Joel Reijonen

Machine Intelligence Researcher
Joel Reijonen työskentelee Ericssonilla koneälytutkijana innovoimassa ja kehittämässä uusia koneälyyn liittyviä teknologiaratkaisuja. Opiskeluaikaan Vaasassa liittyy monta opettavaista ja unohtumatonta kokemusta, mutta päällimmäisenä mielessä on valikoituminen Huawein Seeds for the Future 2017 -opiskelijaohjelmaan Kiinaan.
Joel Reijonen

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet alun perin kotoisin?

Opiskelin Vaasan yliopistossa automaatiota ja tietotekniikkaa. Valmistuin diplomi-insinööriksi, energia- ja informaatiotekniikan ohjelman, automaation ja tietotekniikan suunnasta. Olen kotoisin Joensuusta.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Aloitin opiskelut syksyllä 2014 ja valmistuin syksyllä 2018.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opinnoistani jäi mieleeni useita unohtumattomia muistoja, kuten ainejärjestöjen mukaansa tempaava toiminta ja huikea yhteenkuuluvuuden tunne, joka vallitsee poikkitieteellisesti Vaasan yliopistossa. Opiskeluaikoinani olin mukana Tutti ry:n hallituksessa yrityssuhdemestarina, Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä ja ryhmäpuheenjohtajana, tutorina, TEK:n hallinnon opiskelijaedustajana ja opiskelijalähettiläänä.

Ikimuistoinen tapahtuma opiskeluajalta?

Opiskeluaikojeni yhdeksi suurimmista kokemuksistani oli valikoituminen Huawein Seeds for the Future 2017 -opiskelijaohjelmaan, johon yliopiston tarjoamat opinnot tarjosivat mainiot edellytykset. Seeds for the Future opiskelijaohjelmaan valittiin kymmenen suomalaista yliopisto-opiskelijaa, joiden opinnot ovat painottuneet ICT-alalle. Opiskelijaohjelma sisälsi kahden viikon opintomatkan Kiinaan, jossa ensimmäisen viikon vietimme Pekingissä opiskellen kiinan kieltä ja kulttuuria. Toisen viikon vietimme Shenzhenissä Huaweiin pääkonttorilla, jossa pääsimme perehtymään tieto- ja viestintäteknologian innovaatioihin yrityksen ICT-asiantuntijoiden kanssa. Kiinasta palatessani pääsin vielä Huawein vieraaksi Brysseliin, jossa sain mahdollisuuden tutustua Euroopan parlamenttiin ja verkostoitua muiden Euroopan maiden opiskelijoihin, jotka olivat olleet mukana Seeds for the Future -opiskelijaohjelmassa.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi

Olen tällä hetkellä töissä Ericssonilla koneälytutkijana (Machine Intelligence Researcher). Työskentelen osana Cloud Deployment & Orchestration -tiimiä, jossa teen sekä tutkimus- että kehitystyötä koneälyn ja pilvilaskennan rajapinnassa.

Työni on tutkimus- ja kehitystyötä, jossa pääsen innovoimaan ja kehittämään uusia koneälyyn liittyviä teknologiaratkaisuja, jotka hyödyntävät pilvilaskennan laajasti skaalautuvien ja virtuaalisten resurssien käyttöönottoa.

Mikä työssäsi on parasta?

Nykyisessä työssäni on parasta päästä tekemään töitä huipputeknologian parissa, joka mahdollistaa jatkuvan ammattitaitoni kehittymisen.

Huippukohtia työuran aikana?

Työni on tarjonnut minulle erityisen antoisia onnistumisen kokemuksia, sillä olen saanut olla mukana innovoimassa keksintöjä, jotka työnantajani on nähnyt tarpeelliseksi patentoida.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Vaasan yliopistossa saadut opit ovat mahdollistaneet kehittämään ammatissani tarvittavia ohjelmointitaitoja, matemaattista osaamista, innovatiivista ajattelua ja teknologiaosaamista.

 

Joel Reijonen

Opinnot: DI 2018, energia- ja informaatiotekniikka
Työ: Machine Intelligence Researcher, Ericsson