Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omaan opetukseen

Opintojaksoille ilmoittaudutaan syyslukukauden 2021 sekä tammikuussa 2022 käynnistyvien opintojaksojen osalta ILPA-järjestelmässä. Kevätlukukauden 2022 ilmoittautuminen avataan joulukuussa 2021 uudesssa Peppi-järjestelmässä. Ilmoittautuminen tapahtuu opintojaksoille (ei enää kokonaisuuksiin).  lmoittautuminen on aina sitova ja opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

1. Tutustu opintotarjontaamme.

2. Löydettyäsi haluamasi opintojakson, tutustu opintojakson kuvaukseen sekä aikatauluihin ja ilmoittaudu opintojaksolle. Opintojaksokohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Opintopolusta (kevään 2022 opintojaksojen osalta Pepistä). Mikäli olet uusi avoimen opiskelija, tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi. Jos olet aiemmin opiskellut avoimessa ja tunnuksesi ovat voimassa tai olet tutkinto-opiskelija, tunnistaudu käyttäjätunnuksillasi. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

3. Sinulle lähtee ilmoittautumisesta automaattinen vahvistusviesti sähköpostiisi.

Ilmoittautumisen jälkeen:

4. Jos sinulla ei jo entuudestaan ole tunnuksia, aktivoi itsellesi ilmoittautumisen jälkeen HAKA-käyttäjätunnus ja salasana. Mikäli ilmoittaudut keväällä 2022 alkavalle opintojaksolle, voit aktivoida tunnuksesi vasta opinto-oikeutesi alkamisen jälkeen vuoden 2022 puolella.

5. Seuraa opintojakson aikatauluja opintojaksokuvauksista, jotka löytyvät verkkosivuiltamme. Muistathan ilmoittaa meille, mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu. Muut yhteystietosi pystyt päivittämään 14.10.2021 asti itse WebOodissa (marraskuussa 2021 siirtyminen Peppi-järjestelmään). Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

6. Mikäli kurssilla käytetään Moodle-oppimisympäristöä, saat viimeistään kurssin alkamispäivänä sähköpostitse kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin

Yhteistyöoppilaitokset järjestävät osan opinnoistamme. Yhteistyöoppilaitoksiin ilmoittautumisessa noudatetaan kyseisen oppilaitoksen omia ilmoittautumiskäytänteitä. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta löydät kunkin kurssin kuvauksesta.

Ilmoittautumisaika 2021-2022

Ilmoittautuminen syksyllä 2021 sekä tammikuussa 2022 alkaviin opintoihin alkaa 10.8.2021 klo 10.00 ja päättyy 14.10.2021 klo 16.15. Kevään 2022 opintojen ilmoittautumisaikataulu ilmoitetaan myöhemmin syksyllä

Opintoihin voi ilmoittautua edellä kerrottujen ilmoittautumisaikojen puitteissa milloin tahansa ennen opintojakson alkua niin kauan, kuin opintojaksolla on vielä tilaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joillakin opintojaksoilla on rajattu opiskelijamäärä.

Mikäli opintojakso on jo käynnistynyt, varmista avoimen yliopiston opiskelijapalvelusta (avoinyo(at)uwasa.fi), voitko vielä päästä mukaan opintojaksolle. Joidenkin opintojaksojen suorittaminen vaatii opiskelijan läsnäoloa heti alusta lähtien.

Opintojen hinta ja maksaminen 2021-2022

Opintomaksun suuruus


HUOM! Tarjoamme kaikille opintoihimme ilmoittautuville nopean ilmoittautujan edun! Kun ilmoittaudut Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omiin opintoihin 10.8.–15.9.2021 välisenä aikana, opintomaksu on vain 10 €/opintopiste.

16.9.2021 alkaen opintomaksu on 13€/opintopiste. Yhteistyöoppilaitosten hintatiedot voit tarkistaa heidän omilta verkkosivuiltaan.

Opiskelun järjestämiseen liittyvät opiskelijapalvelut: opinto-oikeuden myöntäminen, opiskelija- ja opintosuoritustietojen rekisteröinti, opintosuoritusotteet, opintojen kannalta keskeisten tietojärjestelmien käyttöoikeudet ja opastus, opintoneuvonta, opintojen korvaavuuskäsittelyt, tiedotus ja opinto-oppaat.


Opintomaksun maksaminen

Opintojaksojen opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos joudumme perumaan opintojakson ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan syyn vuoksi, palautamme opintomaksun.

Maksuvaihtoehdot

  • Verkkopankki: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken
  • Korttimaksu: Visa, Visa Electron, MasterCard ja Eurocard (credit ja debit)
  • Lasku ja osamaksu: Joustoraha. Laskuvaihtoehto on mahdollinen vain jos kurssimaksu on yli 20 euroa ja osamaksu on mahdollista vain 60 euroa tai sitä suuremmille summille. Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 €) ja Osamaksulla max. 24 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %).

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä avoimen opiskelijapalveluun.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Työnantaja opintojen maksajana

Mikäli työnantaja maksaa opintomaksusi

  • voit maksaa opintomaksun ILPAssa työnantajan luottokortilla, jos se työnantajallesi sopii (keväällä 2022 käytössä Peppi-järjestelmä)
  • tai oman yrityksen ollessa kyseessä, suoraan yrityksen tililtä verkkopankkitunnuksilla.
  • Mikäli työnantajasi haluaa maksaa opintomaksun laskulla, älä maksa opintomaksua itse ILPAssa (keväällä 2022 Pepissä). Voit ilmoittaa meille mitkä kurssit työnantajasi maksaa, työnantajasi laskutustiedot, Y-tunnuksen, mahdollisen sähköisen laskutusosoitteen sekä mahdollisen laskutusviitteen sähköpostitse avoinyo(at)uwasa.fi. Hoidamme tällöin ilmoittautumisen puolestasi ja laskutamme työnantajaasi.

Opintomaksujen perusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja Valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014). Opintomaksut ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman erillisiä toimenpiteitä (Yliopistolaki 558/2009, 8§).

Tämän lisäksi voidaan periä mahdollisista oppimateriaaleista maksu omakustannusarvon mukaan. Maksuasetus koskee Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omaa opetusta Vaasassa. Yhteistyöoppilaitokset hinnoittelevat avoimen yliopiston opetuksen muilla perusteilla.

Opintomaksujen korvaaminen Vaasan yliopiston opiskelijoille

Vaasan yliopistossa tutkintoa opiskelevat voivat hakea puoltoa muihin kuin tutkinto-opiskelijoille ilmaisiin avoimen yliopiston opintoihin (myös kesäyliopistot ja muut oppilaitokset, joissa Vaasan yliopiston opintoja on tarjolla avoimen yliopiston opintoina).

Puollon saaminen tarkoittaa, että yliopisto maksaa suoritetut opinnot, kun opiskelija sisällyttää ne osaksi Vaasan yliopistossa suorittamaansa tutkintoa. Puollon saamiseen liittyy rajoituksia. Lisätietoa ja opintomaksujen korvaushakemuslomake löytyy opintoasioiden sivuilta. Kysy lisää puollosta opintoneuvojilta.

Opintojen peruutus ja maksuehdot lukuvuonna 2021-2022

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin on aina sitova. Saat opinto-oikeuden hakemaasi kohteeseen, kun olet maksanut opintomaksun. Opintomaksu palautetaan opiskelijalle, mikäli opintojakso joudutaan peruuttamaan avoimen yliopiston toimesta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Mikäli et aloita opiskelua, tulee ilmoittautuminen perua sähköpostitse osoitteeseen avoinyo(at)uwasa.fi viimeistään 7 päivää ennen opintojen alkamista. Jos perut opintojakson viimeistään 7 päivää ennen sen alkamista, palautamme opintojakson hinnasta 50 euroa ylittävän osan.

Opintomaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita opintojen peruuttamista.

Maksun ehdot yhteistyöoppilaitoksissa

Ennen ILPAssa ilmoittautumista (keväällä 2022 käytössä Peppi-järjestelmä), olethan ilmoittautunut kurssille myös yhteistyöoppilaitokseen. Yhteistyöoppilaitosten opintomaksuja ei makseta ILPAn kautta* (keväällä 2022 Pepin kautta). Tarkista yhteistyöoppilaitoksen maksun ehdot kyseisestä oppilaitoksesta.

Sairastumistapaukset

Käynnistyneistä opinnoista palautetaan opintomaksu vain sairauslomatodistusta vastaan. Palautettava summa on opiskelijan maksama opintomaksu (poislukien yhteistyöoppilaitosten perimät maksut). Näissä tapauksissa opintojakson  peruuttamisesta tai keskeyttämisestä tulee aina tehdä kirjallinen ilmoitus avoimen yliopiston opiskelijapalveluun, avoinyo(at)uwasa.fi.