vaan yleinen kokonaisuus.

Ei myöskään kannata aliarvioida itseään tai vertailla muihin. Kun hoksaa, ettei kukaan tiedä kaikkea ja että diplomi-insinööritkin ovat tavallisia ihmisiä, saa paljon itseluottamusta uralleen. 

Uudelle opiskelijalle sanoisin, että älä ota asioita liian vakavasti ja murehdi liikoja. Sopivan rennolla asenteella pärjää opinnoissa sen sijaan, että yrittää liikaa.