Image
kasvoja, joissa maski

Koronavirustilanne Vaasan yliopistossa

Tälle sivulle päivitetään tietoa yliopiston koronatilanteesta ja -toimenpiteistä. Sivun sisältö on tarkistettu viimeksi 6.5. klo 12.15.

Olemme avanneet sähköpostin mahdollisia koronavirukseen liittyviä kysymyksiä varten: corona.info@uwasa.fi 
Huomioithan, että sähköposteihin vastataan ma-pe klo 8-16 välisenä aikana.

Olemme myös koonneet medialle listan asiantuntijoistamme, jotka voivat kommentoida koronan vaikutuksia.
Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä viestintään, autamme mielellämme.

***

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 

Yleinen turvallisuus – suojellaan itseämme ja toisiamme

Kampukselle saa tulla vain täysin terveenä ja turvaväli- ja hygieniasääntöjä noudattaen. Noudattamalla koronatorjuntaohjeita toimimme yhteisvastuullisesti huolehtien omasta ja toistemme terveysturvallisuudesta. 

Yliopistolla suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan sekä tilanteissa, joissa useita henkilöitä on koolla samassa tilassa ja lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Opetus

Vaasan yliopisto lisää kampusopetusta entisestään kevään myötä uusien kurssien alkaessa. Myös massaluentoja voidaan tarvittaessa jälleen järjestää kampuksella 1. maaliskuuta lähtien.

Lisätietoa opiskelijoille

Opiskelijoille on julkaistu sivu Tervetuloa takaisin kampukselle. Lisäksi kehotamme opiskelijoita seuramaan yliopiston verkkosivuja, opiskelijasähköpostia, Moodlea, Lukkarikonetta ja WebOodia.

Kirjastopalvelut

Lisätietoja www.tritonia.fi

Ravintolapalvelut

Lisätietoja www.juvenes.fi/vaasa

Tapahtumat

Kampuksella voi järjestää tapahtumia seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • Vaasan yliopiston sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ei ole kokoontumisrajoituksia Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti.
  • Yliopiston sisätiloissa voi kokoontua, kunhan terveysturvallisuus otetaan huomioon. 
  • Tulethan paikalle terveenä.

Henkilöstö

Vaasan yliopistossa siirrytään joustavaan monipaikkatyöhön. Monipaikkaisessa työssä henkilöstö työskentelee 1–5 päivänä viikossa  kampuksella. Esihenkilö ja työntekijä keskustelevat ja sopivat työntekemisen muodoista ja kampuksella työskentelystä.

Henkilöstön yksityiskohtaisempi koronavirusohjeistus löytyy yliopiston intranetistä (vaatii erillisen tunnistautumisen).

Tietoa viranomaisten ja hallituksen suosituksista

Ajankohtaista viranomaistietoa koronaviruksesta, suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja vaikutuksesta opetuksen toimialaan löytyy THL:n verkkosivuilta, valtioneuvoston verkkosivuilta ja OKM:n verkkosivuilta.

Kriisinhallintaryhmä

Vaasan yliopiston koronalinjauksista ja -ohjeistuksesta vastaa kriisinhallintaryhmä, johon kuuluvat rehtori, vararehtorit, turvallisuuspäällikkö, talousjohtaja, henkilöstöjohtaja, lakiasiainjohtaja sekä viestintä- ja markkinointipäällikkö. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta jatkuvasti ja pitää yhteyttä muihin yliopistoihin ja viranomaisiin linjaten yliopiston toimenpiteet perustuen viranomaisten tilannearvioihin.

Lisätietoa ja yhteydenotot:
rehtori Jari Kuusisto
puh. 029 449 8291