Ilmoittautuminen, maksaminen ja opintojen aloittaminen

Tälle sivulle on kuvattu opiskelijan polku ilmoittautumisesta opintojen aloittamiseen. Ohjeet luettuasi tiedät mm. kuinka ilmoittautua avoimen yliopiston toteutuksille, miten opintomaksu maksetaan sekä missä vaiheessa saat opiskeluoikeuden, pääset aktivoimaan Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksesi ja aloittamaan opintosi.
Image
Alempaa tekstistä löytyvät ohjeiden otsikot on numeroitu kaaviossa esitettyjen vaihenumeroiden 01–05 mukaan.

01–02 Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omille toteutuksille

Lukuvuoden 2023–2024 opintoihin ilmoittautuminen avataan 9.8.2023 klo 10. Ilmoittautuminen tapahtuu opintojaksojen toteutuksille (ei enää opintokokonaisuuksiin tai opintojaksoille) ilmoittautumispalvelu Eduplanissa. llmoittautuminen on aina sitova ja opintomaksu tulee maksaa vuorokauden kuluessa ilmoittautumisen vastaanottamisesta.

Kaikilla toteutuksilla on rajattu paikkamäärä ja tietty ilmoittautumisaika, mutta useimmilla toteutuksilla paikkoja on runsaasti. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli toteutus on jo käynnistynyt, varmista avoimen yliopiston opiskelijapalvelusta (avoinyo(at)uwasa.fi), voitko vielä päästä mukaan. Joillakin toteutuksilla vaaditaan opiskelijan läsnäoloa heti alusta lähtien.

Näin ilmoittaudut:

1. Tutustu opintotarjontaamme.

2. Löydettyäsi haluamasi opintojakson toteutuksen, tutustu Opintopolun opintojaksokuvaukseen, josta löydät kaiken oleellisen tiedon ko. opintojakson toteutuksesta, mm. hinnan, aikataulut ja suoritustavat. Opintojaksokuvauksesta löydät myös Ilmoittaudu koulutukseen -painikkeen, joka johtaa suoraan ko. opintojakson toteutuksen ilmoittautumiseen. Tutustu siis ensin tarkasti opintojaksokuvaukseen ja siirry sitten vasta ilmoittautumaan.

3. Ilmoittaudu koulutukseen -painiketta painettuasi siirryt Avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelu Eduplaniin, jonka etusivulla on valmiiksi valittuna toteutus, jolle olet ilmoittautumassa. 

> Paina Ilmoittaudu-painiketta.

4. Siirryt tunnistautumaan suomi.fi tunnistautumispalveluun. Vahva tunnistautuminen tapahtuu suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei niitä ole, ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin, avoinyo(at)uwasa.fi tai 029 449 8004.

5. Tunnistautumisen jälkeen siirryt ilmoittautumislomakkeelle.

> Valitse ilmoittautumistyyppi ja täytä lomakkeelle perus- ja yhteystietosi (* merkityt kohdat pakollisia), hyväksy maksu- ja peruutusehdot sekä anna lupa tietojen käsittelyyn ja paina Lähetä-painiketta.

Ilmoittautumistyypin valinta

  • Jos olet ilmoittautumassa Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omiin opintoihin ja maksat itse opintomaksusi, valitse ilmoittautumislomakkeessa ilmoittautumistyyppi ”Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen (Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omat toteutukset)”.
  • Jos olet sopinut työnantajasi kanssa opintomaksun maksamisesta, toimi Ilmoittautumistyypin valinta -kohdassa ohjeen  "Työnantaja opintojen maksajana" mukaan.
  • Jos osallistut yhteistyöoppilaitoksessamme järjestettävälle toteutukselle ja olet tekemässä ilmoittautumisen toista osaa Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon, lue ohje "Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin" ennen ilmoittautumistyypin valintaa ja ilmoittautumisen jatkamista.

6. Ilmoittautuminen on tehty.

Sitova ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on aina sitova, mutta mikäli kyseessä on maksullinen toteutus, on ilmoittautuminen kuitenkin ehdollinen, kunnes opintomaksu on maksettu. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli emme saa sinulta maksua määräajassa (maksuaika yksi vuorokausi), meillä on oikeus hylätä ilmoittautumisesi ja tarjota vapautunutta paikkaa seuraavalle varasijalla odottavalle. Lue lisää opintomaksun maksamisesta kohdasta ”Maksaminen”.

Sähköpostivahvistukset

Ilmoittautumisen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Mikäli ko. toteutuksella on paikkoja vapaana, saat vielä erillisen viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä. Jos paikat ovat ehtineet täyttyä, saat ilmoituksen varasijalle pääsemisestä tai mahdollisesta ilmoittautumisen hylkäämisestä.

HUOM! Kaikki ilmoittautumispalvelusta tulevat viestit tulevat osoitteesta snd(at)postittaja.fi (lähettäjänä Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelu). Viestit ovat automaattiviestejä, joten niihin ei voi vastata.

01–02 Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten toteutuksille

Osa opinnoistamme järjestetään yhteistyöoppilaitoksissamme. Yhteistyöoppilaitosten toteutuksille ilmoittautumisessa noudatetaan kyseisen oppilaitoksen omia ilmoittautumiskäytänteitä ja ilmoittautuminen tapahtuu aina ensin yhteistyöoppilaitokseen. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta löydät kunkin opintojakson toteutuksen kuvauksesta yhteistyöoppilaitoksen verkkosivuilta. Yhteistyöoppilaitosten tarjonnan löydät helpoimmin opintotarjontahakumme kautta (ks. kuva alla) suodattamalla hakutuloksia esim. järjestävän oppilaitoksen ja aloituslukukauden mukaan.

Image

Yhteistyöoppilaitosten opintoihin ilmoittautuminen on kaksivaiheinen. Ilmoittautuminen tehdään aina ensin yhteistyöoppilaitokseen ja toisen vaiheen ilmoittautuminen Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon tehdään vasta vähän ennen opintojen alkua yhteistyöoppilaitoksesta lähetettävän suoran ilmoittautumislinkin kautta. Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelun kautta yhteistyöoppilaitosten toteutuksille tehdyt ilmoittautumiset tarkastetaan aina ennen hyväksyntää ensin yhteistyöoppilaitoksesta ja mikäli ilmoittautumista ei löydy,  avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun tehty ilmoittautuminen hylätään.

Myös ns. opintomaksu on kaksiosainen. Varsinainen kurssimaksu maksetaan yhteistyöoppilaitokseen ja palvelu-/rekisteröintimaksu toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon ilmoittautumispalvelusta lähetettävän maksulinkin kautta. Hintatiedot löydät yhteistyöoppilaitoksen opintojaksokuvauksesta.

Näin ilmoittaudut yhteistyöoppilaitoksen toteutukselle:

1. Tutustu yhteistyöoppilaitosten opintotarjontaan joko opintotarjontahakumme (ks. kuva yllä) kautta tai suoraan yhteistyöoppilaitostemme omilla verkkosivuilla, tutustu opintojaksokuvaukseen, josta löydät mm. aikataulu- ja hintatiedot sekä suoritustavat ja tee ensi vaiheen ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitoksen ohjeistamalla tavalla.

2. Yhteistyöoppilaitos lähettää sinulle ennen opintojen alkamista ilmoittautumislinkin, jonka avulla pääset tekemään toisen vaiheen ilmoittautumisen Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun. Ilmoittautumislinkin takaa avautuu ilmoittautumispalvelun etusivu, jolla on valmiiksi valittuna toteutus, jolle olet ilmoittautumassa. Tarkista, että toteutuksen nimessä lukee yhteistyöoppilaitoksen nimi. 

> Paina Ilmoittaudu-painiketta.

3. Siirryt tunnistautumaan suomi.fi tunnistautumispalveluun. Vahva tunnistautuminen tapahtuu suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei niitä ole, ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin, avoinyo(at)uwasa.fi tai 029 449 8004.

4. Tunnistautumisen jälkeen siirryt ilmoittautumislomakkeelle.

> Valitse ilmoittautumistyyppi ja täytä lomakkeelle perus- ja yhteystietosi (* merkityt kohdat pakollisia), hyväksy maksu- ja peruutusehdot sekä anna lupa tietojen käsittelyyn ja paina Lähetä-painiketta.

Ilmoittautumistyypin valinta

  • Jos olet tekemässä toisen vaiheen ilmoittautumista maksulliselle tai maksuttomalle yhteistyöoppilaitoksen toteutukselle ja ohjeiden mukaan maksat palvelu-/rekisteröintimaksun itse, valitse ilmoittautumislomakkeessa ilmoittautumistyyppi ”Yhteistyöoppilaitoksen opiskelija (opiskelija maksaa itse palvelumaksun)”.
  • Jos olet sopinut työnantajasi kanssa palvelu-/opintomaksun maksamisesta, toimi Ilmoittautumistyypin valinta -kohdassa ohjeen  "Työnantaja opintojen maksajana" mukaan.
  • Jos yhteistyöoppilaitoksen kanssa on tehty sopimus palvelu-/rekisterimaksun (joissakin tapauksissa myös opintomaksun) laskuttamisesta yhteistyöoppilaitokselta (koskee vain Etelä-Pohjanmaan opistoa ja Tampereen kesäyliopiston lukiokursseja), valitse ilmoittautumistyyppi ”Työnantaja/Yhteistyöoppilaitos maksaa opinto-/palvelumaksun”. Siinä tapauksessa sinulta ei peritä palvelu-/rekisteröintimaksua toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä, vaan maksu peritään yhteistyöoppilaitokselta.

5. Ilmoittautuminen on tehty.

Sitova ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on aina sitova, mutta mikäli kyseessä on maksullinen toteutus, on ilmoittautuminen kuitenkin ehdollinen, kunnes opintomaksu on maksettu. Opiskeluoikeus voidaan myöntää ja arviointi kirjata opiskelijatietojärjestelmään vasta, kun palvelumaksu on maksettu.

Sähköpostivahvistukset

Toisen vaiheen ilmoittautumisen Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun tehtyäsi saat ensin sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Ilmoittautumisesi on kuitenkin ehdollinen siihen asti, että olemme tarkastaneet ilmoittautumisesi yhteistyöoppilaitoksesta. Mikäli ilmoittautumisesi on kunnossa, saat tämän jälkeen vielä erillisen viestin ilmoittautumisen hyväksymisestä. Jos taas esim. tietoa ilmoittautumisesta yhteistyöoppilaitokseen ei löydy, saat viestin ilmoittautumisen hylkäämisestä.

HUOM! Kaikki ilmoittautumispalvelusta tulevat viestit tulevat osoitteesta snd(at)postittaja.fi (lähettäjänä Vaasan yliopiston avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelu). Viestit ovat automaattiviestejä, joten niihin ei voi vastata.

03 Maksaminen

Automaattihyväksyntä (avoimen yliopiston omat toteutukset)

Jos ilmoittauduit maksulliselle toteutukselle, jolle hyväksyminen tapahtuu automaattisesti ilmoittautumisjärjestyksessä, pääset maksamaan opintomaksun heti ilmoittautumisen jälkeen Paytrailissä painamalla seuraavaksi avautuvassa vahvistusnäkymässä Siirry maksamaan -painiketta. Mikäli et halua maksaa maksua heti, löydät maksulinkin sähköpostiisi lähetetystä Ilmoittautumisen hyväksyminen -automaattiviestistä. Maksuaikaa on yksi (1) vuorokausi. 

Jos maksat opintomaksun jo tässä vaiheessa, viestissä mukana tuleva maksulinkki ei enää toimi eli ei ole vaaraa, että maksua veloitettaisiin sinulta epähuomiossa kahteen kertaan. Maksun maksettuasi saat sähköpostiisi automaattiviestin maksun vastaanottamisesta.

Image

Manuaalihyväksyntä (mm. yhteistyöoppilaitosten toteutukset)

Mikäli ilmoittautumistasi ei hyväksytä automaattisesti, vaan se hyväksytään manuaalisesti virkailijan toimesta, pääset maksamaan opintomaksun vasta siinä vaiheessa, kun virkailija on myöntänyt sinulle paikan toteutukselta. Saat sähköpostiisi tämän jälkeen Ilmoittautuminen hyväksytty -automaattiviestin, josta löydät maksulinkin, jonka kautta pääset maksamaan ko. toteutuksen opintomaksun Paytrailissä. Maksuaikaa on yksi (1) vuorokausi.

Jos opintomaksun maksaa joku toinen

Jos yrityksesi/työantajasi maksaa opinto-/palvelumaksusi, lue ohjeet kohdasta "Työnantaja opintojen maksajana".

Maksun vahvistaminen ja Paytrailiin siirtyminen

Siirry maksamaan -painikkeen taimaksulinkin kautta opintomaksua maksamaan siirtyessäsi tulet ensin näkymään, jossa sinua pyydetään vahvistamaan maksettava opintomaksu ja lisäämään pakolliset tiedot eli ainakin etu- ja sukunimi (täytetty automaattisesti) sekä sähköpostiosoitteesi. Vasta tämän jälkeen siirryt Paytrailiin, jossa voit hoitaa maksun.

Ilmoittautumispalvelu EduPlanin maksupalveluntarjoajana toimii Paytraili Oyj (2122839-7). Lisätietoa maksamisesta, kuten eri maksutapavaihtoehdot, löydät Paytrailin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

Kuitti maksetusta opintomaksusta

Maksun suoritettuasi saat vielä erillisen kuittauksen sähköpostiisi maksun vastaanottamisesta. Maksu vastaanotettu -viesti sisältää myös linkin, jonka kautta voit tilata itsellesi salasanan päästäksesi tarkastelemaan omia ilmoittautumisiasi sekä lataamaan Verohallinnon hyväksymät kuitit suorittamistasi maksuista. Tarkemmat ohjeet löydät kohdasta ”Omien ilmoittautumisten tarkastelu ja kuitin lataaminen ilmoittautumispalvelu Eduplanissa”.

 

Opiskeluoikeuden myöntäminen

Kun ilmoittautuminen on hyväksytty ja tarvittavat maksut maksettu, avoimen yliopiston opiskelijapalveluiden väki siirtää ilmoittautumisesi Vaasan yliopiston Peppi-opiskelijatietojärjestelmään. Siirtoja tehdään päivittäin virka-aikojen puitteissa eli opiskeluoikeuden syntymisessä saattaa olla viivettä, varsinkin jos teet ilmoittautumisesi esim. ilta-aikaan, viikonloppuisin tai loma-aikoina.

Siirron yhteydessä sinulle myönnetään opiskeluoikeus (kaikki uudessa ilmoittautumispalvelussa tehdyt ilmoittautumiset menevät samalle opiskeluoikeudelle ja näkyvät ko. opiskeluoikeuden HOPSissa), jonka lisäksi sinut lisätään ko. opintojakson toteutukselle Pepissä. Sinun ei siis tarvitse itse huolehtia esim. toteutukselle ilmoittautumisesta, vaan se tehdään puolestasi avoimen yliopiston opiskelijapalveluista käsin.

04 Käyttäjätunnuksen aktivoiminen

Opiskeluoikeuden myöntämisen jälkeen pääset aktivoimaan itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan (jos sinulla ei vielä voimassa olevaa tunnusta ole) käyttäjätunnusten aktivointipalvelussa osoitteessa https://login.uwasa.fi. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla pääset kirjautumaan Vaasan yliopiston avoimen yliopiston järjestelmiin, mm. Pepin Opiskelijan työpöytä ja Moodle)Avoimen yliopiston ns. kevyttunnuksiin ei kuitenkaan sisälly esim. yliopiston sähköpostiosoitetta tai Office365-pakettia.

Käyttäjätunnus on aktivoitavissa sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty opiskeluoikeus opiskelijatietojärjestelmä Pepin puolella. Huomaathan, että ilmoittautumisen vahvistamisen ja opiskeluoikeuden myöntämisen välillä saattaa olla muutaman päivän viive.

Tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimiseen löydät sivulta ”Ohjeita järjestelmien käyttöön”.

HUOM! Mikäli kyseessä on ensimmäinen ilmoittautumisesi ja ilmoittaudut vasta seuraavalla lukukaudella alkavalle opintojakson toteutukselle, pääset aktivoimaan tunnuksesi vasta opiskeluoikeutesi alettua (opiskeluoikeudet myönnetään aina ko. lukukauden alusta, joko 1.8. tai 1.1. alkaen).

05 Opintojen aloittaminen

Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omat toteutukset

Seuraa itse aktiivisesti opintojakson toteutusten aikatauluja Opintopolun opintojaksokuvauksista, joihin löydät suorat linkit opintotarjontahaustamme.

Saat sähköpostiisi noin 1–2 päivää ennen opintojaksototeutuksen alkamista kurssiviestin, josta löydät tarkemmat ohjeet opintojen aloittamiseen. Opintojaksototeutuksilla, joilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea, kurssiviesti sisältää myös rekisteröitymisohjeen, kurssialustan nimen ja/tai suoralinkin sekä kurssiavaimen, joiden avulla pääset rekisteröitymään oikealle kurssialustalle.

Muistathan ilmoittaa meille, mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu. Muut yhteystietosi pystyt päivittämään Pepissä Opiskelijan työpöydän kautta. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

Yhteistyöoppilaitosten toteutukset

Seuraa itse aktiivisesti opintojakson toteutusten aikatauluja yhteistyöoppilaitoksen opintojaksokuvauksista. Muistathan ilmoittaa sekä yhteistyöoppilaitokseen että meille, mikäli yhteystietosi, eritoten sähköpostiosoitteesi muuttuu. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

Saat sähköpostiisi viimeistään toteutuksen alkamispäivänä yhteistyöoppilaitoksesta kurssiviestin, josta löydät tarkemmat ohjeet opintojen aloittamiseen. Opintojaksototeutuksilla, joilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea, kurssiviesti sisältää myös rekisteröitymisohjeen, kurssialustan nimen ja/tai suoralinkin sekä kurssiavaimen, joiden avulla pääset rekisteröitymään oikealle kurssialustalle.

Opintomaksun suuruus ja perusteet

Opintomaksun suuruus lukuvuonna 2023–2024

Tarjoamme kaikille opintoihimme ilmoittautuville nopean ilmoittautujan edun! Kun ilmoittaudut Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omiin toteutuksiin 9.8.–31.8.2023 välisenä aikana, opintojakson hinta on vain 10 €/op. 1.9.2023 alkaen opintojakson hinta on 12 €/opintopiste. Tarkista yhteistyöoppilaitosten hinta- ja toteutustiedot erikseen.

Yhteistyöoppilaitokset määrittelevät kurssimaksunsa suuruuden itse eikä niitä makseta Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon. Ainoastaan kurssimaksuun kuuluva palvelumaksun osuus maksetaan toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon.

Opintomaksujen perusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja Valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014). Opintomaksut ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman erillisiä toimenpiteitä (Yliopistolaki 558/2009, 8§).

Tämän lisäksi voidaan periä mahdollisista oppimateriaaleista maksu omakustannusarvon mukaan. Maksuasetus koskee Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omaa opetusta Vaasassa. Yhteistyöoppilaitokset hinnoittelevat avoimen yliopiston opetuksensa muilla perusteilla.

Avoimen yliopiston maksu- ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin on aina sitova. Saat opiskeluoikeuden opintojakson toteutukselle, kun olet maksanut opinto-/palvelumaksun. Opintomaksu on toteutuskohtainen. 

Opintomaksu palautetaan opiskelijalle kokonaisuudessaan vain siinä tapauksessa, että opintojakson  toteutus perutaan avoimen yliopiston toimesta tai sairastumistapauksissa sairauslomatodistusta vastaan.

Maksuehdot avoimen yliopiston omilla toteutuksilla

Tehty ilmoittautuminen on aina sitova. Opintomaksu tulee maksaa yhden (1) vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta. Voimassa olevan opintomaksun ja opintomaksun perusteet voit tarkistaa kohdasta "Opintomaksun suuruus ja perusteet".

Peruutusehdot avoimen yliopiston omilla toteutuksilla

Mikäli et aloita opiskelua, tulee sinun perua ilmoittautumisesi sähköpostitse osoitteeseen avoinyo(at)uwasa.fi viimeistään seitsemän (7) päivää ennen opintojakson toteutuksen alkamista. Tällöin palautamme opintomaksun hinnasta 50 euroa ylittävän osan. Jos peruutus tehdään myöhemmin, ei opintomaksusta palauteta mitään. Opiskeluoikeutta ei voi myöskään siirtää toiseen ajankohtaan tai sen kestoa pitkittää.

Opintomaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita opintojen peruuttamista.

Sairastumistapaukset

Poikkeustapauksissa, kuten opiskelijan sairastuessa, opintomaksu voidaan palauttaa kokonaisuudessaan myös käynnistyneiden opintojen osalta.  Palautettava summa on opiskelijan Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon maksama opintomaksu. Sairastumistapauksissa opiskelijan tulee tehdä opintojakson toteutuksen peruuttamisesta tai keskeyttämisestä kirjallinen ilmoitus avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin, avoinyo(at)uwasa.fi, lääkärin kirjoittaman sairauslomatodistuksen kera.

Toteutuksen peruuntuminen

Myös niissä tapauksissa, että Vaasan yliopiston avoin yliopisto joutuu perumaan opintojakson toteutuksen mm. ilmoittautuneiden vähäisen määrän vuoksi, opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

Maksu- ja peruutusehdot yhteistyöoppilaitosten toteutuksilla

Yhteistyöoppilaitoksen opinto-/kurssimaksu maksetaan ensimmäisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä yhteistyöoppilaitokseen. Kurssimaksuun kuuluva palvelumaksun osuus maksetaan puolestaan toisen vaiheen ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan yliopiston avoimeen yliopistoon. Tarkista yhteistyöoppilaitoksen hinnasto sekä maksu- ja peruutusehdot kyseisestä oppilaitoksesta. 

Työnantaja opintojen maksajana

Mikäli työnantaja maksaa opintomaksusi

  • tee ilmoittautuminen ilmoittautumistyypillä ”Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen (Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omat toteutukset)” ja maksa opintomaksu normaalisti, lataa kuitti maksetusta opintomaksusta ilmoittautumispalvelu Eduplanista (katso ohje kohdasta ”Omien ilmoittautumisten tarkastelu ja kuitin lataaminen ilmoittautumispalvelu Eduplanissa” ja laskuta opintomaksu jälkikäteen työnantajaltasi saamiesi ohjeiden mukaan tai 
  • tee ilmoittautuminen normaalisti, mutta valitse avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelun ilmoittautumislomakkeella ilmoittautumistyypiksi "Työnantaja/Yhteistyöoppilaitos maksaa opinto-/palvelumaksun." Täytä myös Työnantajan laskutustiedot -lomake työantajasi kanssa ja lisää se liitteeksi ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen lähetämme laskun opinto-/palvelumaksusta työnantajallesi.

Omien ilmoittautumisten tarkastelu ja kuitin lataaminen ilmoittautumispalvelu Eduplanissa

1. Pääset tarkastelemaan omia ilmoittautumisiasi ja tulostamaan kuitin suorittamastasi opinto- tai palvelumaksusta ilmoittautumispalvelun etusivun https://uwasa.ilmoittaudu.fi ylälaidasta löytyvän Omat ilmoittautumiset -linkin kautta.

Image

2. Kirjoita tekstikenttään ilmoittautumisia tehdessäsi käyttämäsi sähköpostiosoite ja paina Lähetä. 

Image

3. Saat sähköpostiisi automaattiviestin, joka sisältää pääsykoodin, jonka avulla pääset tarkastelemaan ilmoittautumisiasi. Viesti sisältää myös suoralinkin, jonka kautta pääset samaan näkymään ilman pääsykoodia.

4. Ilmoittautumisten yleisnäkymään listautuu ilmoittautumisajankohdan mukaan järjestettynä kaikki ko. sähköpostiosoitteella tekemäsi ilmoittautumiset.

Yksittäistä ilmoittautumista pääset tarkastelemaan napauttamalla ilmoittautumisrivin päässä olevaa Tarkastele ilmoittautumista -linkkiä.

Image

5. Yksittäisen ilmoittautumisen tarkastelunäkymässä näet kohdassa 'Kurssit' ilmoittautumisen kohteen eli toteutuksen nimen, koodin, laajuuden sekä tilan. Omat tiedot -otsikon alta löydät ilmoittautumislomakkeelle syöttämäsi tiedot ja Ilmoittautumistiedot-otsikon sekä Lisäkysymykset-otsikon alta ilmoittautumiseesi liittyvät lisätiedot, mm. tiedon toteutuksen maksullisuudesta, ilmoittautumispäivämäärän, ilmoittautumistyypin, liitteet sekä mahdollisen ilmoittautumisen hylkäämisen syyn.

Mikäli toteutus on maksullinen ja olet suorittanut hyväksytysti opinto-/palvelumaksun, voit ladata Toiminnot-sarakkeen alta PDF-kuitti -linkin kautta laitteellesi virallisen, verottajan hyväksymän kuitin suorittamastasi maksusta.

Image

6. Takaisin ilmoittautumisten yleisnäkymään pääset Takaisin yleisnäkymään -linkistä. Muista lopuksi kirjautua ulos Omat ilmoittautumiset -näkymästä.
 

Tutkinto-opiskelijoiden maksuttomat toteutukset ja opintomaksujen korvaaminen

Ilmoittautuminen tutkinto-opiskelijoiden maksuttomille toteutuksille

Ilmoittautumisohjeet Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijoille (hallintotieteiden, viestintätieteiden sekä tekniikan opiskelijat) tarkoitetuille maksuttomille toteutuksille löydät Vaasan yliopiston opiskelijaintra Jollasta (vaatii kirjautumisen, avautuu uuteen välilehteen). Ilmoittautuminen erikseen mainituille maksuttomille toteutuksille tapahtuu Pepin Opiskelijan työpöydän kautta.

Opintomaksujen korvaaminen Vaasan yliopiston opiskelijoille

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua maksua vastaan myös muille avoimen yliopiston toteutuksille. Ilmoittautuminen tehdään avoimen yliopiston Eduplan-ilmoittautumispalvelussa. 

Vaasan yliopistossa tutkintoa opiskelevat voivat hakea puoltoa muihin kuin tutkinto-opiskelijoille ilmaisiin avoimen yliopiston opintoihin (myös kesäyliopistot ja muut oppilaitokset, joissa Vaasan yliopiston opintoja on tarjolla avoimen yliopiston opintoina). Puoltoa pitää kuitenkin anoa aina ennen toteutukselle ilmoittautumista.

Puollon saaminen tarkoittaa, että yliopisto maksaa suoritetut opinnot, kun opiskelija sisällyttää ne osaksi Vaasan yliopistossa suorittamaansa tutkintoa. Puollon saamiseen liittyy rajoituksia. Lisätietoa ja opintomaksujen korvaushakemuslomake löydät täältä. Kysy lisää puollosta opintoneuvojilta.