Päivitetty 29.1.2024 | 18:01

XLIV kansainvälinen VAKKI-symposiumi: Moninaisuus viestinnässä

Aika
To 8.2.2024 | 12:00 - Pe 9.2.2024 | 14:00
Paikka

Alere
Suomi

Viestinnän tutkijayhdistys VAKKI ry järjestää 8.−9.2.2024 oppimiskeskus Aleressa järjestyksessään 44. kansainvälisen VAKKI-symposiumin.

Symposiumin teemana on Moninaisuus viestinnässä. Nykyaikaisia viestintä- ja mediaympäristöjä luonnehtii yleisöjen, identiteettien, arvojen ja merkitysten moninaisuus. Viestinnällä sekä ilmaistaan että jäsennetään moninaisuutta ja siihen liittyviä yhdenvertaisuuden mahdollisuuksia: Mitä ja miten voidaan tai pitää sanoa, esittää ja kuvata? Keillä on pääsy tiedon ja palvelujen äärelle? Keiden äänet kuuluvat ja miten ne saadaan dialogiin? 

Symposiumin ohjelma sisältää tutkimusesitelmiä, joissa moninaisuutta tarkastellaan mm. organisaatio- ja asiantuntijaviestinnän, median ja journalismin sekä kääntämisen ja vuorovaikutuksen näkökulmista. Lisäksi ohjelmassa on työpajoja, joissa pureudutaan tarkemmin kognitiiviseen saavutettavuuteen sekä vuorovaikutteiseen tekoälyyn liittyviin kysymyksiin.

Symposiumin plenaaripuhujat ovat professori Christiane Maaß (Universität Hildesheim, Saksa) ja apulaisprofessori Ellen Nathues (Universiteit Twente, Alankomaat).

Nathuesin plenaari otsikolla “Differences in Dialogue: The Many Voices We Can Encounter in Communication” järjestetään torstaina 8.2. klo 12, ja Maaßin plenaari otsikolla “Hi ChatGPT, translate this text into Easy Language. Is the new Easy Language translator a machine?” perjantaina 9.2. klo 12. Plenaarit järjestetään Florence-auditoriossa Aleressa (Wolffintie 31) ja ne ovat avoimia kaikille. 

Lisätietoa: https://sites.uwasa.fi/vakki/symposiumi-2024/