YTHS:n uutiskirje

YTHS logo - FSHS logo

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa

Maksuttoman rokotteen voivat saada YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat. Lue lisää YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Ajankohtaista > Katso influenssarokotusten tiedot YTHS:llä.

Selfissä uusia palveluja ja parempaa käytettävyyttä

Käytössä on uusia asiointilomakkeita ja niiden lisäksi verkkopalvelusta löytyy kaikille avoimia terveydenedistämisen palveluja. Lue lisää Selfin palveluista.

Vielä ehdit mukaan Mielenterveyden ensiapukursseille

Kursseilla mielenterveyttä lähestytään osana kokonaisvaltaista terveyttä. Koulutukset sopivat kaikille, jotka haluavat vahvistaa omaa tai läheistensä mielenterveyttä. Tarkempia tietoja Mielenterveyden esiapukursseista 1 ja 2 sekä niiden ilmoittautumislinkit löydät YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Mielenterveyden ensiapukurssilta työkaluja mielen hyvinvointiin.

YTHS:n fysioterapian suoravastaanotoilla tutkitaan psyykkisen kuormittuneisuuden yhteyttä tuki- ja liikuntaelinoireisiin

YTHS:llä alkavassa tutkimuksessa tutkitaan korkeakouluopiskelijan kokeman psyykkisen kuormituksen yhteyttä tuki- ja liikuntaelinoireisiin, kartoitetaan korkeakouluopiskelijoiden arvioita terapiasuhteesta ja seurataan näiden vaikutusta kipuun ja toimintakykyyn. Tutkimusaineisto kerätään opiskelijan suostumuksella sähköisellä kyselylomakkeella fysioterapian suoravastaanotolle tulevilta opiskelijoilta kuluvan syksyn ja ensi kevään aikana. Lue lisää tutkimuksesta ja siihen osallistumisesta YTHS:n verkkosivuilta.

Oletko jo ladannut YTHS Ravitsemus -sovelluksen puhelimeesi?

YTHS Ravitsemus auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivat tavat syödä hyvin, tarjoaa vertaistukea ja sisältää hyvinvointiin liittyviä itsenäisiä valmennusohjelmia. Lataa sovellus 30.11. mennessä, niin osallistut vastamelukuulokkeiden arvontaan! Lue lisää ja lataa sovellus.

Tule hakemaan buustia opintoihisi! – Opiskelukykypäivä 16.11. klo 12–15

Ilmoittautuminen Opiskelukykypäivään on alkanut. Opiskelukykypäivän verkkotyöpajoissa 16.11.2022 puhutaan erilaisista opiskelukykyyn vaikuttavista asioista, kuten opiskelutekniikasta, jaksamista tukevista hengitysharjoituksista sekä omien voimavarojen tunnistamisesta. Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Tulossa: Opiskelua pitkäaikaissairauden kanssa -webinaari 30.11. klo 15.30–17.00

Pitkäaikaissairaus voi vaikuttaa elämään useilla eri tavoilla ja asettaa haasteita niin opinnoissa, työelämässä kuin ihmissuhteissa. Potilasjärjestöt ja YTHS järjestävät webinaarin opiskelusta ja pitkäaikaissairauksista keskiviikkona 30.11. klo 15.30–17.00. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Mitä mieltä olit jutusta?