Kansainvälinen asiantuntijaryhmä

Vaasan yliopiston kansainvälinen asiantuntijaryhmä (Scientific Board) tuo arvokkaan näkökulman yliopiston kehittämistyöhön. Neuvoa-antavan ryhmän tehtävänä on ottaa kantaa yliopiston strategiaehdotuksiin, resurssien jakamiseen, yliopiston rakenteeseen ja siihen, mihin yliopiston tutkimusta kannattaisi suunnata.

Kansainvälisen asiantuntijaryhmän jäseniä ovat:

  • professori Christoph Böhringer (Oldenburgin yliopisto)
  • professori Tomas Kåberger (Chalmersin teknillinen korkeakoulu)
  • professori Johann Füller (Innsbruckin yliopisto)
  • professori Ulrich Hommel (EBS)

Saksalaisen Oldenburgin yliopiston talouspolitiikan professori Christoph Böhringer on energiatalouden asiantuntija. Paitsi professori, Böhringer on myös Saksan liittohallitusta neuvovan Tutkimuksen ja innovaatioasioiden asiantuntijaneuvoston (EFI) jäsen. Hän aiemmin toiminut Heidelbergin yliopiston professorina ja tunnetun saksalaisen taloudellisen tutkimuslaitoksen ZEWin Environmental and Resource Economics, Environmental Management -tutkimusyksikön johtajana. Lue lisätietoa Christoph Böhringeristä.

Professori Tomas Kåberger on Göteborgissa sijaitsevan Chalmersin teknillisen korkeakoulun teollisen energiapolitiikan professori. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori.  Kåberger on aiemmin toiminut Ruotsin energiaviranomaisen (Energimyndighet) pääjohtajana. Kåberger käyttää osan ajastaan Tokiossa, jossa hän toimii Japanin uusiutuvan energian järjestön JREF:n johtajana. Hän on myös Vattenfallin hallituksen jäsen. Lue lisätietoa Tomas Kåbergerista.

Professori Ulrich Hommel on rahoituksen professori EBS kauppakorkeakoulussaWiesbadenissa Saksassa. Hän toimii kansainvälisiä, kauppatieteellisen alan EPAS-laatuakkreditointeja toteuttavan European Foundation for Management Developmentin (EFMD) laatupalveluista vastaavana johtajana. Lue lisätietoa Ulrich Hommelista.

Tohtori Johann Füller on työskennellyt Innsbruckin yliopiston johtamisen tiedekunnassa vuodesta 2012, jossa hän johtaa innovaatio- ja yrittäjyystoimintaa strategisen johtamisen, markkinoinnin ja matkailun osastolla. Hän on mukana myös Harvardin yliopiston NASA Tournament Lab-Researchissa sekä innovaatioyhtiö Hyve AG: n toimitusjohtaja. Lue lisätietoa Johann Fuellerista.