Image
kasvoja, joissa maski

Koronavirustilanne Vaasan yliopistossa

Tälle sivulle päivitetään tietoa yliopiston koronatilanteesta ja -toimenpiteistä. Sivun sisältö on tarkistettu viimeksi 12.1. klo 12.00.

Olemme avanneet sähköpostin mahdollisia koronavirukseen liittyviä kysymyksiä varten: corona.info@uwasa.fi 
Huomioithan, että sähköposteihin vastataan ma-pe klo 8-16 välisenä aikana.

Olemme myös koonneet medialle listan asiantuntijoistamme, jotka voivat kommentoida koronan vaikutuksia.
Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä viestintään, autamme mielellämme.

***

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 

Yleinen turvallisuus – suojellaan itseämme ja toisiamme

Kampukselle saa tulla vain täysin terveenä ja turvaväli- ja hygieniasääntöjä noudattaen. Noudattamalla koronatorjuntaohjeita toimimme yhteisvastuullisesti huolehtien omasta ja toistemme terveysturvallisuudesta. 

Yliopiston sisätiloissa käydessä, opiskellessa tai työskennellessä on käytettävä kasvomaskia. Kaikilta ulkopuolisilta vierailta sekä kaikissa yliopiston sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa edellytetään koronapassia yli 16-vuotiailta ulkopuolisilta osallistujilta.

Yliopiston tiloissa osallistujamäärä voi olla korkeintaan 50 % tilan enimmäishenkilömäärästä.

Opetus

Vaasan yliopisto jatkaa pääosin etäopetuksessa viranomaisten ohjeistuksen mukaan 31. tammikuuta 2022 asti. Välttämätön lähiopetus on mahdollista toteuttaa turvallisuusjärjestelyt huomioiden. Tervahovissa (klo 820.45) ja Fabriikissa (klo 8–18) on avattu opiskelijoiden käyttöön itseopiskelutiloiksi kaikki opetustilat silloin, kun niissä ei ole luentoja, muuta opetusta tai tapahtumia.

Lisätietoa opiskelijoille

Opiskelijoille on julkaistu sivu Tervetuloa takaisin kampukselle. Lisäksi kehotamme opiskelijoita seuramaan yliopiston verkkosivuja, opiskelijasähköpostia, Moodlea, Lukkarikonetta ja WebOodia.

Kirjastopalvelut

Lisätietoja www.tritonia.fi

Ravintolapalvelut

Lisätietoja www.juvenes.fi/vaasa

Tapahtumat

Kampuksella voi järjestää tapahtumia seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • Kaikissa yliopiston sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, kuten väitöstilaisuuksissa, edellytetään koronapassia yli 16-vuotiailta ulkopuolisilta osallistujilta. Ohjeistus ei koske yliopiston omaa henkilökuntaa.
  • Yliopiston sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 10 henkilöä 31.1.2022 saakka aluehallintoviraston rajoitusten mukaisesti.
  • Tilaisuuden järjestäjä vastaa terveysturvallisuuskäytännöistä ja koronapassitarkistuksista. Tulethan paikalle terveenä ja käytäthän maskia. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa vahva maskisuositus yli 12-vuotiailla 31.1.2022 saakka.
  • Ulkoalueilla järjestettävät tilaisuudet toteutetaan voimassa olevien viranomaissuositusten ja -määräysten mukaisesti

Henkilöstö

Laajensimme syksyllä henkilöstön työskentelyä hybridimalliin, joka tarkoittaa lähi- ja etätyöskentelyä työtehtävistä riippuen. Heikentyneen koronatilanteen vuoksi Suomen hallitus on suositellut, että leviämisalueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien sen salliessa. Etätyösuositus on voimassa 31.1. saakka, jonka jälkeen pyritään palaamaan ennalta suunniteltuun hybridimalliin. Vaasan yliopiston kampus pysyy auki, ja jokainen työntekijä saa päättää, työskenteleekö kampuksella vai etänä Kampuksella työskennellessä on käytettävä kasvomaskia eikä paikalle saa tulla sairaana.

Henkilöstön yksityiskohtaisempi koronavirusohjeistus löytyy yliopiston intranetistä (vaatii erillisen tunnistautumisen).

Tietoa viranomaisten ja hallituksen suosituksista

Ajankohtaista viranomaistietoa koronaviruksesta, suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja vaikutuksesta opetuksen toimialaan löytyy THL:n verkkosivuilta, valtioneuvoston verkkosivuilta ja OKM:n verkkosivuilta.

Kriisinhallintaryhmä

Vaasan yliopiston koronalinjauksista ja -ohjeistuksesta vastaa kriisinhallintaryhmä, johon kuuluvat rehtori, vararehtorit, turvallisuuspäällikkö, talousjohtaja, henkilöstöjohtaja sekä lakiasiainjohtaja. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta jatkuvasti ja pitää yhteyttä muihin yliopistoihin ja viranomaisiin linjaten yliopiston toimenpiteet perustuen viranomaisten tilannearvioihin.

Lisätietoa ja yhteydenotot:
rehtori Jari Kuusisto
puh. 029 449 8291