Uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa Vaasan yliopistoon!

Hyväksytty!

Olet niiden onnekkaiden joukossa, jotka saavat tulla opiskelemaan Suomen kauneimmalle merenrantakampukselle. Vaasan yliopisto on monialainen yliopisto, jossa opiskellaan neljässä eri akateemisessa yksikössä. Tutkintomme ovat työmarkkinoilla arvostettuja ja Vaasan yliopistosta valmistuneet työllistyvät hyvin oman alan töihin.

Tämän sivuston kautta pääset myös tutustumaan millaista opiskelu yliopistossa on ja mitä opiskelijan arkeen kuuluu. Sivustolta löydät myös orientaatiopäivien ohjelmat.

Jos sinut on hyväksytty opiskelemaan aikaisemman vuoden haussa, mutta aloitat opintosi varsinaisesti vasta tulevana syksynä, voit myös noudattaa näiden sivujen ohjeita.

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opiskeluun

Pyrimme palaamaan lähiopetukseen syksyllä terveysturvallisuus edellä ja viranomaisrajoituksia noudattaen.

Kampuksella toteutetaan syksyllä pienryhmäopetusta. Suurten opiskelijamäärien luennot järjestetään edelleen etäopetuksena. Opetuksen toteutuksessa huomioimme erityisesti syksyllä 2021 aloittavat uudet opiskelijat ja syksyllä 2020 opintonsa aloittaneet opiskelijat, mutta lähtökohtaisesti kaikkien opiskelijoiden pienryhmäopetus järjestetään kampuksella.

Opetusjärjestelyt suunnitellaan mahdollisimman turvallisiksi.

Uuden opiskelijan muistilista

Uuden opiskelijan muistilistasta voit tarkistaa tärkeimmät ennen opintojen alkua hoidettavat asiat.

Rehtorin tervehdys

Onneksi olkoon!

Vaasan yliopisto tarjoaa aloittaville opiskelijoille paljon uutta ja innostavaa tekemistä ja virikkeitä. Ajoittain kaiken uuden omaksuminen saattaa tuntua melkeinpä ylitsepääsemättömältä tehtävältä. Tästä ei kuitenkaan kannata huolehtia, opiskelijaelämä asettuu kyllä syksyn myötä uomiinsa, ja kampuksellamme on välittävä yhteisö. Tarpeen vaatiessa meiltä löytyy tukea mitä erinäisimpiin jokapäiväisiin asioihin liittyen.

Tutkimus, osaaminen ja asioihin vaikuttaminen ovat keskeisiä Vaasan yliopistolla kehittyviä asioita. Asiantuntijuus, johon yliopistokoulutus tähtää, on tietämisen taitamista, joka jalostuu käytännössä koettelemalla. Vaasan yliopisto on monialainen, dynaaminen ja kansainvälinen yhteisö, jossa saamme paljon aikaan yhdessä tekemällä. Yliopisto on sitoutunut vahvasti laadukkaaseen tieteelliseen tutkimukseen ja siihen perustuvaan opetukseen. Sinulla ja muilla opiskelijoilla on epäilemättä keskeinen rooli yliopiston edelleen kehittymisessä ja menestyksessä. Älä siis koskaan epäröi ottaa vastaan niitä uusia haasteita ja mahdollisuuksia, joita yliopisto-opinnot ja opiskelija-elämä tarjoavat.

Vaasan yliopisto on jatkuvasti kehittyvä ja uudistuva kokonaisuus. Meille opiskelijoittemme tulevaisuus, menestyminen työelämässä ja tiedemaailmassa ovat tärkeitä tavoitteita. Kannattaa muistaa, että erehtyminen ja myös epäonnistumiset ovat keskeinen osa oppimista. Myös niiden kautta kehittyy parempi ymmärrys ja alku jollekin uudelle ja paremmalle.

Toivotan uuden lukuvuoden myötä kaikki opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi!

Jari Kuusisto
rehtori
Vaasan yliopisto

Image
Rehtori Jari Kuusisto