Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omaan opetukseen

Lukuvuoden 2023–2024 opintoihin ilmoittautuminen avataan 9.8.2023 klo 10. Ilmoittautuminen tapahtuu opintojaksojen toteutuksille (ei enää opintokokonaisuuksiin tai opintojaksoille). llmoittautuminen on aina sitova ja opintomaksu tulee maksaa vuorokauden kuluessa ilmoittautumisen vastaanottamisesta. 

Kaikilla toteutuksilla on rajattu paikkamäärä ja tietty ilmoittautumisaika, mutta useimmilla toteutuksilla paikkoja on runsaasti.

HUOM! Kaikki ilmoittautumispalvelusta tulevat viestit tulevat osoitteesta snd(at)postittaja.fi (lähettäjänä Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelu). Viestit ovat automaattiviestejä, joten niihin ei voi vastata.

1. Tutustu opintotarjontaamme.

2. Löydettyäsi haluamasi opintojakson toteutuksen, tutustu Opintopolun opintojaksokuvaukseen, josta löydät kaiken oleellisen tiedon ko. opintojakson toteutuksesta, mm. hinnan, aikataulut ja suoritustavat. Opintojaksokuvauksesta löydät myös ilmoittautumislinkin, joka johtaa suoraan ko. opintojakson toteutuksen ilmoittautumiseen. Tutustu siis ensin tarkasti opintojaksokuvaukseen ja siirry sitten vasta ilmoittautumaan.

3. Ilmoittautumislinkin takaa avautuu ilmoittautumispalvelu, jonka etusivulla on valmiiksi valittuna toteutus, jolle olet ilmoittautumassa. Klikkaa ”Ilmoittaudu”.

4. Siirryt tunnistautumaan suomi.fi tunnistautumispalveluun. Vahva tunnistautuminen tapahtuu suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei niitä ole, ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin, avoinyo(at)uwasa.fi tai 029 449 8004.

5. Tunnistautumisen jälkeen siirryt ilmoittautumislomakkeelle.

Jos olet ilmoittautumassa Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omaan opetukseen, valitse ilmoittautumislomakkeessa ilmoittautumistyyppi ”Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen” (Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omat toteutukset).

HUOM! Jos olet sopinut työnantajasi kanssa opintomaksun maksamisesta, siirry kohtaan "Työnantaja opintojen maksajana"  ja jatka ilmoittautumista ko. ohjeen mukaan.

HUOM! Jos olet tekemässä ilmoittautumisen toista osaa Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon, siirry kohtaan "Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin" ja jatka ilmoittautumista ko. ohjeen mukaan.

6. Täytä lomake (* merkityt kohdat pakollisia), hyväksy maksu- ja peruutusehdot sekä lupa tietojen käsittelyyn ja Lähetä.

Ilmoittautuminen on tehty.

Ilmoittautumisen jälkeen:

7. Ilmoittautumisen tehtyäsi saat ensin vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Mikäli ko. toteutuksella on paikkoja vapaana, saat tämän jälkeen vielä erillisen viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä. Jos taas paikat ovat ehtineet täyttyä, saat ilmoituksen varasijalle pääsemisestä tai ilmoittautumisen hylkäämisestä.

8. Kun saat viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä ja kyseessä on maksullinen toteutus, jonka maksun maksat itse, löydät viestistä myös maksulinkin, jonka kautta pääset maksamaan ko. toteutuksen opintomaksun Paytrailissä. Maksulinkin takaa avautuu ensin näkymä, jossa vahvistetaan maksettava opintomaksu ja pyydetään sähköpostiosoitettasi. Vasta tämän jälkeen siirryt Paytrailiin, jossa voit hoitaa maksun. Maksuaikaa on 1 vuorokausi. Maksun suoritettuasi saat vielä erillisen kuittauksen sähköpostiisi.

Mikäli emme saa sinulta maksua määräajassa, joudumme hylkäämään ilmoittautumisesi ja tarjoamme vapautunutta paikkaa varasijalla odottavalle. Ilmoittautuminen on siis ehdollinen, kunnes opintomaksu on maksettu. Maksettu ilmoittautuminen on myös sitova.

9. Kun tarvittavat maksut on maksettu ja ilmoittautuminen on hyväksytty, avoimen yliopiston opiskelijapalveluiden väki siirtää ilmoittautumisesi Vaasan yliopiston Peppi-opiskelijatietojärjestelmään. Siirtoja tehdään päivittäin virka-aikojen puitteissa. Huomaathan siis, että opiskeluoikeuden syntymisessä on viivettä, varsinkin jos teet ilmoittautumisesi esim. ilta-aikaan, viikonloppuisin tai loma-aikoina. Siirron yhteydessä sinulle myönnetään opiskeluoikeus (kaikki uudessa ilmoittautumispalvelussa tehdyt ilmoittautumiset menevät samalle opiskeluoikeudelle ja näkyvät ko. opiskeluoikeuden HOPSissa) ja sinut lisätään ko. opintojakson toteutukselle Pepissä. Sinun ei siis tarvitse itse huolehtia esim. toteutukselle ilmoittautumisesta, vaan se tehdään puolestasi avoimen yliopiston opiskelijapalveluista käsin.

10. Opiskeluoikeuden myöntämisen jälkeen pääset aktivoimaan itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan (jos sinulla ei vielä voimassa olevaa tunnusta ole) uudessa käyttäjätunnusten aktivointipalvelussa osoitteessa https://login.uwasa.fi. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla pääset kirjautumaan Vaasan yliopiston avoimen yliopiston järjestelmiin, mm. Pepin Opiskelijan työpöytä ja Moodle). Avoimen yliopiston ns. kevyttunnuksiin ei kuitenkaan sisälly esim. yliopiston sähköpostiosoitetta tai Office365-pakettia.

Käyttäjätunnus on aktivoitavissa sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty opiskeluoikeus opiskelijatietojärjestelmä Pepin puolella. Huomaathan, että ilmoittautumisen vahvistamisen ja opiskeluoikeuden myöntämisen välillä saattaa olla muutaman päivän viive. 

HUOM! Mikäli kyseessä on ensimmäinen ilmoittautumisesi ja ilmoittaudut vasta seuraavalla lukukaudella alkavalle opintojakson toteutukselle, pääset aktivoimaan tunnuksesi vasta opiskeluoikeutesi alettua (opiskeluoikeudet myönnetään aina ko. lukukauden alusta, joko 1.8. tai 1.1. alkaen).

11. Seuraa itse aktiivisesti opintojakson toteutusten aikatauluja Opintopolun opintojaksokuvauksista, joihin löydät suorat linkit opintotarjontahaustamme. Muistathan ilmoittaa meille, mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu. Muut yhteystietosi pystyt päivittämään Pepissä Opiskelijan työpöydän kautta. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

12. Mikäli opintojakson toteutuksella käytetään Moodle-oppimisympäristöä, saat viimeistään toteutuksen alkamispäivänä sähköpostitse kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin

Yhteistyöoppilaitokset järjestävät osan opinnoistamme. Yhteistyöoppilaitoksiin ilmoittautumisessa noudatetaan kyseisen oppilaitoksen omia ilmoittautumiskäytänteitä ja ilmoittautuminen tapahtuu aina ensin yhteistyöoppilaitokseen. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta löydät kunkin opintojakson toteutuksen kuvauksesta yhteistyöoppilaitoksen verkkosivuilta. Yhteistyöoppilaitosten tarjonnan löydät helpoimmin opintotarjontahakumme kautta (ks. kuva alla) suodattamalla hakutuloksia esim. järjestävän oppilaitoksen ja aloituslukukauden mukaan.

Image
Avoimen yliopiston verkkosivujen opintotarjontanäkymä

 

Yhteistyöoppilaitosten opintoihin ilmoittautuminen on kaksivaiheinen. Ilmoittautuminen tehdään aina ensin yhteistyöoppilaitokseen ja toisen vaiheen ilmoittautuminen Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon tehdään vasta vähän ennen opintojen alkua yhteistyöoppilaitoksesta lähetettävän suoran ilmoittautumislinkin kautta. Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelun kautta yhteistyöoppilaitosten toteutuksille tehdyt ilmoittautumiset tarkastetaan aina ennen hyväksyntää ensin yhteistyöoppilaitoksesta ja mikäli ilmoittautumista ei löydy,  avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun tehty ilmoittautuminen hylätään.

Myös ns. opintomaksu on kaksiosainen. Varsinainen kurssimaksu maksetaan yhteistyöoppilaitokseen ja palvelu-/rekisteröintimaksu toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon ilmoittautumispalvelusta lähetettävän maksulinkin kautta. Hintatiedot löydät yhteistyöoppilaitoksen opintojaksokuvauksesta.

Ohjeet yhteistyöoppilaitosten opintoihin ilmoittautumiseen:

1. Tutustu yhteistyöoppilaitosten opintotarjontaan joko opintotarjontahakumme (ks. kuva yllä) kautta tai suoraan yhteistyöoppilaitostemme omilla verkkosivuilla, tutustu opintojaksokuvaukseen, josta löydät mm. aikataulu- ja hintatiedot sekä suoritustavat ja tee ensi vaiheen ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitoksen ohjeistamalla tavalla.

2. Yhteistyöoppilaitos lähettää sinulle ennen opintojen alkua suoran ilmoittautumislinkin, jonka avulla pääset tekemään toisen vaiheen ilmoittautumisen Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun. Ilmoittautumislinkin takaa avautuu ilmoittautumispalvelun etusivu, jolla on valmiiksi valittuna toteutus, jolle olet ilmoittautumassa. Tarkista, että toteutuksen nimessä lukee yhteistyöoppilaitoksen nimi. Klikkaa ”Ilmoittaudu”.

3. Siirryt tunnistautumaan suomi.fi tunnistautumispalveluun. Vahva tunnistautuminen tapahtuu suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei niitä ole, ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin, avoinyo(at)uwasa.fi tai 029 449 8004.

4. Tunnistautumisen jälkeen siirryt ilmoittautumislomakkeelle.

Jos olet tekemässä toisen vaiheen ilmoittautumista maksulliselle tai maksuttomalle yhteistyöoppilaitoksen toteutukselle ja ohjeiden mukaan maksat palvelu-/rekisteröintimaksun itse, valitse ilmoittautumislomakkeessa ilmoittautumistyyppi ”Yhteistyöoppilaitoksen opiskelija (opiskelija maksaa itse palvelumaksun)”. Jos taas olet sopinut työnantajasi kanssa palvelu-/opintomaksun maksamisesta ja työnantajasi haluaa laskun, valitse ilmoittautumistyyppi "Työnantaja/Yhteistyöoppilaitos maksaa opinto-/palvelumaksun" ja lisää ilmoittautumislomakkeen liitteeksi työnantajan laskutuslomake, jonka löydät ilmoittautumislomakkeelta tai kohdasta "Työnantaja opintojen maksajana". Siinä tapauksessa sinulta ei peritä palvelu-/rekisteröintimaksua toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä, vaan lasku lähetetään työnantajallesi.

Jos taas yhteistyöoppilaitoksesi kanssa on tehty sopimus palvelu-/rekisterimaksun (joissakin tapauksissa myös opintomaksun) laskuttamisesta yhteistyöoppilaitokselta (koskee vain Etelä-Pohjanmaan opistoa ja Tampereen kesäyliopiston lukiokursseja), valitse ilmoittautumistyyppi ”Työnantaja/Yhteistyöoppilaitos maksaa opinto-/palvelumaksun”. Siinä tapauksessa sinulta ei peritä palvelu-/rekisteröintimaksua toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä, vaan maksu peritään yhteistyöoppilaitokselta.

5. Täytä lomake (* merkityt kohdat pakollisia), hyväksy maksu- ja peruutusehdot sekä lupa tietojen käsittelyyn ja Lähetä.

Ilmoittautuminen on tehty.

Ilmoittautumisen jälkeen:

6. Ilmoittautumisen tehtyäsi saat ensin vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Ilmoittautumisesi on kuitenkin ehdollinen siihen asti, että olemme tarkastaneet ilmoittautumisesi yhteistyöoppilaitoksesta. Mikäli ilmoittautumisesi on kunnossa, saat tämän jälkeen vielä erillisen viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä. Jos taas esim. tietoa ilmoittautumisesta yhteistyöoppilaitokseen ei löydy, saat viestin ilmoittautumisen hylkäämisestä.

HUOM! Kaikki Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelusta tulevat viestit tulevat osoitteesta snd(at)postittaja.fi (lähettäjänä Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelu). Viestit ovat automaattiviestejä, joten niihin ei voi vastata.

7. Kun saat viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä ja kyseessä on maksullinen toteutus, jonka maksun maksat itse, löydät viestistä myös maksulinkin, jonka kautta pääset maksamaan ko. toteutuksen opintomaksun Paytrailissä. Maksulinkin takaa avautuu ensin näkymä, jossa vahvistetaan maksettava opintomaksu ja pyydetään sähköpostiosoitettasi. Vasta tämän jälkeen siirryt Paytrailiin, jossa voit hoitaa maksun. Maksuaikaa on 1 vuorokausi. Maksun suoritettuasi saat vielä erillisen kuittauksen sähköpostiisi.

Muistathan, että ilmoittautuminen on siis ehdollinen, kunnes opintomaksu on maksettu. Maksettu ilmoittautuminen on myös sitova.

8. Kun tarvittavat maksut on maksettu ja ilmoittautuminen on hyväksytty, avoimen yliopiston opiskelijapalveluiden väki siirtää ilmoittautumisesi Vaasan yliopiston Peppi-opiskelijatietojärjestelmään. Siirtoja tehdään päivittäin virka-aikojen puitteissa. Huomaathan siis, että opiskeluoikeuden syntymisessä on viivettä, varsinkin jos teet ilmoittautumisesi esim. ilta-aikaan, viikonloppuisin tai loma-aikoina. Siirron yhteydessä sinulle myönnetään opiskeluoikeus (kaikki uudessa ilmoittautumispalvelussa tehdyt ilmoittautumiset menevät samalle opiskeluoikeudelle ja näkyvät ko. opiskeluoikeuden HOPSissa) ja sinut lisätään ko. opintojakson toteutukselle Pepissä. Sinun ei siis tarvitse itse huolehtia esim. toteutukselle ilmoittautumisesta, vaan se tehdään puolestasi avoimen yliopiston opiskelijapalveluista käsin.

9. Opiskeluoikeuden myöntämisen jälkeen pääset aktivoimaan itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan (jos sinulla ei vielä voimassa olevaa tunnusta ole) uudessa käyttäjätunnusten aktivointipalvelussa osoitteessa https://login.uwasa.fi. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla pääset kirjautumaan Vaasan yliopiston avoimen yliopiston järjestelmiin, mm. Pepin Opiskelijan työpöytä ja Moodle). Avoimen yliopiston ns. kevyttunnuksiin ei kuitenkaan sisälly esim. yliopiston sähköpostiosoitetta tai Office365-pakettia.

Käyttäjätunnus on aktivoitavissa sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty opiskeluoikeus opiskelijatietojärjestelmä Pepin puolella. Huomaathan, että ilmoittautumisen vahvistamisen ja opiskeluoikeuden myöntämisen välillä saattaa olla muutaman päivän viive. 

HUOM! Mikäli kyseessä on ensimmäinen ilmoittautumisesi ja ilmoittaudut vasta seuraavalla lukukaudella alkavalle opintojakson toteutukselle, pääset aktivoimaan tunnuksesi vasta opiskeluoikeutesi alettua (opiskeluoikeudet myönnetään aina ko. lukukauden alusta, joko 1.8. tai 1.1. alkaen).

10. Seuraa itse aktiivisesti opintojakson toteutusten aikatauluja yhteistyöoppilaitoksen opintojaksokuvauksista. Muistathan ilmoittaa sekä yhteistyöoppilaitokseen että meille, mikäli yhteystietosi, eritoten sähköpostiosoitteesi muuttuu. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

11. Mikäli opintojakson toteutuksella käytetään Moodle-oppimisympäristöä, saat viimeistään toteutuksen alkamispäivänä yhteistyöoppilaitoksesta sähköpostitse kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen tutkinto-opiskelijoille maksuttomille toteutuksille

Ilmoittautumisohjeet tutkinto-opiskelijoille (hallintotieteiden, viestintätieteiden sekä tekniikan opiskelijat) tarkoitetuille maksuttomille toteutuksille löydät täältä.

Ilmoittautumisaika 2023–2024

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023–2024 Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omiin toteutuksiin alkaa 9.8.2023 klo 10.

Opintoihin voi ilmoittautua milloin tahansa ennen opintojakson toteutuksen alkamista niin kauan, kuin toteutuksella on vielä tilaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joillakin toteutuksilla on rajattu opiskelijamäärä.

Mikäli toteutus on jo käynnistynyt, varmista avoimen yliopiston opiskelijapalvelusta (avoinyo(at)uwasa.fi), voitko vielä päästä mukaan. Joillakin toteutuksilla vaaditaan opiskelijan läsnäoloa heti alusta lähtien.

Opintojen hinta ja maksaminen 2023–2024

Opintomaksun suuruus

Tarjoamme kaikille opintoihimme ilmoittautuville nopean ilmoittautujan edun! Kun ilmoittaudut Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omiin toteutuksiin 9.8.–31.8.2023 välisenä aikana, opintojakson hinta on vain 10 €/op. 1.9.2023 alkaen opintojakson hinta on 12 €/opintopiste. Tarkista yhteistyöoppilaitosten hinta- ja toteutustiedot erikseen.

Opiskelun järjestämiseen liittyvät opiskelijapalvelut: opinto-oikeuden myöntäminen, opiskelija- ja opintosuoritustietojen rekisteröinti, opintosuoritusotteet, opintojen kannalta keskeisten tietojärjestelmien käyttöoikeudet ja opastus, opintoneuvonta, opintojen korvaavuuskäsittelyt, tiedotus ja opinto-oppaat.


Opintomaksun maksaminen 

Opintojaksojen toteutusten opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, kun ilmoittautumisesi on hyväksytty. Saat viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä, josta löydät myös maksulinkin, jonka kautta pääset maksamaan ko. toteutuksen opintomaksun Paytrailissä.

Maksulinkin takaa avautuu ensin näkymä, jossa vahvistetaan maksettava opintomaksu ja pyydetään sähköpostiosoitettasi. Vasta tämän jälkeen siirryt Paytrailiin, jossa voit hoitaa maksun. Maksuaikaa on 1 vuorokausi. Maksun suoritettuasi saat vielä erillisen kuittauksen sähköpostiisi.

Jos joudumme perumaan opintojakson toteutuksen ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan syyn vuoksi, palautamme opintomaksun.

Maksuvaihtoehdot

  • Verkkopankki: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken
  • Korttimaksu: Visa, Visa Electron, MasterCard ja Eurocard (credit ja debit)
  • Lasku ja osamaksu: Joustoraha. Laskuvaihtoehto on mahdollinen vain jos kurssimaksu on yli 20 euroa ja osamaksu on mahdollista vain 60 euroa tai sitä suuremmille summille. Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 €) ja Osamaksulla max. 24 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %).

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä avoimen opiskelijapalveluun.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Työantaja opintojen maksajana

Jos yrityksesi/työantajasi maksaa opinto-/palvelumaksusi, lue ohjeet täältä.

Opintomaksujen perusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja Valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014). Opintomaksut ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman erillisiä toimenpiteitä (Yliopistolaki 558/2009, 8§).

Tämän lisäksi voidaan periä mahdollisista oppimateriaaleista maksu omakustannusarvon mukaan. Maksuasetus koskee Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omaa opetusta Vaasassa. Yhteistyöoppilaitokset hinnoittelevat avoimen yliopiston opetuksen muilla perusteilla.

Opintomaksujen korvaaminen Vaasan yliopiston opiskelijoille

Vaasan yliopistossa tutkintoa opiskelevat voivat hakea puoltoa muihin kuin tutkinto-opiskelijoille ilmaisiin avoimen yliopiston opintoihin (myös kesäyliopistot ja muut oppilaitokset, joissa Vaasan yliopiston opintoja on tarjolla avoimen yliopiston opintoina).

Puollon saaminen tarkoittaa, että yliopisto maksaa suoritetut opinnot, kun opiskelija sisällyttää ne osaksi Vaasan yliopistossa suorittamaansa tutkintoa. Puollon saamiseen liittyy rajoituksia. Lisätietoa ja opintomaksujen korvaushakemuslomake löydät täältä. Kysy lisää puollosta opintoneuvojilta.

Opintojen peruutus ja maksuehdot lukuvuonna 2023–2024

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin on aina sitova. Saat opinto-oikeuden hakemaasi kohteeseen, kun olet maksanut opintomaksun. Opintomaksu palautetaan opiskelijalle, mikäli opintojakso joudutaan peruuttamaan avoimen yliopiston toimesta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Mikäli et aloita opiskelua, tulee ilmoittautuminen perua sähköpostitse osoitteeseen avoinyo(at)uwasa.fi viimeistään 7 päivää ennen opintojen alkamista. Jos perut ilmoittautumisesi viimeistään 7 päivää ennen ko. opintojakson toteutuksen alkamista, palautamme opintomaksun hinnasta 50 euroa ylittävän osan.

Opintomaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita opintojen peruuttamista.

Maksun ehdot yhteistyöoppilaitoksissa

Ennen ilmoittautumista Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa, olethan ilmoittautunut kurssille myös yhteistyöoppilaitokseen. Yhteistyöoppilaitosten opintomaksuja ei makseta Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa. Tarkista yhteistyöoppilaitoksen maksun ehdot kyseisestä oppilaitoksesta.

Sairastumistapaukset

Käynnistyneistä opinnoista palautetaan opintomaksu vain sairauslomatodistusta vastaan. Palautettava summa on opiskelijan maksama opintomaksu (poislukien yhteistyöoppilaitosten perimät maksut). Näissä tapauksissa opintojakson toteutuksen peruuttamisesta tai keskeyttämisestä tulee aina tehdä kirjallinen ilmoitus avoimen yliopiston opiskelijapalveluun, avoinyo(at)uwasa.fi.

Työnantaja opintojen maksajana

Mikäli työnantaja maksaa opintomaksusi

  • voit tehdä itse ilmoittautumisen (Jos olet ilmoittautumassa Vaasan yliopiston avoimen yliopistoon omaan opetukseen, katso ohjeet kohdasta "Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omaan opetukseen, jos taas olet jo ilmoittautunut opintoihin ensin johonkin yhteistyöoppilaitokseemme ja olet tekemässä ilmoittautumisen toista osaa Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon, katso ohjeet kohdasta "Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin".)
    ja maksaa opinto-/palvelumaksun avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelusta saamasi maksulinkin kautta työnantajan luottokortilla, jos se työnantajallesi sopii 
  • tai tehdä itse ilmoittautumisen (Jos olet ilmoittautumassa Vaasan yliopiston avoimen yliopistoon omaan opetukseen, katso ohjeet kohdasta "Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omaan opetukseen, jos taas olet jo ilmoittautunut opintoihin ensin johonkin yhteistyöoppilaitokseemme ja olet tekemässä ilmoittautumisen toista osaa Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon, katso ohjeet kohdasta "Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin".) 
    ja maksaa opinto-/palvelumaksun oman yrityksen ollessa kyseessä suoraan yrityksen tililtä verkkopankkitunnuksilla.
  • Mikäli työnantajasi haluaa maksaa opintomaksun laskulla, voit tehdä ilmoittautumisen itse, mutta muista valita avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelun ilmoittautumislomakkeella ilmoittautumistyypiksi "Työnantaja/Yhteistyöoppilaitos maksaa opinto-/palvelumaksun." Täytä myös ao. lomake työantajasi kanssa ja lisää se liitteeksi ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen lähetämme laskun opinto-/palvelumaksusta työnantajallesi.