Mikä neuvoksi -hanke

Mikä neuvoksi on Vaasan yliopiston ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhteinen hyvinvointihanke.

Ensimmäisellä hankekaudella vuonna 2021 keskityttiin tukemaan etäopiskelua ja -ohjausta sekä yhteisöllisyyden tunteen muodostumista ja säilymistä.

Jatkohankkeessa kehitetään edelleen kokonaisvaltaisia opintojen ohjauksen ja hyvinvointipalveluita, tuetaan opiskelijoiden yhteisöllisyyden tunteen vahvistamista ja yliopistoyhteisöön kiinnittymistä sekä vahvistetaan opiskelijoiden, opiskelijajärjestöjen ja yliopiston sekä sidosryhmien välistä vuorovaikutusta ja toimivaa yhteistyötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt jatkohankkeelle määräaikaisen erityisavustuksen 1.1.2022–31.7.2024.

Opiskelijoiden ohjaus

Opintojen suunnittelun ja etenemisen tueksi jokaisella opiskelijalla on koulutusohjelmansa mukaan nimetty omaohjaaja. Voit olla omaohjaasi yhteydessä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Lisätietoa sekä omaohjaajasi yhteystiedot löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivuilta kohdasta Omaohjaajat

Ohjauspalveluiden vahvistamiseksi omaohjaajille järjestetään koulutusta opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisesta.  

Opintopsykologi työskentelee motivaation, ajanhallinnan, opiskelun ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opintopsykologin kanssa voit mm. selvitellä oppimiseen liittyviä asioita tai pohtia opiskelun tavoitteita. Lisätietoa opintopsykologin toiminnasta löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivun kohdasta Opintopsykologi. Tutustuthan myös opintopsykologin Tune Up Your Studies -blogiin, josta löydät vinkkejä opiskeluun liittyvissä asioissa mm. blogitekstien ja videosarjan muodossa!

Tune Up your Studies -podcast

Vaasan yliopiston Tune Up your Studies -podcastien tavoitteena on auttaa opiskelijoita opinnäytetöiden kanssa. Aiheet vaihtelevat aiheen valinnasta kirjoitusprosessiin, aloittamisvinkeistä ajanhallintaan ja lähteiden etsintään. Luvassa on myös käytännön vinkkejä opinnäytetöiden kirjoittajille. Podcast-sarjan keskustelunvetäjänä toimii Vaasan yliopiston opintopsykologi Ray Ohtonen. Podcastin löydät Spotifystä ja Soundcloudista.

Opiskelukykyä tukeva verkosto

Hankkeessa muodostetaan opiskelijoiden kokonaisvaltaisten ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden verkosto, johon kuuluu sekä yliopiston sisäisiä toimijoita (mm. omaohjaajat, opintopsykologi, urapalvelut, opettajat) että ulkoisia sidosryhmiä (mm. YTHS, korkeakoulupappi).

Tavoitteena on turvata eri opiskelijaryhmien tarpeisiin vastaava kokonaisvaltainen ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden verkosto, jossa toimijat tekevät aitoa yhteistyötä ja ovat tietoisia verkoston muista toimijoista ja heidän palveluistaan. Yliopiston omien toimijoiden lisäksi opiskelijoiden hyvinvoinnin ja ohjauksen palveluita täydennetään ulkopuolisten toimijoiden palveluilla ja ohjauksella.

Mikä neuvoksi -hankkeessa luodaan myös selkeät toimintatavat opiskelijoiden, opiskelijajärjestöjen ja yliopiston vuorovaikutukselle ja yhteistyölle. Tavoitteena on myös tiedotuksen kehittäminen sekä kohderyhmän saavuttaminen yhteistyön ja toiveiden mukaisen toiminnan kautta.

Yhteisöllisyyden tunteen vahvistaminen

Opiskelijoiden tulemista kampukselle ja ns. kampusfiiliksen luomista tuetaan erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien avulla. Samalla vahvistetaan yhteisöllisyyden tunnetta ja luodaan opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua toisiinsa.

Mikä neuvoksi -hankkeelta voi hakea tapahtumatukea alkoholittomien, poikkitieteellisten ja voittoa tavoittelemattomien opiskelijoiden hyvinvointia edistävien tapahtumien järjestämiseen. Tukea voi hakea kampuksella toimiva järjestö, muu taho tai yksittäinen opiskelija.

Hae tapahtumatukea Mikä neuvoksi tapahtumatukihakemus -lomakkeella.

Lisätietoja tapahtumatuesta

Elli Uusi-Kokko
Edunvalvonta-asiantuntija, VYY
+358 44 324 8961
eva(at)vyy.fi

Toimintaa opiskelijoille

Tuleva toiminta

Kampuskirppari 22.11.

Mikä neuvoksi järjestää Kampuskirpparin tiistaina 22.11. klo 14–18 Mathildan aulassa. Tapahtuma on suunnattu opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Täytä kampuskirpparin ilmoittautumislomake ja varaa kirpparipöytä itsellesi/itsellesi ja kaverillesi! Paikkoja on rajatusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden pop up Mathildan aulassa 7.12. klo 11.3012.30

 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään joka kevät. Vuonna 2023 päivää tullaan viettämään ke 19.4. ja kampanja kestää koko viikon 17.–21.4.2023. Vuoden 2023 kampanjateemana on kohtuus.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on Opiskelijoiden hyvinvointiverkoston järjestämä kampanjapäivä, jolloin nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja kannustetaan kaikki toimimaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Kampanjaa koordinoi Nyyti ry.

Lisätietoja mielenterveyspäivästä Nyyti ry:n verkkosivuilta kohdasta Opiskelijoiden mielenterveyspäivä.

Järjestöjen toiminta

Pizzataisting Marco Polo 29.11.2022
Warrantti ry:n tapahtuma

Paintball 22.11.2022
Warrantti ry:n LIIKKU -jaosto järjestää paintball-tapahtuman tiistaina 22.11.2022.

Toteutunut toiminta

 • Hyvinvointi- ja ohjauspalveluiden pop up Mathildan aulassa 4.11.
  Mikä neuvoksi -hanke järjesti Hyvinvointi- ja ohjauspalveluiden pop up -tapahtuman perjantaina 4.11.2022 klo 11-13 Mathildan aulassa. Tapahtuman aiheena oli Miten kohdata erilaisia pelkoja.
 • Opiskelijoiden aamupala 7.11. 
  Mikä neuvoksi tarjosi 7.11. klo 9.00–10.00 aamupalan ravintola Erkissä osana yliopiston hyvinvointiviikon ohjelmaa.
 • Opiskelijoiden leffailta 8.11.
  Mikä neuvoksi -hanke ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjestivät yhteistyössä osana hyvinvointiviikon ohjelmaa opiskelijoiden leffaillan tiistaina 8.11. Elokuvana on vuonna 2017 julkaistu Idän pikajunan arvoitus. 
 • Hanke esittäytyi hyvinvointiviikon minimessuilla 8. ja 9.11.
  Mikä neuvoksi -hanke oli mukana yliopiston hyvinvointiviikon minimessuilla tiistaina 8.11. ja keskiviikkona 9.11. klo 11–14 Mathildan aulassa.

Järjestöjen toteutunut toiminta

 • Poikkitieteellinen peli-ilta 8.11. 
  Hallinnoijat ry:n ja SYY-Vaasan Poikkitieteellinen lautapeli-ilta
 • Wellbeing Bead Jewellery Night 9.11. 
  Warrantti Ry:n korupaja-tapahtuma
 • Comedia cokeilee ilmajoogaa 10.11.
  CoMedia ry:n järjesti Comedia cokeilee ilmajoogaa -tapahtuman
 • Puukkoon kiipeilykokeilu 10.10.
  Tapahtuman järjesti Puukkoo ry
 • Osakuntien välinen jalkapalloturnaus 2022 8.10.
  Jalkapalloturnauksen järjestivät VESO, KoWa, Puukkoo, Vamos
 • Korvapuustipäivä 4.10.
  Tilaisuuden järjesti SYY-Wasa ry
 • Veso paintball 3.10.
 • Tutti vs. Hallinnoijat pesisottelu 27.9.

Ota yhteyttä

Hanketoimijoiden yhteystiedot

Hankkeen yhteyshenkilö Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa

Elli Uusi-Kokko
Edunvalvonta-asiantuntija, VYY
+358 44 324 8961
elli.uusi-kokko(at)vyy.fi

Omaohjaajien yhteyshenkilö

Elina Alho
Amanuenssi
+358 29 449 8604
elina.alho(at)uwasa.fi

Hankkeen vastuullinen johtaja

Sannakaisa Holmlund
Asiantuntija, opintoasiat
+358 29 449 8150
sannakaisa.holmlund(at)uwasa.fi