Maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Etelä-Pohjanmaalla – SIMHE-ohjaus jalkautuu Seinäjoelle

Image
SIMHE-ohjauspalvelut ovat avoimia kaikille maahanmuuttajille, joilla on korkeakoulututkinto tai toisen asteen tutkinto. Ohjaus auttaa heitä löytämään osaamistaan vastaavaa työtä tai koulutusta Suomesta.

Vaasan yliopiston SIMHE – Supporting Immigrants in Higher Education -palvelut jalkautuvat tänä keväänä Seinäjoelle. Tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa korkeakoulutettujen ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien työllistymistä Etelä-Pohjamaalle. 

SIMHE-ohjaus auttaa, kun maahanmuuttajan tavoitteena on työllistyä omalle alalleen, päästä opiskelemaan korkeakouluun tai hankkia omalle alalleen vaadittavat pätevyydet Suomessa. 

Monella maahanmuuttajalla on Suomeen saapuessaan jo koulutusta ja urakokemusta. SIMHE-ohjaus auttaa hahmottamaan, millaisia urapolkuja muualla hankittu osaaminen mahdollistaa Suomessa, ja miten osaamista voi täydentää. Ohjauksessa voidaan auttaa myös korkeakouluun hakemisessa liittyvissä asioissa. 

SIMHE-palvelut ovat tavattavissa tänä keväänä säännöllisesti Seinäjoella maahanmuuttajien neuvonta- ja ohjauspalvelu MONI-Infon toimipisteellä. Syksyllä on tarkoitus pilotoida pienryhmäohjausta, jossa osallistujat saisivat vertaistukea työnhakuun ja oman osaamisen tunnistamiseen sekä harjoitusta työhaastattelutilanteeseen. 

Maahanmuuttajien ohjauspalvelut käynnistyivät vuonna 2022 

Vaasan yliopisto on ollut yksi valtakunnallisista SIMHE-palveluja tarjoavista maahanmuuton vastuukorkeakouluista vuodesta 2022. Henkilökohtaisessa ohjauksessa kävi vuosina 2022–2023 yli 300 asiakasta. Toiminta on pitänyt sisällään myös maksuttomia suomen, ruotsin ja englannin kursseja sekä mentorointia. Sotaa pakeneville ukrainalaisille on tarjottu erityistä tukea muun muassa kohdennettujen kielikurssien muodossa.  

SIMHE-palvelut ovat jo aiemmin ulottuneet Etelä-Pohjanmaalle: ohjausta ja kielikursseja on voinut saada myös etäyhteyksillä ja alueen verkostojen kanssa on tehty yhteistyötä. Nyt Seinäjoen yliopistokeskuksen tuella läsnäoloa ja näkyvyyttä Etelä-Pohjanmaalla lisätään. Ohjauspalvelut ja pop-up-neuvonta Vaasassa jatkuvat entiseen tapaan. Lue lisää SIMHE-ohjauksen sivuilta.

Tietolaatikko

SIMHE pop up Seinäjoen MONI-Infossa

  • 17.5.2024 klo 14–16
  • 13.6.2024 klo 14–16

Osoite: MONI-info, Vapaudentie 83, 60100 Seinäjoki (2. krs)

Pop-upissa annamme yleistä neuvontaa. Voit myös varata ajan erilliseen henkilökohtaiseen ohjaukseen, jossa käymme läpi tilanteesi perusteellisemmin.

Mitä mieltä olit jutusta?