Opiskelijainfon 10.2. materiaalit ja opiskelu keväällä 2022

Opiskelijoita

Opiskelun palvelut ovat kasvotusten tavattavissa kampuksella Tervahovin käytävällä keskiviikkona 16.2. klo 10–14. Tervetuloa keskustelemaan opiskeluun ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Lisätietoa palveluista https://www.uwasa.fi/fi/opiskelijat.

Rehtorin pitämän opiskelijainfon 10.2. materiaalit ja tallenne ovat katsottavissa täällä (https://cloud.uwasa.fi/index.php/s/EPi75p92nSesBKx). Infossa luotiin katsaus opetukseen ja opiskeluun vuonna 2022 sekä mitä tapahtuu kampushankkeessa. 

Vaasan yliopisto on lisännyt kampusopetusta 1. helmikuuta lähtien. Kevään myötä uusien kurssien alkaessa kampusopetus lisääntyy entisestään. Ajantasaisen tiedon koulutusohjelmittain lähiopetuksena toteuttavista kursseista kevätlukukaudella 2022 löydät verkkosivuilta: https://www.uwasa.fi/fi/opiskelijat/tervetuloa-takaisin-kampukselle/lahiopetus-kevaalla-2022.

Yliopiston tiloissa ei ole henkilömäärärajoituksia. Kampuksella opiskellessa on käytettävä kasvomaskia. Tulethan kampukselle terveenä!

Opetuksen järjestelyt

 • Opetusta järjestetään myös monimuoto-opetuksena sekä hybridinä (osa opiskelijoista on kampuksella ja osa osallistuu etänä). Opettaja ilmoittaa kurssin toteutuksesta Moodlessa ja Pepissä.

 • Opiskelijat voivat käyttää itseopiskelutiloina Tervahovin ja Fabriikin kaikkia opetustiloja silloin, kun niissä ei ole luentoja, muuta opetusta tai tapahtumia.

 • EXAM-tenttitila on auki normaalisti.

 • Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) tarjoamat yhteistyökurssit toteutetaan VAMKin päätösten mukaisesti.

Tiedekirjasto Tritonia

Kirjasto on auki lähes normaalisti:

 • Helmikuun alussa asiakaspalvelu toimii pääosin etänä (tarvittaessa kutsunapilla lyhyitä palvelutilanteita varten), mutta asiakaspalvelua lisätään asteittain tilanteen mukaan.

 • Koulutukset ja ohjaukset ovat pääosin etänä, mutta tarvittaessa myös lähitoiminta on mahdollista.

 • Ryhmätyötilat, lukusalit ja lukupaikat ovat auki normaalisti.

Lisätietoja Tritonian verkkosivuilta

Ravintolat

Juveneksen kampusravintoloiden aukioloajat näet Juveneksen verkkosivuilta. Tällä hetkellä avoinna ovat ravintola Alere sekä Café Oskar.

Kampuksella opiskelija-alennuksen saa Juvenes-ravintoloiden lisäksi Novian opiskelijaravintolasta W33 (Wolffintie 33), Cotton Clubilta (Yliopistonranta 2) ja Café Technosta (Puuvillakuja 1).

Liikuntapalvelut

 • Vaasan yliopiston järjestämät sisäliikuntalajit (salibandy, futsal, koripallo, pöytätennis ja ultimate frisbee) alkoivat viikolla 6. Katso lajien aikataulut liikuntakalenterista.

Tapahtumat

 • Vaasan yliopiston sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ei ole kokoontumisrajoituksia 28. helmikuuta saakka Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti.

 • Yliopiston sisätiloissa voi kokoontua, kunhan terveysturvallisuus otetaan huomioon. Tapahtuman järjestäjän on hyvä käydä läpi tapahtuman järjestelyt yhdessä turvallisuuspäällikkö Ronald Påttin kanssa (p. 029 449 8570).

 • Yleisötilaisuuksissa koronapassia ei jatkossa edellytetä keneltäkään.

Yliopisto seuraa toiminnassaan kansallisia ohjeita, Pohjanmaan hyvinvointialueen suosituksia ja Länsi-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä. Kriisinhallintaryhmä linjaa yliopiston toimenpiteet perustuen valtioneuvoston periaatepäätökseen ja muiden viranomaisten tilannearvioihin.

Ajantasainen ja päivittyvä tieto julkaistaan opiskelijoiden koronasivustolla: https://www.uwasa.fi/fi/opiskelijat/tervetuloa-takaisin-kampukselle

Katso myös koronaohjeistus Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta, jossa on tärkeää tietoa muun muassa koronavirustestauksen paikasta ja rokotuksista.

Nähdään kampuksella!

Mitä mieltä olit jutusta?