LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #ylikivayliopisto

Oivalluksia etsimässä

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

LUMA-keskus Pohjanmaa logo

Ajankohtaista Uutiset ja tapahtumat

Kesäkuva campukselta

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

LUMA-keskus Pohjanmaan tiimi toivottaa kaikille ihanaa kesää! Keskuksemme on lomalla 5-30.7.2021, ja palaamme töihin elokuun alussa. 

Psst! Kiinnostaisiko sinua työpaikka LUMA-keskuksessa? Keskukseemme haetaan uutta työvoimaa, ja kesän aikana aukeaa haut. Seuraa Vaasan yliopiston kotisivujen Avoimet työpaikat!

Hae nyt LUMA-kehittämiskouluksi tai -päiväkodiksi!

Opettaja tai kasvattaja: onko sinulla ajatuksia siitä, miten matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetusta ja oppimista tulisi kehittää? Haluatko olla rakentamassa toimintamalleja, materiaaleja sekä koulutuksia uusien opetussuunnitelmien tueksi? Kiinnostaako sinua verkostoitua alueellisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti?

LUMA-keskus Suomi -verkosto avaa kouluille ja päiväkodeille haun liittyä osaksi uudenlaista ja innostavaa LUMA-kehittämisyhteisöä. LUMA-Kehittämiskoulut ja -päiväkodit pääsevät osallistumaan LUMA-keskus Suomen uuden valtakunnallisen tehtävän kauden valmisteluun ja toteuttamiseen yhteisöllisesti sekä saavat uusimmat toimintamallit ensimmäisinä käyttöönsä. Hae mukaan 15.8. mennessä tästä!

Nuoret osoittavat taivasta

Käpylehmä

Ylös, ulos, ja metsään!

Lukuvuosi alkaa lähestyä loppuaan ja kelit lämpenevät 😊 Nyt on kiva siirtyä luokkahuoneesta pihalle, ja viettää aikaa luonnossa.

Olemme kehittäneet alakoulun 4-6 luokkalaisille suunnatun kevät-tempauksen ”Luonnontieteiden rastiralli”. Rastirallin toteutat helposti oman koulun lähimetsässä tai sovellettuna koulun pihalla. Rastiralli on helppo toteuttaa ja suurimman osan tarvittavista materiaaleista löydät luonnosta.

Lue lisää ja tilaa maksuttomat materiaalit itsellesi täällä!

Koodaa animoitu synttärikortti Scratch-ohjelmalla!

Kiinnostaako matalan kynnyksen tutustuminen graafiseen ohjelmointiin luokan kanssa?  Olemme kehittäneet uuden virtuaalisen työpajan Scratch-ohjelmoinnin alkeisiin. Työpaja on ensisijaisesti suunnattu alakoulun 3-6 luokkalaisille kouluryhmille, mutta sen oppeja voi soveltaa myös kotona kaikki lukutaitoiset lapset ja nuoret. 

Tilaa maksuttomat materiaalit sähköpostiisi ja uppoa Scratch-ohjelman maailmaan! 

Scratch synttärikortti

Postilaatikko

Liity sähköpostilistalle!

Haluatko varmistaa, että aina tiedät mitä Vaasan Yliopiston LUMA keskuksessa on meneillään? Liittymällä meidän sähköpostilistalle saat aina ensimmäisenä sähköpostiisi tietoa meidän tarjoamasta ohjelmasta, toiminnasta, tapahtumista ja koulutuksista. Listalta voi poistua milloin tahansa. Liity tästä!

Ota yhteyttä!

Yksi ydintoimintamme on vastaanottaa vierailuryhmiä kouluista ja päiväkodeista sekä sukeltaa kanssanne luonnontieteiden ja teknologian maailmaan. Tulemme mahdollisuuksien mukaan myös vierailemaan teidän koululla/päiväkodilla. Voisimmeko myös jollain muulla toiminnalla edesauttaa tai piristää teidän arkea ja LUMA-aineiden opetusta? Onko jotain tiettyä aihetta, johon kaipaatte apujamme? Onko jotain tiettyä teemaa, jonka ympärille voisimme kehittää työohjeita tai virtuaalista työpajaa? 

Täytä vapaamuotoinen yhteydenottolomake, ja kerro meille toiveesi!

(LUMA-keskus on kesälomalla heinäkuussa)

Lapset tutkii mikroskoopilla kivikasveja ohjaajan opastuksella

Seuraa somessa

Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje. LUMA-keskus Suomi voi lähettää tilaajille uutiskirjeitä eri kohderyhmille roolista ja maakunnasta riippuen eri aikavälein.