Automaatio ja tietotekniikka, DI
Työnantajien arvostama Automaatio ja tietotekniikka, diplomi-insinöörin tutkinto
Automaation ja tietotekniikan opintosuunnasta valmistuvat diplomi-insinöörit osaavat ratkaista monimutkaisia ongelmia tietokonemallinnuksen avulla ja kehittää energiajärjestelmiin uusia digitaalisia ratkaisuja käyttäen huippunopeita erikoistuneita laskentapiirejä. DI-tutkinnon suoritettuasi hallitset nykyaikaista tieto- ja digitaalitekniikkaan perustuvaa ohjelmisto- ja automaatiotekniikkaa eli digitalisaatiota sekä sen kehittämisen kaikkia vaiheita ideoinnista ja vaatimusmäärittelyistä tietokoneavusteiseen suunnitteluun, toteutukseen, testaukseen ja digitaaliseen liiketoimintaan. Osaat ottaa huomioon energian ja luonnonvarojen taloudellisen käytön niin laitteiston kuin ohjelmiston osalta. Tunnet myös alan liiketoiminnan perusteet ja toimijat. Osaat kriittisesti soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä ja tieteellistä ajattelua sekä kehittää osaamistasi alalla.
Meiltä valmistuneiden diplomi-insinöörien työllisyysnäkymät ovat maamme huippua. Koulutustamme tukevat monipuoliset opetusmenetelmät, mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, seminaarit, simulointi ja laboratoriodemonstraatiot sekä pienryhmätyöskentely. Moderni opetuslaboratorio Technobothnia ja kansainvälisesti tunnettu VEBIC-tutkimuslaboratorio sekä vahvat siteet teollisuuteen ja tutkimushankkeisiin luovat poikkeuksellisen opiskeluympäristön tekniikan opiskeluun.
Automaation ja tietotekniikan opintosuunta on osa tietojenkäsittelytieteiden maisteriohjelmaa. Lisätietoja opinnoista opinto-oppaassa.
Koulutusohjelmalla on ASIIN- ja EUR-ACE-laatuleimat, jotka varmistavat, että ohjelma täyttää korkeat laatustandardit, koulutus on sisällöltään laadukasta ja tarjoaa onnistuneen oppimisprosessin.
Valintaperusteet ja hakuohjeet
Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.
Miksi valita Vaasan yliopiston tekniikka
Lue valmistuneiden tarinat
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.