FITech - Energiatekniikan sivuaine

Vaasan yliopiston laivakoneistopainotteinen energiatekniikan sivuaine FITech-verkostossa

FITech-Turku-projektissa (2017-2022) tarjottiin energiatekniikan opintoja. Projekti on nyt päättynyt. MOOC-kurssi Introduction to engine laboratory research, jatkuu tarjonnassa FITechin MOOC-alustalla (FITech Energy Storage-projekti). Sitä voi suorittaa niin Vaasan yliopiston opiskelijat kuin ulkopuoliset.

Energiatekniikan 20 op sivuainekokonaisuudessamme opit laiva- ja voimalamoottorit ja niihin perustuvan energiantuotannon, polttoaineet sekä pako- ja savukaasujen puhdistustekniikat. Present and future prospects in energy technology -kurssin tavoitteena on ajankohtainen tieteellinen tietämys tulevaisuuden energiajärjestelmäkokonaisuudesta. Sivuainekokonaisuus on erityisosaamisaluettamme ja suunniteltu erityisesti Turun seudun telakkateollisuuden tarpeisiin.

Vaasan yliopiston opiskelijat voivat täydentää sivuaineen 25 op-laajuuteen tekemällä myös ENER3060 Modelling and Simulation of the Internal Combustion Engines tai ENER3130 Modeling and Simulation of Energy Systems.

Energiatekniikan opiskelu

Energiatekniikka on käytännönläheistä, joten tiedät, miksi lasket! Luennot ja tehtävät ovat verkossa opiskeltavissa omalla ajalla, joten opiskelu onnistuu muiden opintojen ja työn ohessa. Tentit tehdään perinteiseen tapaan Turussa tai Vaasassa. Teemme innovatiivista energiateknologian tutkimusta yhteistyössä teollisuuden kanssa, joten saat uusimman tiedon energiatekniikan kehityksestä. Energiatehokkaiden laivamoottoreiden osaamisemme on vahvaa.

Polttomoottorilaboratoriossamme on Suomen ainoa yliopiston tutkimuskäytössä oleva laivan pääkoneisto. Ainutlaatuista on myös polttomoottorilaboratorion ja polttoainelaboratorion kiinteä yhteistyö. Laboratoriot sijaitsevat Vaasan Palosaaren kampuksella Vaasan yliopiston tutkimusalusta Vaasa Energy Business Innovation Centre VEBICissä.

Energiatekniikan opiskeluun ja VEBIC-laboratorioon voi tutustua MOOC-kurssilla Introduction to engine laboratory research, mitä voi alkaa suorittaa ilman opiskeluoikeushakua: https://mooc.fitech.io/courses/introduction-to-engine-laboratory-research/ Valmiin kurssin saa viralliseen opintorekisteriin jälkikäteen.

Lisätietoja MOOC-alustalta, Vaasan yliopiston opiskelijoille Pepin toteutuksesta ja fitechvaasa@uwasa.fi

Yrityksille

Kurssiprojekti ja diplomityöt

Onko yritykselläsi tarve ratkaista jokin energiatekniikan ongelma? Teemme yhteistyötä yritysten kanssa kurssiprojektien ja diplomitöiden muodossa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Vastuuhenkilö:

Maciej Mikulski
Professori
maciej.mikulski@uwasa.fi
puh. 029 449 8591 

Yhteyshenkilö käytännön asioissa:

fitechvaasa@uwasa.fi