Image
Lapsia

Oppimateriaalit

Tälle sivulle on koottu tuottamaamme materiaalia sekä linkkejä sivustoille, joilla on hyviä aineistoja LUMA-aineisiin liittyen. Sivun sisältö on suunnattu opetustyön tueksi, mutta sisältöä voi hyödyntää jokainen, joka haluaa tutustua tiedekasvatukseen ja saada vinkkejä lapsille ja nuorille sopiviin luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan liittyviin aktiviteetteihin.

Materiaalia opetustyön tueksi

Valtakunnalliset materiaalit

LUMA-keskus Suomen materiaalisivustot ja virtuaalitoiminta

LUMA-keskus Suomi verkosto julkaisee paljon materiaalia opetustyön tueksi päiväkoteihin ja kouluihin. Oppimateriaalin lisäksi verkosto tuottaa materiaalia koteihin harrastamisen iloksi. Oppimateriaalit löydät verkoston sivuilta luma.fi - virtuaalisia oppimateriaaleja. Voit myös tutustua millaista virtuaalitoimintaa verkosto tarjoaa opettajille, kasvattajille ja opetusryhmille saman sivuston VirtuaaliLUMA-sivulta.  

Lapset ja aikuinen kirjoittaneet LUMA käsillään

Kasvattajille ja opettajille; Verkkokirja kansallisesta ja kansainvälisestä LUMA-tiedekasvatuksesta

Miten innostetaan tulevaisuuden tekijöitä matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun? Miten tuetaan taitavia opettajia ja tulevia opettajia tärkeässä työssään? Miten rakennetaan yhteisöllisesti ja tutkimusperustaisesti hyvää ja kestävää tulevaisuutta?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia ja näkemyksiä LUMA-tiedekasvatustoimintaa koostavassa verkkokirjassa (2020). Kirjan suunnitteluun ja tekemiseen on osallistunut kaikkiaan noin sata henkilöä LUMA-keskus Suomi -verkostosta. Tiimi on koonnut nyt yksiin kansiin parhaita ratkaisuja ja toimintamalleja tiedekasvatukseen liittyen, joten tutustu ja ota omaan käyttöösi opetuksessa itsellesi sopivat ratkaisut.  

Kirjasta saatavilla myös englanninkielinen versio: Online book, LUMA Finland - Together we are more

LUMA-kirja