Hallintotieteiden yhteisvalinnan valintakoe

Valintakoe hallintotieteiden kandidaattiohjelmaan järjestetään keskiviikkona 2.6.2021 klo 14.00-18.00.

Tältä sivulta löydät tarkat osallistumisohjeet hallintotieteiden yhteisvalinnan valintakokeen Vaasan yliopistolla suorittaville. Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelposet hakijat. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää valintakokeeseen. Jos sinut on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoe

Valintakoe edellyttää valintakoeteoksen hallintaa sekä siihen sisältyvien tietojen soveltamista.

Hallintotieteiden valintakoeteos 2021 on julkaistu 3.5.2021 (linkki alla). Teos voi sisältää suomenkielisen tekstin ja materiaalin lisäksi tai asemesta englanninkielistä tekstiä ja materiaalia. Mikäli teos sisältää englanninkielistä tekstiä, teoksessa julkaistaan ydintermien käännökset.

Valintakoe sisältää

  • valintakoeteokseen perustuvan koeosion ja
  • aineistokokeen.

Valintakokeessa jaettavaan materiaaliin perustuvissa tehtävissä painotetaan hakijan kykyä tulkita ja analysoida hallintotieteiden alaan liittyvää ajankohtaista aineistoa.Valintakokeessa jaettavan aineiston kysymykset voivat perustua ennakkoon julkaistavaan valintakoeteokseen ja/tai valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

Hakija vastaa molempien osioiden kysymyksiin. Valintakoepapereissa annettuja vastausohjeita tulee noudattaa. Noudattamatta jättäminen aiheuttaa kokeen hylkäämisen.

Valintakoepaikka

Hakija tekee hallintotieteiden valintakokeen Vaasan tai Tampereen yliopiston järjestämässä koetilaisuudessa sen mukaan, minkä yliopiston järjestämään koetilaisuuteen hän on hakemuksella ilmoittautunut. Ilmoitus on sitova. Hakijan tulee olla hakenut siihen yliopistoon, jossa hän aikoo kokeen suorittaa.

Vaasassa kokeeseen osallistuvat ne, jotka ovat hakulomakkeellaan valinneet koepaikakseen Vaasan yliopiston.Valintakokeet pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteissa Wolffintie 34, Yliopistonranta 5 ja Yliopistonranta 10, 65200 Vaasa.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä, Wolffintien varresta ja Yliopistonrannasta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa. Allaolevassa kartassa näkyvät opiskelijoiden ja vieraiden pysäköintipaikat sekä vapaat henkilökunnan pysäköintipaikat ovat käytettävissä valintakoepäivänä. Ethän kuitenkaan pysäköi alueen yrityksille varatuille paikoille.

Saapuminen valintakokeisiin

Käytäthän maskia jo saapuessasi kampusalueelle. Maskeja on tarvittaessa saatavilla myös koepaikoilta. Muista säilyttää turvavälit (2m) kokeisiin matkustaessasi ja koepaikoilla.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen aloitetaan noin tuntia ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Hakijoiden saapumisalueet ilmoitetaan tällä sivulla noin viikkoa ennen koetta.Valintakoe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Hakijoille ilmoitetaan etukäteen alueet, jonne koepäivänä tulee saapua.

 

Valintakokeiden saapumisalueet

Tiedot saapumisalueesta sekä saapumisajasta on lähetetty hakijoille yhteishaun hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 26.5. Ellet ole saanut viestiä, tarkista myös roskapostikansio. Voit myös tarvittaessa olla yhteydessä hakijapalveluihin.

Saapumisalueet sijaitsevat eri puolilla kampusta, joten katso oma alueesi kartasta. 

Saapumisalueet sijaitsevat ulkotiloissa. Turvallisuusjärjestelyjen vuoksi sinun on varauduttava tavallista pidempään odotusaikaan ulkona. Kannattaa ottaa mukaan säähän sopivat varusteet (suora auringonpaiste, helle, voimakas vesisade, kylmyys).

Hakijoiden henkilöllisyystodistus tarkistetaan saapumisalueella ennen koesaleihin siirtymistä. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen*). Ilman sitä et pääse valintakokeeseen!

Koesaleihin ei saa mennä ilman valvojan lupaa. Odota saapumisalueella tarkempia ohjeita.

Valintakokeiden saapumisalueet Vaasan yliopiston kampuksella

Saapumisalueiden jako

Saapumisalueet

(jos sinulle on myönnetty yksilöllisiä järjestelyitä, koepaikkasi ilmoitetaan sinulle erikseen sähköpostitse.)

Sukunimen alkukirjaimet Saapumisaika Saapumisalue Rakennus ja osoite
Aa - Al 13:45 1 Tervahovi, Wolffintie 34
An - De 13:30 1 Tervahovi, Wolffintie 34
El - Ha 13:00 1 Tervahovi, Wolffintie 34
He-Ho 13:15 1 Tervahovi, Wolffintie 34
Hu - Is 13:15 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Ja - Jä 13:30 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Kah - Kau 13:45 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Ke - Kl 13:00 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Koi - Kor 13:00 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Kos - Kul 13:30 3 Tervahovi, Wolffintie 34
Kuo - Lah 13:45 3 Tervahovi, Wolffintie 34
Lai - Lehto 13:30 2 Tritonia, Yliopistonranta 5

 

Saapumisalueet

(jos sinulle on myönnetty yksilöllisiä järjestelyitä, koepaikkasi ilmoitetaan sinulle erikseen sähköpostitse.)

Sukunimen alkukirjaimet Saapumisaika Saapumisalue Rakennus ja osoite
Lehtola - Lö 13:15 4 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Ma - Mu 13:30 4 Fabriikki, Yliopistonranta 10
My - Nie 13:15 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Nik - Ok 13:15 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Ol - Pe 13:30 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Pi - På 13:45 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Pä - Rin 13:15 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Rit - Sii 13:30 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Sil - Te 13:45 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Ti - Ve 13:20 7 Domus Bothnica, Yliopistonranta 5
Vi - Än 13:40 7 Domus Bothnica, Yliopistonranta 5

 

Mitä mukaan kokeeseen?

Ota valintakokeeseen mukaan vain:

  • Virallinen, voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus: passi tai poliisin myöntämä suomalainen kuvallinen henkilökortti, suomalainen ajokortti, EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti.
  • Kirjoitusvälineet (ei kuitenkaan kynäpussia tai -laatikkoa)
  • Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet (lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. painopakkaukset ja sinun tulee esittää lääkkeet valvojalle saliin tullessa)
  • Omia maskeja. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikoissa.

Voit ottaa mukaan myös kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa pakkauksessa. Huomioithan, että tällöin se, että et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita, on omalla vastuullasi.

Voit ottaa kokeeseen myös korkillisen vesipullon.

Poikkeustilanteen vuoksi muut eväät eivät ole sallittuja kuin yli 4 tuntia kestävissä kokeissa (poikkeuksena mm. diabeetikot).  Mikäli tarvitset eväitä enintään 4 tunnin kokeissa, voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä. Tarkemmat ohjeet niiden hakemiseen saat yksilöllisten järjestelyiden ohjesivulta.

Koepaikallasi on valmiina käsipaperi ja roskapussi. Mikäli käytät paperia tai vaihdat maskisi, laita käytetyt paperit ja maskit roskapussiin ja vie ne itse kokeen päätyttyä roskakoriin.

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Huomioithan, että et voi osallistua valintakokeeseen, mikäli sinulla on todettu koronavirustartunta ja sinut on määrätty eristykseen. Jos sinut on määrätty karanteeniin, tai olet omaehtoisessa karanteenissa, et voi osallistua valintakokeeseen.

Vaikka sinulla ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on lieviä oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen. Katso lista koronaviruksen oireista THL:n verkkosivuilta. Jos olet käynyt koronavirustestissä etkä ole vielä saanut tuloksia, et voi osallistua valintakokeisiin.

Tutustu yliopistojen yhteisiin valintakoeohjeisiin ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhoja valintakokeita

Tutustu aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin täällä.