Nyyti vinkkaa 1/2022

Nyyti vinkkaa - Nyyti News
Uuden alkaneen vuoden myötä katseemme suuntautuvat tulevaan opiskelu- tai työarkeen ja jokapäiväiseen elämäämme. Miltä tuo arki näyttääkään? Stressiä, ahdistusta ja jännitystä vai intoa, iloa ja toiveikkuutta? Tai jotain sieltä väliltä?

Arki on hyvinvointimme kaikkein tärkein perusta. Se, miten sujuvaa ja tasapainoista arki on, vaikuttaa siihen, kuinka voimme päivittäin. Arjen ei tarvitse olla tylsää puurtamista tai voimia vievää kamppailua. Arki voi olla mielekästä ja itsesi näköistä – hyvä olo tulee oman näköisestä elämästä.

Jokainen meistä voi tehdä arjestaan itselleen mieluista pienilläkin teoilla ja muutoksilla. Kannattaa aloittaa miettimällä, mitä tarvitset voidaksesi hyvin, sillä toteutuneet tarpeet lisäävät hyvää oloa.

On tärkeää miettiä, mitä tarvitsen hyvään oloon. Mikä minulla toimii hyvin arjessa? Mistä saan voimia? Näin vuoden aluksi on hyvä hetki pysähtyä näiden kysymysten äärelle ja ohjata arkea kohti oman näköistä elämää.

Lue lisää omien tarpeiden tunnistamisesta ja arjen mielekkyyden rakentumisesta Opi elämäntaitoa -sivustoltamme.

Kun itse voi hyvin, jaksaa myös paremmin kiinnittää huomiota lähipiirinsä ja kysyä heiltä tärkeän kysymyksen: “Mitä sulle kuuluu?”.

Seuraa toimintaamme Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä, Tuudossa ja tietenkin verkkosivuillamme, mistä löydät myös kaikki uutiskirjeemme.

Opiskelijoiden mielenterveys on hätätilassa!

Korkeakouluopiskelijoiden psyykkinen pahoinvointi on kasvanut jyrkästi. Psyykkisiä vaikeuksia kokevien osuus on nyt yli 50 prosenttia, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemän Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen tuloksista.

Tutkimuksen tulosten mukaan mielenterveyspalveluita käyttäneistä opiskelijoista 65 % kertoo saaneensa liian vähän palveluita tarpeisiinsa nähden.

Lue verkkosivujemme uutisesta Nyytin ehdotukset tilanteen korjaamiseksi.

Aluevaalit ja mielenterveys

Tuleeko terapiatakuu? Onko saavutettavia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita? Saako opiskeluhuollon palveluita helposti lähipalveluina? Panostetaanko alueellasi mielenterveyteen?

Aluevaaleissa päätetään näistä kaikista ja monesta muusta mielenterveyteen liittyvästä kysymyksestä.

Kannattaa siis äänestää! Anna sinäkin äänesi mielenterveyden puolesta!

Töihin Nyytiin?

Nyyti ry:ssä avautuu kevään aikana uusia tehtäviä. Haku ensimmäiseen tehtävään on jo auki.

”Opiskelijoiden mielenterveys nähdään yhteiskunnan voimavarana. Jokaisen opiskelijan mielenterveyttä arvostetaan ja tuetaan – ketään ei jätetä yksin.” Haluatko olla tekemässä tästä totta?

Hae meille asiantuntijaksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Asiantuntijana edistät opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä vastaamalla erityisesti vaikuttamistoiminnasta, kumppanuuksista sekä uusista yhteistyösuhteista ja hankeavauksista.

Lue lisää ja hae tehtävää.

Nyytin Chat

Uusi vuosi toi uuden alustan Nyytin chateille tai oikeastaan Nyytin Chatit palasivat takaisin Ninchat-alustalle, jonka jo pidempään chatteihimme osallistuneet saattavat muistaa. Löydät Nyytin ryhmächatin jatkossa verkkosivuiltamme.

Keksi itsellesi nimimerkki ja liity mukaan keskusteluun!

Tammikuun chattien nimeä klikkaamalla näet chatin tarkemman kuvauksen. Muiden kevään chattien kuvauksiin pääsee tutustumaan hieman myöhemmin.

Chatit toteutetaan torstaisin klo 18–20.

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

 • To 3.3. Vaadinko itseltäni liikaa?
 • To 10.3. Ihan hyvä on riittävä – opinnäytetyö valmiiksi
 • To 17.3. Mihin aika oikein kuluu?
 • To 24.3. Onko tehtävien aloittaminen haastavaa?
 • To 31.3. ADHD ja ajanhallinta

Huhtikuu

 • To 7.4. Mistä voimia ja vertaisuutta opiskeluarkeen?
 • To 14.4. Yksinäisenä korkeakoulussa
 • To 21.4. Kun opinnot ei motivoi?
 • To 28.4. Vapu ei lopu raitistellenkaan

Toukokuu

 • To 5.5. Miten selvitä uupumuksesta?
 • To 12.5. Onko elämästäsi tullut yhtä suurta suorittamista?
 • To 19.5. Olenko pätevä työelämään etäopintojen jälkeen?
 • Ti 24.5. Pelottava työelämä?

Kesäkuu

 • To 2.6. Mistä tunnistan vahvuuteni?
 • To 9.6. Mitä toivon tulevaisuudelta?

mielenTEKoja-chat on jälleen avoinna

Haluaisitko jutella, mutta kaikkialle on kauheat jonot? mielenTEKoja–chat on jälleen auki maanantaisin ja torstaisin klo 17-19 ja valmiina miettimään kanssasi mitä tahansa opiskelijaelämän kompastuskiveä tai arjen pulmaa. Ilman pulmiakin saa tulla juttelemaan!

Chatissa voit saada vertaistukea. Vastaamassa ovat vertaispäivystäjät, eli tehtävään koulutetut korkeakouluopiskelijat. Chat toimii drop in -periaatteella, on täysin ilmainen ja keskustelut tapahtuvat anonyymisti ja luottamuksellisesti. Chat on avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille alasta riippumatta.

Lisätietoja chatistä sekä mielenTEKoja-toiminnasta saat täältä!

Webinaarit - SAVE THE DATE

Kevään aikana Nyytissä tullaan järjestämään ainakin seuraavat kaksi webinaaria. Mahdollisista muista webinaareista ilmoitetaan seuraavissa uutiskirjeissämme.

Itsekritiikki ja perfektionismi 8.2.2022

Tervetuloa itsekritiikkiä ja perfektionismia käsittelevään webinaariin 8.2. 2022 klo 15-17! Webinaariin osallistumalla pääset kuuntelemaan ja oppimaan uutta näistä meitä kaikkia koskevista aiheista.

Perfektionismi-osuudessa pohditaan, mitä kaikkea perfektionismi voi olla. Käymme läpi neljän erilaisen perfektionistityypin avulla, millaista perfektionismi on. Lähtökohtainen ajatus voi olla: perfektionismi on huono asia. Asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Tämän vuoksi kannattaa tulla kuuntelemaan webinaaria. Opit lisää perfektionismista ja saat vinkkejä, kuinka haitallisesta perfektionismista voi yrittää päästä eroon.

Itsekritiikki-osuudessa tutustutaan siihen, mitä liiallinen itsekritiikki on ja miten se vaikuttaa meihin. Tarkastelemme myös, mitä itsekritiikkimme yrittää saada aikaiseksi. Tarkoituksena on oppia kääntämään itsekritiikkiä enemmän oppimista ja kasvua tukevaan suuntaan, ankaruuden ja lannistamisen sijaan. Tässä osiossa tehdään itsekritiikin käsittelyyn liittyviä harjoituksia.

Webinaarin ohjelma ja linkki julkaistaan myöhemmin verkkosivuillamme.

Jaxuhaleista konkretiaan 26.4.2022

Webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle. Webinaari on avoin kaikille opiskelijoille. Webinaarissa aihetta käsitellään myös erilaisten harjoitteiden avulla. Flinga-työskentely on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Webinaarin ohjelma ja linkki julkaistaan myöhemmin verkkosivuillamme.

Nyytin hallitus vuosille 2022-2023

Nyyti ry:n jäsenistö valitsi järjestölle uuden hallituksen toimikaudelle 2022-2023 joulukuussa pidetyssä yhdistyksen vuosikokouksessa 2.12.2021.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Miisa Tervala. Varapuheenjohtajan hallitus valitsi keskuudestaan Saara Tenhovuoren.

Muut hallituksen jäsenet ovat: Jarna Elomaa, Anniina Pesonen, Marianna Heinonen, Aija Tolvanen, Joel Vierikko ja Emmi Lehtinen

Mitä mieltä olit jutusta?