Maksuttomat avoimen yliopiston verkkokurssit Ohjelmointia Scratch-ohjelmalla ja 3D-tulostuksen perusteet

Eläinhahmojen Scratch-ohjelmointia ja avaimenperän Tinkercad-mallinnusta
LUMA-keskus Pohjanmaa ja Vaasan yliopiston avoin yliopisto järjestävät syksyllä 2022 kaksi hauskaa ja mielenkiintoista verkkokurssia Scratch-ohjelmoinnista ja 3D-tulostuksesta. Aikuisille suunnatut kurssit ovat 1 opintopisteen laajuisia ja maksuttomia. Kurssit sopivat erinomaisesti esimerkiksi opettajille ja kasvattajille, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään ohjelmointia tai 3D-tulostusta työssään. Tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen kursseille on avattu!

Ohjelmointia Scratch-ohjelmalla kurssilla opit Scratch-ohjelmoinnin alkeet hauskoja harjoituksia tekemällä. Kurssin pienen projektityön kautta pääset kiinni omaan ohjelmointiin. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu kurssille avoimen yliopiston sivuilla tästä linkistä.

3D-tulostuksen perusteet kurssilla tutustut lisäävän valmistuksen tekniikoihin ja 3D-tulostusprosessin vaiheisiin mallin suunnittelusta tulosteen viimeistelyyn. Projektityössä pääset suunnittelemaan oman tuotteen ilmaisella Tinkercad-mallinnusohjelmalla. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu kurssille avoimen yliopiston sivuilla tästä linkistä

Tervetuloa verkkokurssille Ohjelmointia Scratch-ohjelmalla
Katso video

 

Tervetuloa verkkokurssille 3D-tulostuksen perusteet
Katso video

 

Kurssit ovat suoritettavissa omaan tahtiin 5.9. - 4.12.2022 välisenä aikana (tehtävien viimeinen palautuspäivä on 28.11.2022).

Jos pidemmän kurssin aloittaminen vielä mietityttää, Scratchiä voit tulla kokeilemaan myös lyhyessä webinaarissamme: 

Scratch! – Innostu ohjelmoinnista -webinaari 6.9. klo 14-15.30. LUMA-keskus Pohjanmaa järjestää kaikille Scratchistä kiinnostuneille (erityisesti opettajille ja kasvattajille) lyhyen webinaarin, jossa ohjelman alkeet oppii itse kokeilemalla. Koulutus etenee rentoon tahtiin eikä esitietoja tarvita. Scratch on suunnattu 8-16-vuotiaille ja se on helppo ottaa käyttöön opetuksessa, sillä ohjelma on ilmainen ja sen käyttöön riittää verkkoselain! Ilmoittaudu webinaariin tämän ilmoittautumislinkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/FCA20C28060D7132

Mitä mieltä olit jutusta?

Eniten reaktioita tällä viikolla