Image
opiskelijoita

Uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa Vaasan yliopistoon!

Olet niiden onnekkaiden joukossa, jotka saavat tulla opiskelemaan Suomen kauneimmalle merenrantakampukselle. Vaasan yliopisto on monialainen yliopisto, jossa opiskellaan neljässä eri akateemisessa yksikössä. Tutkintomme ovat työmarkkinoilla arvostettuja ja Vaasan yliopistosta valmistuneet työllistyvät hyvin oman alan töihin.

Tämän sivuston kautta pääset myös tutustumaan millaista opiskelu yliopistossa on ja mitä opiskelijan arkeen kuuluu. Sivustolta löydät myös orientaatiopäivien ohjelmat.

Jos sinut on hyväksytty opiskelemaan aikaisemman vuoden haussa, mutta aloitat opintosi varsinaisesti vasta tulevana syksynä, voit myös noudattaa näiden sivujen ohjeita.

Uuden opiskelijan muistilista

Tästä muistilistasta voit tarkistaa tärkeimmät ennen opintojen alkua hoidettavat asiat:

Opetus lukuvuonna 2024-2025

Haluamme uusien opiskelijoiden kiinnittyvän yhteisöömme heti opintojen alussa. Vaasan yliopistossa kandidaattiohjelmien kaksi ensimmäistä vuotta ovat pääsääntöisesti lähiopetuksena järjestettävää opetusta. Kolmantena vuotena monimuoto- ja hybridiopetuksen määrää lisätään.

Maisteriohjelmissa ensimmäinen vuosi on pääsääntöisesti lähiopetuksena järjestettävää opetusta. Toisena vuonna monimuoto- ja hybridiopetuksen määrää lisätään. Opetusjärjestelyissä on kuitenkin ohjelmakohtaisia eroja.

Tarkempaa tietoa opetuksen lähi- ja etätoteutuksesta löydät verkkosivuiltamme sekä sähköisestä opinto-oppaastamme. Lukuvuoden 2024-2025 tiedot päivittyvät opinto-oppaaseen kesän aikana, mutta 2023-2024 tiedot antavat hyvää lähtötietoa opetusjärjestelyistä.