YTHS Uutiskirje

YTHS-logo - FSHS logo

Tervetuloa YTHS:n palveluihin!

Tiesithän, että YTHS on terveytesi ja hyvinvointisi tukena koko opintojen ajan? Huolehdimme myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Palvelut ovat käytössäsi, kun olet ensin ilmoittautunut opinnoissasi läsnä olevaksi. Kelalle maksettu terveydenhoitomaksu kattaa kaikki YTHS:n palvelut (muistathan maksaa sen Kelalle oma-aloitteisesti ja ajoissa). 

Lue uuden opiskelijan muistilista (yths.fi)

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveyskyselyä on uudistettu

Uudistuneen terveyskyselyn nimi on nyt TerveysStartti. Opiskelija täyttää kyselyn Self-verkkopalvelussa ja saa välittömän palautteen terveydentilastaan. Jos opiskelija on päivittänyt yhteystietonsa Selfissä, hänelle lähetetään tekstiviestitse henkilökohtainen kutsu.

Keväällä 2022 opintonsa aloittaneille opiskelijoille kutsu vastaamaan lähetetään huhtikuussa.

Vastausten perusteella osalle kyselyyn vastanneista tarjotaan vastaanottoaikaa. Tällä hetkellä tietoa vastaanottoajasta voidaan luvata neljän viikon kuluttua kyselyn täyttämisestä. Opiskelija, odota yhteydenottoamme kaikessa rauhassa!

Lue lisää YTHS:n verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta kohdasta 1. vuoden opiskelijoiden TerveysStartti 2022 sekä YTHS:n uutisesta TerveysStartti-kyselyn aikatauluissa on muutoksia.

Oletko menossa ulkomaanmatkalle tai vaihtoon?

Jos olet lähdössä kaukomatkalle, vaihto-opiskelemaan Euroopan ulkopuolelle tms., täytäthän matkailuterveyden kartoituslomakkeen Self-palvelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Täyttämällä kartoituslomakkeen viimeistään 2–3 kuukautta ennen matkaasi ehdit saada ajoissa mahdolliset reseptit sekä käynnistää tarvittavat rokotusohjelmat.

Katso tarkemmat tiedot YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Matkailuterveys.

Viikolla 6 vietetään kansallista ksylitoliviikkoa

Ksylitoli on luonnontuote, jota on luonnostaan muun muassa marjoissa ja hedelmissä. Aterian jälkeen nautittu ksylitoli ehkäisee happohyökkäystä ja vähentää ravintoaineiden aiheuttamaa suun happamuutta. Kansallisella ksylitoliviikolla (7.2.–11.2.) useissa palvelupisteissämme on esillä ksylitoliaiheista materiaalia. Seuraa myös some-kanaviamme.

Lue lisää YTHS:n Ajankohtaista-osiosta kohdasta Ksylitolia jokaiseen päivään.

Oletko jo tutustunut YTHS Ravitsemukseen?

Loppuvuodesta 2021 julkaistu digitaalinen ravitsemuspalvelumme YTHS Ravitsemus tuo ulottuvillesi monipuolista sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta. Voit seurata omien tavoitteidesi toteutumista, saada vinkkejä ja reseptejä, osallistua yksilöllisiin omatoimivalmennuksiin tai vaikkapa kysyä anonyymisti ravitsemusterapeutilta mieltäsi askarruttavista kysymyksistä.

Lue lisää Ravitsemuspalvelusta

Kevään 2022 ryhmät on julkaistu

Eri puolilla maata järjestetään Jännittäjäryhmiä, Depressiokouluja, Stressless-taitovalmennuksia ja fysioterapiaryhmiä. Monet ryhmistä toteutuvat etänä. Löytyisikö näistä ryhmistä jokin Sinun tilanteeseesi sopiva?

Lue lisää keväällä 2022 järjestettävistä ryhmistä ja niiden paikkakuntakohtaisista aikatauluista

YTHS-päivä 23.3.2022

Mitä tarkoittaa opiskeluyhteisötyö ja millaisia toimintamalleja opiskeluyhteisötyössä on kehitetty opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi? Tästä kaikesta kuulet lisää YTHS-päivän Yhteistyöllä opiskelijoiden hyvinvointia -webinaarissa keskiviikkona 23.3.2022 klo 12–13. Laita päivämäärä muistiin ja ilmoittaudu mukaan verkkosivuiltamme löytyvästä linkistä.

Lue lisää YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Save the date: YTHS-päivä järjestetään 23.3.2022

Mitä mieltä olit jutusta?