Jarl Matti Anttila

Markkinointijohtaja
Jarl Matti Anttila opiskeli yliopistossamme johtamista. Nykyisin hän työskentelee markkinointijohtajana perustamassaan yrityksessä.
Jarl Matti Anttila

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet kotoisin?

Opiskelin johtamista. Olen syntynyt pohjoisimmassa Norjassa ja varttunut Satakunnassa.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Aloitin opinnot syksyllä 2002 ja valmistuin tammikuussa 2007.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskeluaikana elämää elettiin erittäin kiihkeästi. Silloin kun ei luettu tentteihin, oltiin töissä tai juhlimassa. Kattavien opintojen lisäksi sain yliopistoajalta elämänmittaisia ystävyyssuhteita, minkä arvoa on vaikeaa mitata.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Olen perustajayrittäjä kahdessa eri yrityksessä - aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ssä ja Jakamossa. Päivätyöni teen markkinointijohtajana Jakamossa, joka on teollisuusyrityksille suunniteltu yhteistyöalusta. Jakamossa yritykset voivat luoda digitaalisen liiketoimintasuhteen toistensa välille ja sen jälkeen jakaa päivittäistä informaatiota keskenään. Monet asiakkaistamme kuvailevat Jakamoa teollisuusyritysten Facebookiksi. Jakamolle myönnettiin US Patentti vuonna 2016. Alustalla on tällä hetkellä käyttäjäyrityksiä yli 50 maasta.

Vietän paljon aikaa asiakkaiden kanssa ja autan heitä digitaalisessa muutosprosessissa. Suunnittelen ja toteutan myös yrityksemme markkinointia ja pidän yllä mediasuhteita.

Mikä työssäsi on parasta?

Työni on varsin monipuolista ja inspiroivaa.

Huippukohtia työuran aikana?

Parasta työssäni on, kun asiakas on avullamme saavuttanut kilpailuedun. Silloin heistä on tullut organisaatiossaan sankareita. Se on ehdottomasti työni huippukohta.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Yliopisto-opintojeni aikana ymmärsin vuorovaikutuksen merkityksen liiketoiminnassa. Sillä tiellä olen edelleen. Nimitän itseäni vuorovaikutusaktivistiksi, joka rakastaa dialogia. Rohkaisen kaikkia työyhteisöjä keskustelemaan keskenään, koska sen avulla on mahdollista löytää asioita, joita ei koskaan kuvitellut olevan olemassakaan!

Jarl Matti Anttila

Opinnot: KTM 2007, pääaineena johtaminen
Työ: Markkinointijohtaja, Jakamo