Tavoitteena tutkinto? Tutustu avoimen yliopiston mahdollisuuksiin!

Tyttö hymyilee Konttori-rakennuksen vierellä
Mikäli olet hakenut korkeakouluihin, on 7.7.2023 se päivä, kun kevään viimeisetkin hakutulokset julkistetaan. Olitpa sitten hakenut Vaasan yliopiston suomenkielisiin maisteriohjelmiin, perustutkinto-ohjelmiin tai opiskelijaksi avoimen väylän kautta, on valintapäätös nähtävillä Oma opintopolku -palvelussa.

Korkeakoulujen kevään 2. yhteishaun valintatulokset julkistetaan viimeistään 7.7.2023. Jos hait tutkinto-opiskelijaksi esimerkiksi avoimen väylän kautta, voit käydä tarkistamassa oman tilanteesi Oma opintopolku-palvelun kautta. Mikäli olet saanut tutkinto-opiskelijan paikan, muistathan ottaa paikkasi vastaan päätöksessä kerrottujen määräaikojen puitteissa. Valintapäätöksiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Vaasan yliopiston hakijapalveluihin.


Jäitkö ilman tutkinto-opiskelijan paikkaa?

Jos tutkinto-opiskelijan paikka jäi vielä kevään 2023 haussa haaveeksi, kannattaa tutustua myös avoimen yliopiston moniin opiskelumahdollisuuksiin! Jos sinulla ei ole taustalla aikaisempaa korkeakoulututkintoa, Vaasan yliopiston avoimen yliopiston Gateway- suoraväylät ovat loistava mahdollisuus päästä tutkinto-opiskelijaksi.

Kauppatieteiden Vaasa Gateway -väylään mukaan pääsevät opiskelijat saavat tutkinto-opiskelijan paikan suoritettuaan vaaditut 60 opintopistettä 15.6.2024 mennessä vähintään opintopisteillä painotetulla keskiarvolla 3. Vaasa Gateway-väylän kautta mahdollisia opintosuuntia ovat digitaalinen markkinointi, johtaminen ja organisaatiot, kansainvälinen liiketoiminta, markkinointi sekä talousoikeus.

Haku Vaasa Gateway-väylään avautuu keskiviikkona 2.8.2023 klo 10.00. Lue lisää ja hae mukaan!


Tekniikan Gateway on puolestaan väylä tekniikan kandidaatiksi ja diplomi-insinööriksi. Uutta on se, että nyt Tekniikan Gateway-suoraväylän kautta on mahdollista hakeutua kolmeen opintosuuntaan: automaatio ja tietotekniikka, data-arkkitehtuuri sekä sähkö- ja energiatekniikka. Opiskelijat saavat tutkinto-opiskelijan paikan, mikäli suorittavat vaaditut 15 opintopistettä 15.6.2024 mennessä vähintään opintopisteillä painotetulla keskiarvolla 3.

Myös Tekniikan Gateway-väylän haku avataan keskiviikkona 2.8.2023 klo 10.00. Tutustu väylään ja hae!
 

DI-opintojen suoraväylä on tarkoitettu hakijoille, jotka ovat kiinnostuneita diplomi-insinööriopinnoista ja joilla on jo taustalla soveltuva korkeakoulututkinto tai –opintoja. DI-suoraväyläopinnot (yhteensä 15 op) suoritetaan avoimina yliopisto-opintoina sekä tutkinto-opetukseen integroituina opintoina. DI-suoraväyläopiskelijat hakevat suoraan taustatutkintonsa perusteella soveltuvaan opintosuuntaan, jolloin myös avoimessa yliopistossa opiskeltavat väyläopinnot on rakennettu opintosuunnittain. Hakukelpoisuuden saavuttamiseksi DI-suoraväylän opinnot on suoritettava vähintään keskiarvolla 3, 15.6.2024 mennessä.

Haku DI-opintojen suoraväylälle avataan syyskuussa, 4.9.2023 klo 10.00.  Lue lisää DI-opintojen suoraväylästä.

Joustavamman etenemistahdin "perinteinen" avoimen väylä

Jos haluat edetä opinnoissasi hieman rauhallisemmin tai sinulla on mahdollisesti jo aikaisempia korkeakouluopintoja taustalla, voi perinteinen avoimen yliopiston väylä olla sinulle sopiva vaihtoehto. Osa eri alojen opintosuunnista on tarjolla perinteisen avoimen väylän kautta, mutta niihin ei voi hakeutua suoraväyläopinnoilla (esimerkiksi laskentatoimi ja rahoitus, tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede sekä taloustiede). Avoimen väylän kautta opiskelija suorittaa väylästä riippuen 50-60 opintopistettä yliopisto-opintoja. Pääpaino on haettavan opintosuunnan mukaisilla opinnoilla, minkä lisäksi väylien valintaperusteissa voidaan edellyttää kieli- ja menetelmäopintoja tai muita opintoja. Myös ns. Inttiväylä kuuluu osaksi avoimen väylän hakua Vaasan yliopistossa.

Tutustu myös muihin väylävaihtoehtoihimme!
 

 Tutustu opintotarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!

Löydät lukuvuoden 2023­─2024 opintotarjonnan hakukoneestamme, tarkempia tietoja päivitetään vielä heinä-elokuun kuluessa. Voit etsiä tietyn alan tai opintosuunnan opintoja sekä Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omasta että yhteistyöoppilaitostemme tarjonnasta.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023­─2024 opintoihimme avataan keskiviikkona 9.8.2023 klo 10. Tarjoamme jälleen avoimen yliopiston omiin toteutuksiin nopean ilmoittautujan edun: kun ilmoittaudut 31.8.2023 mennessä, on opintomaksu vain 10€/op. 1.9.2023 alkaen opintomaksu on 12€/op. Yhteistyöoppilaitosten hintatiedot tulee tarkistaa erikseen.

Järjestämme opinnoistamme kiinnostuneille syksyllä 2023 myös infotilaisuuksia. Kannattaakin tulla kuulolle, mikäli avoimen yliopiston opinnot tai tutkintotavoitteinen opiskelu kiinnostaa!

Avoin yliopisto kesällä 2023

Avoimen yliopiston opiskelijapalvelut on suljettuna 1. ─16.7.2023. Ajalla 17. ─31.7.2023 palvelemme opiskelijoitamme pienemmällä henkilöstömäärällä. Voit tällöin lähettää viestin opiskelijapalveluihimme osoitteeseen avoinyo(at)uwasa.fi

Palvelemme opiskelijoitamme jälleen 1.8.2023 alkaen. Loma-aikana tulleisiin viesteihin ja yhteydenottoihin palataan elokuun aikana. Lomien jälkeen viesteihin vastaamisessa on kuitenkin normaalia pidempi viive opiskelijapalveluiden henkilöstön palatessa töihin porrastetusti.

Nähdään taas elokuussa!

Mitä mieltä olit jutusta?