Nyyti vinkkaa 3/2022

Nyyti vinkkaa - Nyyti News
Viimeisen viikon uutiset ovat olleet meille kaikille ajatuksia ja tunteita herättäviä. Sodan syttyminen Ukrainassa on vaikuttanut meihin kaikkiin ja tulee vaikuttamaan vielä pitkään. On ymmärrettävää tuntea erilaisia tunteita, huolta ja pelkoa.

Huolia, tunteita ja pelkoja kannattaa käsitellä. Niitä ei tule työntää syrjään eikä tukahduttaa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että murehtimiselle ei pidä antaa liikaa valtaa eikä omia tunteitaan tarvitse hävetä. Jos kiellämme tunteemme, annamme pelolle lisää valtaa, mikä voi johtaa kasvavaan ahdistukseen ja paniikkireaktioon.

Tee näin, jos sota Ukrainassa herättää huolia ja pelkoa

  • Hyväksy esiin tulevat ajatukset ja tunteet.
  • Puhu ajatuksistasi ja tunteistasi jollekulle.
  • Lopeta vatvominen, elä tässä hetkessä ja nauti ja tee asioita, jotka tuottavat iloa.
  • Rajoita median seuraamista, jos uutistulva ahdistaa.

Lue koko uutinen: Miten käsitellä sodan aiheuttamia tunteita, pelkoja ja huolia? verkkosivuiltamme

Maaliskuu Nyytissä

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa Nyytin toiminnasta maaliskuun aikana. Järjestämme Nyytin Chattien lisäksi erilaisia koulutuksia ja webinaareja. Käynnissä on myös Ympäristönahdistuksen mieli -hankkeemme (YAM) sähköpostihaaste, josta lisätietoa jäljenpänä. Kirjeestä löydät tietoa myös opiskelijoille suunntauista ryhmistä ja kursseista, MoMent-mobiilimentorointi-appista sekä ennakkotietoa huhtikuun tapahtumista ja Opiskelijoiden mielenterveyspäivään liittyvästä kampanjasta.

Jatka ihmeessä lukemista, niin tiedät enemmän. Seuraa toimintaamme Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä, Tuudossa ja tietenkin verkkosivuillamme.

Nyytin Chat

Maaliskuu chateissämme pohditaan opinnäytetyön tekemisen haasteita ja tekemiseen liittyviä tunteita sekä keskitytään erilaisiin ajanhallinnan haasteisiin. Klikkaamalla alta chatin nimeä näet tarkemman kuvauksen chatistä.

Chatit toteutetaan torstaisin klo 18–20. Löydät ryhmämuotoiset chattimme sekä lisätietoa kaikista kevään chateistämme verkkosivuiltamme.

mielenTEKoja-chatin muuttuneet aukioloajat

Korkeakouluopiskelijoille suunnattu mielenTEKoja-chat päivystää maaliskuussa vain maanantaisin klo 17-19. Keskustella voi silloin suomeksi tai englanniksi. Chatin toiminta jatkuu 21.3.2022 asti. Chattiin pääset Nyytin verkkosivuilta.

mielenTEKoja-chat on opiskelijoille suunnattu maksuton vertaistukikanava, jossa voit keskustella anonyymisti kahden kesken koulutetun vertaispäivystäjän kanssa. Tervetuloa juttelemaan mitä tahansa sinulla onkin mielen päällä!

Lisätietoja chatistä sekä mielenTEKoja-toiminnasta löydät täältä!

Ryhmiä ja kursseja opiskelijoille

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot

Jos identifioit itsesi mieheksi ja haluaisit päästä juttelemaan tai seuraamaan keskustelua miesten kesken, tule mukaan Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin keskiviikkoisin 30.3.-27.4!

Ilmoittaudu mukaan ja lue lisää täältä

Midfulness & addiktio -kurssi

Onko sulla riippuvuuksia, jotka rajoittaa sun elämää ja opiskelua? Haluaisitko saada muutoksen aikaan? Tuu mukaan kurssille 4.4.-30.5.2022!

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

WhatsApp-ryhmä ympäristöahdistusta kokeville

Tarjolla vertaistukeen ja ammattilaisten ohjaamiin mielen hyvinvointia vahvistaviin harjoituksiin perustuva WhatsApp-ryhmä ympäristöahdistusta kokeville 29.3. alkaen 3 viikon ajan.

Katso lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan täällä

Ympäristöahdistuksen mieli –hankkeen sähköpostihaaste

Sähköpostihaaste tarjoaa lempeää luettavaa viikoittain 4 viikon ajan. Tule mukaan tutustumaan ympäristöön liittyviin tunteisiin sähköpostihaasteen avulla!

Saat viikoittain neljän viikon ajan sähköpostiisi luettavaa, harjoituksia ja vinkkejä ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn. Vinkit sopivat sekä omakohtaiseen että ammatin tai vapaaehtoistyön kautta tapahtuvaan ympäristötunteiden käsittelyyn.

Tutkitaan yhdessä, miten tunnetaidot voivat vahvistaa mielen hyvinvointia ympäristökriisin aikana ja miten voimme ylläpitää toivoa keskellä tulevaisuuden uhkakuvia.

Katso lisätietoa Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeen verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

Webinaarit

Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin -webinaari 7.4.22

Webinaarissa syvennytään opintonsa mielenterveyden haasteiden takia keskeyttäneiden opiskelijoiden tilanteeseen. Millaisin tuen muodoin opintoihin palaamista voi helpottaa? Webinaarissa kuullaan myös itsemyötätunnon merkityksestä opintoihin palaamisessa.

Merkkaathan jo ajankohdan kalenteriin - ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Webinaarin järjestävät YTHS ja Nyyti ry osana Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa.

Jaxuhaleista konkretiaan 26.4.2022

Webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle. Webinaari on avoin kaikille opiskelijoille. Webinaarissa aihetta käsitellään myös erilaisten harjoitteiden avulla. Flinga-työskentely on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Webinaarin ohjelman ja linkin webinaarin löydät verkkosivuiltamme.

Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Tämän vuoden kampanjateema on myötätunto. Päivää vietetään keskiviikkona 13.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan somessa viikon ajan 7. – 14.4.2022. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Kampanjaan voi osallistua järjestämällä myötätuntoteemaisia tapahtumia ja tempauksia kampanjaviikolla 7.–14.4.2022 osallistumalla kampanjaan liittyvään #AivanHyvä -somehaasteeseen, viestimällä teemasta omilla kanavilla ja kannustamalla opiskelijoita jakamaan omia sisältöjä kampanjateemaan liittyen. Nyt on hyvä hetki aloittaa jo omien kampanjatekojen suunnittelu huhtikuuta varten!

Kampanjassa tullaan jakamaan monipuolisesti teemaan liittyvää sisältöä kampanjasivuilla sekä Nyytin somessa. Kampanjasivuilta löydät muun muassa tietoa teemasta, vinkkejä tekojen ideoimiseen, materiaalipankin sekä mahdollisuuden ilmoittaa kampanjateosta ennakkoon. Päivitämme kampanjasivua aktiivisesti matkan varrella eli tallenna kampanjasivu kirjanmerkkeihisi jo nyt.

Kampanjasivun löydät täältä

#AivanHyvä #OpiskelijoidenMielenterveyspäivä #Mielenterveys

Lahjoitus Ukrainan konfliktista kärsivien hyväksi

Nyyti ry osallistuu Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseen tekemällä lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen.

Myös sinä voit auttaa! Ohjeet lahjoittamiseen Suomen Punaisen Ristin kautta löytyvät täältä.

Mitä mieltä olit jutusta?