Image
Tiina Helenius, Vaasan yliopiston vuoden alumni 2022
01.09.2022

Tiina Helenius on Vaasan yliopiston vuoden alumni - ”Tartu tilaisuuksiin ja anna uudelle mahdollisuus”

Työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius on valittu vuoden 2022 alumniksi. Helenius on kauppatieteiden maisteri, kansantaloustiede pääaineenaan. Hän on valmistunut vuonna 1992.

– Olen aivan häkeltynyt, iloinen ja kiitollinen tästä kunniaosoituksesta. Olen ylpeä yliopistostamme, miten se on kasvanut ja kehittynyt ja miten hyvin se vastaa aikaansa. Yliopisto on äärimmäisen tärkeä Vaasalle ja koko Merenkurkun alueelle. Pohjanmaan alue on todella menestynyt, kun katsotaan bruttokansantuotetta.  Alueella on upea symbioosi, jossa oma yliopisto kouluttaa yrityksille ja julkiselle sektorille rautaisia osaajia, sanoo Tiina.  

Kansantaloustiede löysi minut 

Tiinan suunnitelmissa oli opiskella Helsingissä, mutta yksi onnellinen sattuma johtikin hänet Vaasaan. Tiina haki silloiseen Vaasan korkeakoulun kansainvälinen yritystoiminta -ohjelmaan mutta ei siihen päässyt; sen sijaan opiskelupaikka irtosi kansantaloustieteestä (nyk. taloustiede).  

– Tämä olikin minulle onnenpotku, ja sanoisin, että kansantaloustiede löysi minut – niin mielenkiintoista ja innostavaa! Kansiksessa minun professorini oli Paavo Okko. Hän oli loistava henkilö ja taitava pedagogi. Okko oli hyvin kannustava, ja sain häneltä myös graduaiheeni, joka innosti ja kantoi eteenpäin. Tein gradun valtion velasta, joka oli hyvinkin ajankohtainen aihe 1990-luvun alussa.  

– Vaasan korkeakoulu opetti tietynlaista kurinalaisuutta ja fokusointia ja isojenkin asiakokonaisuuksien ymmärtämistä. Arvokkain asia on kuitenkin ihmissuhteet. Sain Vaasasta elinikäisiä ystäviä. Vaasan muistan intiiminä, viehättävän kauniina kaupunkina. Minua viehätti eritysesti kaupungin kaksikielisyys.   

Tiina haluaakin kannustaa nykyopiskelijoita tarttumaan tilaisuuksiin, antamaan uudelle mahdollisuus avoimin mielin.  

– Korostaisin yrittämistä ja kurinalaisuutta. Nauti yliopisto-opintojen älyllisistä ponnisteluista, oppimisesta ja oivalluksista. Anna myös aikaa sosiaalisille suhteille ja elämän oppimiselle. Yhdessä nämä antavat sinulle vahvan pohjan ja perusteet työelämää varten.  

Image
Vaasan yliopistoseuran puheenjohtaja Marja-Riitta Vest sekä yliopistoseuran alumnitoimikunnan puheenjohtaja Mika Palosaari jakamassa vuoden alumni palkintoa.
Image
Vuoden alumni Tiina Helenius.
Minun haalarini selässä lukee VKK, koska aloitin opinnot Vaasan korkeakoulussa, mutta valmistuinkin Vaasan yliopistosta. Haalarit on minulla edelleen vintillä.
Tiina Helenius

Vuoden alumni 

Vuoden alumnin valitsee Vaasan yliopistoseura. Vuoden alumniksi voidaan nimetä entinen opiskelija, joka on positiivisella tavalla käyttänyt yliopistolla saamiaan valmiuksia omassa toiminnassaan, lisännyt yliopiston vuorovaikutusta muun yhteiskunnan ja talouselämän kanssa tai toiminut esimerkkinä muille alumneille.  

Vuoden alumniksi on aiemmin valittu Team Jakamo, Eeva Kalli, Samuli Manninen, Anne Korkiakoski, Sari Essayah ja Kari Leppilahti.

Mitä mieltä olit jutusta?