Valintakoe Diplomi-insinööri - ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalintaan kuuluville hakukohteille järjestetään tiistaina 1.6.2021 klo 10.00 – 14.00.      

Tältä sivulta löydät tarkat osallistumisohjeet tekniikan alan valintakokeen Vaasan yliopistolla suorittaville. Huomaathan, että jos olet tullut valituksi todistusvalinnalla ylimpään tekniikan alan kohteeseen, et voi enää osallistua valintakokeeseen.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoepaikka

Diplomi-insinööri - ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan valintakokeet järjestetään samanaikaisesti Vaasassa, Espoossa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Koepaikan voi valita vapaasti ja se ilmoitetaan hakulomaketta täytettäessä. 

Vaasassa kokeeseen osallistuvat ne, jotka ovat hakulomakkeellaan valinneet koepaikakseen Vaasan yliopiston.

Valintakokeet pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteissa Wolffintie 34, Yliopistonranta 5 ja Yliopistonranta 10, 65200 Vaasa.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä, Wolffintien varresta ja Yliopistonrannasta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa. Kaikki saapumisalueiden kartassa näkyvät opiskelijoiden ja vieraiden pysäköintipaikat sekä vapaat henkilökunnan pysäköintipaikat ovat käytettävissä valintakoepäivänä. Ethän kuitenkaan pysäköi alueen yrityksille varatuille paikoille.

Saapuminen valintakokeisiin

Käytäthän maskia jo saapuessasi kampusalueelle. Maskeja on tarvittaessa saatavilla myös koepaikoilta. Muista säilyttää turvavälit (2m) kokeisiin matkustaessasi ja koepaikoilla.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo noin tuntia ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Hakijoiden saapumisalueet ilmoitetaan tällä sivulla noin viikkoa ennen koetta.Valintakoe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Hakijoille ilmoitetaan etukäteen alueet, jonne koepäivänä tulee saapua.

Valintakokeiden saapumisalueet

Tiedot saapumisalueesta sekä saapumisajasta on lähetetty hakijoille yhteishaun hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen 24.5. Ellet ole saanut viestiä, tarkista roskapostikansio. Voit tarvittaessa olla myös yhteydessä hakijapalveluihin.

Saapumisalueet sijaitsevat eri puolilla kampusta, joten katso oma alueesi etukäteen kartasta.

Saapumisalueet sijaitsevat ulkotiloissa. Turvallisuusjärjestelyjen vuoksi sinun on varauduttava tavallista pidempään odotusaikaan ulkona. Kannattaa ottaa mukaan säähän sopivat varusteet (suora auringonpaiste, helle, voimakas vesisade, kylmyys).

Hakijoiden henkilöllisyystodistus tarkistetaan saapumisalueella ennen koesaleihin siirtymistä. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen*). Ilman sitä et pääse valintakokeeseen!

Koesaleihin ei saa mennä ilman valvojan lupaa. Odota saapumisalueella tarkempia ohjeita.

Saapumisalueet Vaasan yliopiston kampusalueella

Saapumisalueiden jako

Saapumisalueet:

Hakijat, joiden äidinkieli on suomi tai muu kuin ruotsi (yhteishaun hakulomakkeella annetun tiedon mukaisesti)

Sukunimi Saapumisaika Saapumisalue Rakennus ja osoite
Ah - Ch 9.45 1 Tervahovi, Wolffintie 34
El - Ga 9.45 1 Tervahovi, Wolffintie 34
Ha 9.30 1 Tervahovi, Wolffintie 34
He - Hä 9.45 1 Tervahovi, Wolffintie 34
Ik - Jy 9.30 2 Tervahovi, Wolffintie 34
Jä - Ke 9.30 3 Tervahovi, Wolffintie 34
Ki - Kon 9.45 3 Tervahovi, Wolffintie 34
Kor - Ky 9.15 4 Fabriikki, Yliopistonranta 10
La - Las 9.30 4 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Lat - Ma 9.15 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Me - Mäk 9.15 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Män - Paa 9.30 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Pah - Pel 9.45 6 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Pen - Ran 9.15 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Rau - Sa 9.30 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Si - Sy 9.45 5 Fabriikki, Yliopistonranta 10
Ta - Vai 9.20 7 Domus Bothnica, Yliopistonranta 5
Vak - Öv 9.45 7 Domus Bothnica, Yliopistonranta 5

 

Samlingsplatser:Sökande, med svenka som modersmål

Efternamn Ankomsttid Samlingsplats Byggnad och adress
Ah - He 9.00 2 Tervahovi, Wolffskavägen 34
Hi - Lö 9.15 2 Tervahovi, Wolffskavägen 34
Ma - Rö 9.15 1 Tervahovi, Wolffskavägen 34
Sa - Ös 9.30 1 Tervahovi, Wolffskavägen 34

Mitä mukaan valintakokeeseen?

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

  • Virallinen, voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus*: passi tai poliisin myöntämä suomalainen kuvallinen henkilökortti, suomalainen ajokortti, EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti. Hakijan henkilöllisyys tarkastetaan ennen saliin ohjaamista ja koetehtävien palauttamisen yhteydessä.
  • Kirjoitusvälineet: kynä, kumi, tavallinen viivoitin, geokolmio/kulmaviivain ja sallittua tyyppiä oleva funktiolaskin (https://dia.fi/lisatietojahakemisesta/valintakokeissa-sallitut-laskimet/)
  • Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet (lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. painopakkaukset ja sinun tulee esittää lääkkeet valvojalle saliin tullessa)
  • Omia maskeja. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikalla.

Voit ottaa mukaan myös kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa pakkauksessa. Huomioithan, että tällöin se, että et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita, on omalla vastuullasi.

Voit ottaa kokeeseen myös korkillisen vesipullon.

Kokeeseen ei saa tuoda:

  •  Eväitä
  •  Kelloja
  •  Kokeen aikana ei saa käyttää nuuskaa tai purukumia
  •  Matkapuhelimia. Matkapuhelin tulee sulkea ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan.

Koepaikallasi on valmiina käsipaperi ja roskapussi. Mikäli käytät paperia tai vaihdat maskisi, laita käytetyt paperit ja maskit roskapussiin ja vie ne itse kokeen päätyttyä roskakoriin.

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Huomioithan, että et voi osallistua valintakokeeseen, mikäli sinulla on todettu koronavirustartunta ja sinut on määrätty eristykseen. Jos sinut on määrätty karanteeniin, tai olet omaehtoisessa karanteenissa, et voi osallistua valintakokeeseen.

Vaikka sinulla ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on lieviä oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen. Katso lista koronaviruksen oireista THL:n verkkosivuilta. Jos olet käynyt koronavirustestissä etkä ole vielä saanut tuloksia, et voi osallistua valintakokeisiin.

Tutustu yliopistojen yhteisiin valintakoeohjeisiin ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhoja valintakokeita

Tutustu aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin dia-valinnan pääsykoearkistossa.