Image
Koululaisia tutustumassa LUMA-keskus Pohjanmaahan Vaasan yliopistossa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #tiedekasvatus
Luma-keskus Pohjanmaa logo

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? Miten tiedekasvatus edistää tulevaisuuden innovaatioita?

LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Tuemme myös opettajia varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin elinikäiseen oppimiseen järjestämällä opettajien täydennyskoulutusta.

Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä. Toiminta-alueemme on Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa.

Ajankohtaista Uutiset ja tapahtumat

Kaksi lasta pitelevät koeputkia, joihin on tehty sokerisateenkaari ja hymyilevät toisilleen SAGA-tiedeluokassa.

Kevään 2024 maksuttomat tiedetuvat alakoululaisille ja perheille Vaasassa ja Seinäjoella

LUMA-keskus Pohjanmaa järjestää tänä keväänä ensimmäistä kertaa yhteistyössä Vaasan kaupunginkirjaston, Seinäjoen kaupunginkirjaston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa maksuttomia tiedetupia. Tiedetuvat sopivat alakoululaisille ja oman aikuisen kanssa hyvin myös nuoremmille tutkijoille. Tervetuloa tekemään hauskoja tiedekokeita, tutustumaan ja innostumaan! 

Katso tiedetupien tarkemmat tiedot ja aikataulut verkkouutisesta.

Seuraa somessa

Tilaa uutiskirje!

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa LUMA-keskus Pohjanmaan uutiskirje!