Image
opiskelijoita

Automaatio ja tietotekniikka, DI

Työnantajien arvostama Automaatio ja tietotekniikka, diplomi-insinöörin tutkinto

Automaation ja tietotekniikan opintosuunnasta valmistuvat diplomi-insinöörit osaavat ratkaista monimutkaisia ongelmia tietokonemallinnuksen avulla ja kehittää energiajärjestelmiin uusia digitaalisia ratkaisuja käyttäen huippunopeita erikoistuneita laskentapiirejä. DI-tutkinnon suoritettuasi hallitset nykyaikaista tieto- ja digitaalitekniikkaan perustuvaa ohjelmisto- ja automaatiotekniikkaa eli digitalisaatiota sekä sen kehittämisen kaikkia vaiheita ideoinnista ja vaatimusmäärittelyistä tietokoneavusteiseen suunnitteluun, toteutukseen, testaukseen ja digitaaliseen liiketoimintaan. Osaat ottaa huomioon energian ja luonnonvarojen taloudellisen käytön niin laitteiston kuin ohjelmiston osalta. Tunnet myös alan liiketoiminnan perusteet ja toimijat. Osaat kriittisesti soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä ja tieteellistä ajattelua sekä kehittää osaamistasi alalla.

Meiltä valmistuneiden diplomi-insinöörien työllisyysnäkymät ovat maamme huippua. Koulutustamme tukevat monipuoliset opetusmenetelmät, mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, seminaarit, simulointi ja laboratoriodemonstraatiot sekä pienryhmätyöskentely. Moderni opetuslaboratorio Technobothnia ja kansainvälisesti tunnettu VEBIC-tutkimuslaboratorio sekä vahvat siteet teollisuuteen ja tutkimushankkeisiin luovat poikkeuksellisen opiskeluympäristön tekniikan opiskeluun.

Automaation ja tietotekniikan opintosuunta on osa tietojenkäsittelytieteiden maisteriohjelmaa. Lisätietoja opinnoista opinto-oppaassa.

Teekkari-ylioppilaslakki.

Koulutusohjelmalla on ASIIN- ja EUR-ACE-laatuleimat, jotka varmistavat, että ohjelma täyttää korkeat laatustandardit, koulutus on sisällöltään laadukasta ja tarjoaa onnistuneen oppimisprosessin.

Lue lisää rankingeistä, akkreditoinneista ja arvioinneista. 

Image
Image

Valintaperusteet ja hakuohjeet

Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.

Miksi valita Vaasan yliopiston tekniikka

Tuhansia työpaikkoja

Diplomi-insinöörejä tarvitaan aina − erityisesti Vaasassa, joka on Suomen energiapääkaupunki. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Luot hyvät suhteet mahdolliseen työnantajaasi jo opiskeluaikana.

Energiaratkaisujen kehittäjäksi

Pääset parantamaan maailmaa uusilla energiaratkaisuilla. Diplomi-insinöörimme ymmärtävät energiajärjestelmien monitieteisyyttä ja keksivät uusia ratkaisuja yhteiskunnan energiaongelmiin. Niillä taataan yritysten kilpailukyky ja työpaikkojen säilyminen.

Teoriaa ja käytäntöä

Nykyaikaisessa opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa pääset kokeilemaan teoriaa käytännössä. Teet kytkentöjä ja mittauksia, käytät uusinta digitekniikkaa sekä tutkit muun muassa sähkömoottorien ja tietoliikenteen ilmiöt.

Kysy lisää!

Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Puhelin

029 449 8005

Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.

Puhelin

029 449 8511