Image
Women talking

Sosiaali- ja terveyshallintotiede, HTM

Miksi valita Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotiede

Työmarkkinoilla kysyntää

Hyvinvointialueilla on kysyntää uudella tavalla ajatteleville hallintotieteilijöille.

Kilpailukykyinen tutkinto

Saat työmarkkinoille kilpailukykyisen tutkinnon, sillä opetustamme on kehitetty vahvasti työelämän ja modernin yhteiskunnan tarpeita vastaavaksi.

Yhteiskunnan uudistajaksi

Hallintotieteitä opiskelemalla pääset avainpaikalle hyvinvointiyhteiskunnan uudistamiseen.

Uudella tavalla ajattelevaksi hallinto-osaajaksi

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopintoihin voi hakea korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa vuosittain. Sosiaali- ja terveyshallintotieteen opinnot tarjotaan verkkototeutuksena.

Opit ymmärtämään ja käsittelemään sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamisen ja talouden kysymyksiä. Lisäksi perehdyt palvelujen kehittämiseen asiakkaiden tarpeiden ja palveluiden vaikuttavuuden näkökulmasta.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteessä analysoidaan hyvinvointiyhteiskuntaa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmiä organisaatio- ja johtamisoppien näkökulmasta. Opinnot koostuvat viidestä pääteemasta, joita ovat hyvinvointiyhteiskunnan kompleksisuus, johtaminen ja organisoituminen, talous ja arvonluonti, henkilöstö ja osaaminen sekä toimijuus ja osallisuus. 

Panostamme jatkuvasti uusien ja monipuolisten opetusmenetelmien soveltamiseen, joissa korostuvat vuorovaikutus ja opiskelijoiden omatoimisuus. Opetuksessa näkyvät laajat työelämäyhteytemme. Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopinnot mahdollistavat sijoittumisen julkisten, yksityisten ja vapaaehtoissektorin organisaatioiden monipuolisiin ja vaativiin asiantuntijatehtäviin. Valmistuneiden tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi perusturvajohtaja, toiminnanjohtaja, henkilöstöpäällikkö, kehittämispäällikkö, talousjohtaja, osastonhoitaja, ylihoitaja ja projektipäällikkö.

Suoritettuasi sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisterin tutkinnon:

  • saat erinomaiset valmiudet johtaa, suunnitella, koordinoida ja kehittää sosiaali- ja terveysorganisaatioita ja niiden palvelutuotantoa
  • sinulla on kyky tunnistaa ja reagoida sosiaali- ja terveysjärjestelmien kasvaviin haasteisiin
  • osaat suunnitella ja kehittää työyhteisön johtamisen ongelmanratkaisuja

Lisää tietoa ohjelmasta näet opinto-oppaasta.

Yliopiston kampus ja Vaasan kaupunki

Hae ohjelmaan

Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.

Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Puhelin

029 449 8005

Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.

Puhelin

029 449 8175