LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #ylikivayliopisto

Oivalluksia etsimässä

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

LUMA-keskus Pohjanmaa logo

Ajankohtaista Uutiset ja tapahtumat

Uutinen
26.10.2021 - Yliopisto

Tiedekerho 1-3 –luokkalaisille

Mikä on Sphero-robottipallo? Mitä mikroskoopilla voi tutkia? Mitä mielenkiintoista löytyy Saga-tiedeluokassa ja entä Technobothniassa?
Uutinen
08.10.2021 - Yliopisto

Junioreiden tiedepäivä Vaasan kaupunginkirjastossa

Ohjelmaa syyslomalle ? Mikä on Sphero-robottipallo ja miten se toimii? Mitä värejä sekoittamalla saadaan oranssia ja entä vihreää? Miten rakennat 4DFrame-rakennuspalasista kolmion ja entä ympyrän? Tule mukaan oppimaan…

Avoimia työpaikkoja LUMA-keskus Pohjanmaassa

Haemme LUMA-keskus Pohjanmaan tiimiin uusia työntekijöitä:

  • Kouluttaja (1-2 henkilöä)

Hakuaika molempiin tehtäviin päättyy 27.10.2021. 

Katso avoimet työpaikat

Kesäkuva campukselta

Nord StarT -ilmastonmuutoskilpailu

Ilmastokriisi vaatii tekoja, ja teot syntyvät hyvistä ideoista. Nuoret ovat se ideasampo, josta löydämme ratkaisut kriisin torjumiseksi.

Osallistu yhteisösi kanssa Nord StarT -kilpailuun hyvällä oppimiskäytänteellä tai -projektilla, missä nuoret näyttävät, miten ilmastokriisi torjutaan. Osallistua voi koulu, luokka, kerho tai mikä tahansa muu joukko lapsia, nuoria tai aikuisia. Miten ilmastohyvä olet? Kerro ideasi marraskuun loppuun mennessä 2021. Haku Nord StarT -kilpailuun käynnissä nyt!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kilpailun verkkosivulla start.luma.fi/nordstart

Nordstart

LUMATIKKA täydennyskoulutus

LUMATIKKA-täydennyskoulutus opettajille 

Opettaja, tervetuloa maksuttomaan LUMATIKKA-täydennyskoulutukseen kehittämään matematiikan opetusta yhdessä kollegoiden ja kouluttajien kanssa 

Koulutus on suunnattu opettajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Syksyn verkko-opinnot alkavat 30.8. ja päättyvät 28.11.2021. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu syksyn kursseille 23.8. mennessä täältä: lumatikka.luma.fi. 

Hae nyt LUMA-kehittämiskouluksi tai -päiväkodiksi!

Opettaja tai kasvattaja: onko sinulla ajatuksia siitä, miten matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetusta ja oppimista tulisi kehittää? Haluatko olla rakentamassa toimintamalleja, materiaaleja sekä koulutuksia uusien opetussuunnitelmien tueksi? Kiinnostaako sinua verkostoitua alueellisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti?

LUMA-keskus Suomi -verkosto avaa kouluille ja päiväkodeille haun liittyä osaksi uudenlaista ja innostavaa LUMA-kehittämisyhteisöä. LUMA-Kehittämiskoulut ja -päiväkodit pääsevät osallistumaan LUMA-keskus Suomen uuden valtakunnallisen tehtävän kauden valmisteluun ja toteuttamiseen yhteisöllisesti sekä saavat uusimmat toimintamallit ensimmäisinä käyttöönsä. Hae mukaan 15.8. mennessä tästä!

Nuoret osoittavat taivasta

Koodaa animoitu synttärikortti Scratch-ohjelmalla!

Kiinnostaako matalan kynnyksen tutustuminen graafiseen ohjelmointiin luokan kanssa?  Olemme kehittäneet uuden virtuaalisen työpajan Scratch-ohjelmoinnin alkeisiin. Työpaja on ensisijaisesti suunnattu alakoulun 3-6 luokkalaisille kouluryhmille, mutta sen oppeja voi soveltaa myös kotona kaikki lukutaitoiset lapset ja nuoret. 

Tilaa maksuttomat materiaalit sähköpostiisi ja uppoa Scratch-ohjelman maailmaan! 

Scratch synttärikortti

Postilaatikko

Liity sähköpostilistalle!

Haluatko varmistaa, että aina tiedät mitä Vaasan Yliopiston LUMA keskuksessa on meneillään? Liittymällä meidän sähköpostilistalle saat aina ensimmäisenä sähköpostiisi tietoa meidän tarjoamasta ohjelmasta, toiminnasta, tapahtumista ja koulutuksista. Listalta voi poistua milloin tahansa. Liity tästä!

Ota yhteyttä!

Yksi ydintoimintamme on vastaanottaa vierailuryhmiä kouluista ja päiväkodeista sekä sukeltaa kanssanne luonnontieteiden ja teknologian maailmaan. Tulemme mahdollisuuksien mukaan myös vierailemaan teidän koululla/päiväkodilla. Voisimmeko myös jollain muulla toiminnalla edesauttaa tai piristää teidän arkea ja LUMA-aineiden opetusta? Onko jotain tiettyä aihetta, johon kaipaatte apujamme? Onko jotain tiettyä teemaa, jonka ympärille voisimme kehittää työohjeita tai virtuaalista työpajaa? 

Täytä vapaamuotoinen yhteydenottolomake, ja kerro meille toiveesi!

Lapset tutkii mikroskoopilla kivikasveja ohjaajan opastuksella

Seuraa somessa

Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje. LUMA-keskus Suomi voi lähettää tilaajille uutiskirjeitä eri kohderyhmille roolista ja maakunnasta riippuen eri aikavälein.