Heidi Saarinen

HR Generalist
Heidi Saarinen valmistui ensin parturi-kampaajaksi ja ylioppilaaksi, sitten tradenomiksi ja parin vuoden kuluttua vielä kauppatieteiden maisteriksi. Vakituisen työpaikan hän sai Wärtsilästä heti valmistuttuaan. Opiskeluhammasta jäi kolottamaan – Heidi hakeutui lukemaan yliopistoomme hallintotieteitä ja valmistui sieltä. Nykyisin hän työskentelee Danfossilla HR Generalistina.
Heidi Saarinen

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet alun perin kotoisin?

Alun perin olen kotoisin Sievistä, Pohjois-Pohjanmaalta. Päätin tulla opiskelemaan Vaasan yliopistoon, sillä siskoni opiskeli myös Vaasan yliopistossa kauppatieteitä ja hän kehui kovasti Vaasaa kaupunkina sekä yliopiston koulutusta.

Kiinnostukseen jatkaa opintoja yliopistotasolle, vaikutti vahvasti se, että Vaasan yliopistossa oli mahdollisuus valita pääaineeksi henkilöstöjohtaminen. Ammattikorkeakoulussa olin kokenut henkilöstöjohtamiseen liittyvät aineet itseäni eniten kiinnostaviksi ja halusin oppia lisää aiheesta.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Olen aloittanut Vaasan yliopistossa opinnon vuonna 2002. Opiskelut etenivät nopeassa vauhdissa ja opinnot olivat loppusuoralla syksyllä 2005, jolloin aloin aktiivisesti etsimään työmahdollisuuksia Vaasasta ja pääkaupunkiseudulta. Onnistuin saamaan ensimmäisen vakituisen työpaikan Wärtsilästä Vaasassa. Keväällä 2006 valmistuin kauppatieteiden maisteriksi, pääaineena henkilöstöjohtaminen. Palasin yliopistoon opiskelemaan hallintotieteitä ja valmistuin pääaineenani aluetiede vuonna 2015.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskelu yliopistossa kasvatti minua ihmisenä paljon, sain paljon uutta tietoa henkilöstöjohtamisesta, tutustuin uusiin ihmisiin, opin käyttämään aikaani tehokkaasti sekä onnistumisten kautta sain itsevarmuutta tekemiseeni. Ryhmätyöt ja erilaiset projektityöt vahvistivat sosiaalisia taitoja, jotka työelämässä ovat erittäin tärkeitä.

Aluetieteen opintojen osalta mieleenpainuvin kokemus on ollut opintomatka Aunukseen. Viikon pituinen opintomatka yhdessä noin kymmenen muun opiskelijan ja professorin seurassa avasivat ymmärrystäni Suomen hyvästä yhteiskunnan tilasta.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen tällä hetkellä HR Generalistina Danfossilla. Työssäni tuen johtoa, esimiehiä ja henkilöstöä henkilöstöjohtamisen osa-alueilla. Tavoitteenani on varmistaa esimiesten kanssa, että meillä on osaava, hyvin suoriutuva ja työssään viihtyvä henkilöstö.

Millaista työsi on?

Työni on hyvin ihmisläheistä ja monipuolista. Työtehtävät muodostuvat aina työantajamielikuvan rakentamisesta, rekrytointiin, työsuhteen eri vaiheisiin sekä lopulta työsuhteen päättymiseen. Henkilöstön osaamisen kehittäminen, työssäviihtyminen ja jaksaminen muodostavat suurimman osan työn sisällöstä.

Mikä nykyisessä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Työssäni on parasta se, että pystyy tekemään tiivistä yhteistyötä esimiesten ja henkilöstön kanssa. Ikävintä työssä on kiire, sillä joskus haluaisi syventyä työtehtäviin ajan kanssa, mutta ne hetket ovat aika harvassa.

Huippukohtia työuran aikana?

Huippukohtia ovat olleet yksittäisten henkilöiden onnenkyyneleet, kun olen voinut auttaa heitä sopivien työtehtävien järjestämisessä.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Elää tässä hetkessä ja tehdä niitä asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Se aika minkä käyttää murehtimiseen, kiukutteluun tai asioiden turhaan valittamiseen on hukkaan heitettyä aikaa.

Heidi Saarinen

Opinnot: KTM 2006, henkilöstöjohtaminen ja HTM, aluetiede 2015
Työ: HR Generalist, Danfoss