Alumnitarinoita

Missä alumnimme vaikuttavat tänään? Mitä muistoja on jäänyt mieleen opinnoista ja opiskeluajasta?
Alumnimme kertovat.
Image

Hanna-Kaisa Järvi

Hallintotieteiden maisteri 2003, julkisjohtaminen

Hanna-Kaisa Järvi on kiitollinen, että jaksoi opiskeluaikana päntätä oikeushistoriaa ja valtionsäätöoikeuden pykäliä – nykyisin hän työskentelee toiminnanjohtajana, jonka monipuoliseen työnkuvaan kuuluu vaikuttamistyötä, suunnittelua sekä yhteydenpitoa sidosryhmien kanssa. Hän palaa ajatuksissaan mielellään muistelemaan yliopistomme kotoisaa tunnelmaa, laadukasta opetusta sekä ystävyyssuhteita, jotka kantavat edelleen.

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit? Mistä olet alun perin kotoisin?

Opiskelin hallintotieteitä pääaineenani julkisoikeus, sivuaineet olivat julkisjohtaminen ja vero-oikeus. Aloitin opiskelut 1998 ja valmistuin 2003, aika tarkkaan siis viisi vuotta. Olen kotoisin Kokkolasta, missä vanhempani asuvat edelleen. Muutin jo opiskeluaikana Helsinkiin ja sieltä nykyiseen kotikaupunkiin Espooseen.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Ehdottomasti Vaasan yliopiston kotoisan tunnelman. Laadukas ja monipuolinen opetus sekä lyhyet välimatkat olivat mainio kombo tehokkaalle opiskelulle. Loin myös erittäin tärkeitä ystävyyssuhteita opiskeluaikana, ne kantavat vieläkin.

Mitä teet työksesi?

Olen Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja. Meillä on jäsenenä noin 700 erilaista kuntoutustoimialan yrittäjää ja ammatinharjoittajaa ympäri Suomea. Vastaan yhdistyksen taloudesta ja hallinnosta, sekä edunvalvonnasta ja kehittämisestä. Olen tehnyt pitkän uran erilaisissa edunvalvonta- ja yhteiskuntasuhdetehtävissä. Työskentelin 11 vuotta politiikassa, erilaisissa taustatehtävissä, josta siirryin vajaa viisi vuotta sitten sosiaali- ja terveysjärjestöjen johtotehtäviin.

Millaista työsi on?

Kovin vaihtelevaa, mutta vaatii myös pitkäjänteisyyttä sekä kykyä katsoa tulevaisuuteen ja ennakoida tilanteita. Päivittäiseen työnkuvaan kuuluu yhteydenpito jäseniin ja sidosryhmiin, vaikuttamistyö ja sen suunnittelu sekä toimiston arjen rutiinit. Kehittämistyötä täytyy tehdä koko ajan. Toimialan lainsäädäntö asettaa aika tiukat raamit työlleni, joten lainsäädännön seuraaminen ja siihen vaikuttaminen on tärkeää.

Mikä nykyisessä työssäsi on parasta? Entä ikävintä? Huippukohtia työssä?

Parasta työssäni on se, jos jokin tavoite menee maaliin tai konkretisoituu jäsenyrittäjiemme toimintaa helpottavaksi ja tukevaksi toimeksi. Paljon energiaa saan myös jäsenyrittäjiemme kohtaamisista ympäri Suomea. Huippua on, jos toiminnallani olen pystynyt auttamaan yrittäjää omassa työssään. Ikäviä asioita ei juuri ole. Olen sitä mieltä, että sellaisia ei pidä luetella vaan aina kääntää mahdolliset takaiskut voitoiksi.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Kova työ kantaa pitkälle. Vaikka valtiosääntöoikeuden pykälien tankkaaminen tai oikeushistorian kiemurat ei juuri silloin parikymppistä ehkä aina innostanut, olen iloinen, että jaksoin nähdä metsän puilta. Tiesin, että opiskelu valmentaa minut tulevaisuuden työuralle, oli se mikä tahansa. Minulle pääainevalinta oli itsestään selvyys. Julkisoikeuden tuntemus on auttanut minua kaikissa työtehtävissäni valmistumisen jälkeen. Oikea valinta siis!

Lisää alumnitarinoita

https://www.uwasa.fi/hakijat/etusivu/alumni/

Oma tarinasi? 

Haluaistko kertoa oman alumnitarinasi? Täytä alla oleva lomake ja jätä yhteystietosi. Muokkaamme juttua vastauksesi perusteella ja olemme aina yhteydessä ennen jutun julkaisua : https://link.webropolsurveys.com/S/4D4628B472654B2